check php versie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Afra ca

Afra ca

03/05/2009 14:55:00
Quote Anchor link
Gegroet,

Ik bekeek laatst eens de checkdns functie van Hipska. Hij maakt gebruik van de functie checkdnsrr, die echter pas vanaf php 5.3.0 in windows word ondersteund. Nu was de vraag, is het mogelijk om de php versie waarop een script draait te implementeren in een functie, zodat, indien de server nog geen 5.3.0 ondersteund (wat sowiezo nog niet gebeurt gezien het nog in beta status verkeert), er een andere versie van de functie wordt gebruikt?
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 10:05:50
 
- SanThe -

- SanThe -

03/05/2009 14:59:00
 
Hipska BE

Hipska BE

03/05/2009 15:15:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
if (version_compare(PHP_VERSION, '5.3.0') === -1) {
    // nog niet 5.3.0
}else{
    // hoger of gelijk aan 5.3.0
}
?>
 
Afra ca

Afra ca

03/05/2009 15:49:00
Quote Anchor link
Prima, dank voor uwen medewerking.
 
Roel -

Roel -

03/05/2009 16:58:00
Quote Anchor link
Staat er niet meer informatie in info()?
 
Afra ca

Afra ca

03/05/2009 17:18:00
Quote Anchor link
Roel, begrijp niet helemaal wat je bedoelt. Ja, de php versie staat inderdaad in info(), maar het gaat hier om een functie dynamisch te maken, afhankelijk van php versie.
 
Roel -

Roel -

03/05/2009 20:09:00
Quote Anchor link
Dan heb ik je vraag verkeerd begrepen, sorry.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.