checkbox status weergeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en staan

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Product Developer (M/F), Fulltime 40 h/week

A global Plantbased revolution – that is our dream. Maximising the protein transition – that is our mission. Producing and developing sustainable and delicious products – that is what we do. Ojah is a fast growing company with a mission and has the ambition to be the world leader in its field. To support this growth we are hiring new colleagues. People that would like to make a difference and dare to dream big. With currently a 150 colleagues proudly working on our exceptional products. Working in a dynamic surrounding that runs full speed ahead. We need you! Product Developer

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Wim Neefs

Wim Neefs

01/05/2020 11:35:22
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

graag had ik geweten of het mogelijk is om op een update pagina de status van een checkbox weer te geven.
Ik bedoel dus als het in de database als aangeduid staat dat op de pagina de checkbox ook is aangevinkt.

Ik weet niet of dit mogelijk is om dit weer te geven als je de pagina opent of dat je eerst nog een script moet uitvoeren om deze checkbox status weer te geven.

Ik heb al tal van dingen geprobeerd maar ik krijg het niet voor elkaar.

Kunnen jullie mij helpen met eventueel de juiste code regel?

Ik gebruik PDO voor mijn verbinding met de database.
De waarde van de checkbox wordt uit een variabele gehaald, hiermee bedoel ik dat als op de pagina voor de input de checkbox wordt aangeduid er in de database het woord "Ingeschreven" komt staan welk de waarde is van die bepaalde variabele en bij n iet aanduiding blijft het veld leeg.

Ik weet niet of jullie hiermee voldoende info hebben maar anders vraag je het maar.

Mvg,
Wim
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 01:42:43
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/05/2020 11:41:51
Quote Anchor link
Het is een kwestie van het attribuut "checked" toe te voegen als er aan die voorwaarde wordt voldaan.
 
Wim Neefs

Wim Neefs

01/05/2020 11:43:11
Quote Anchor link
Hallo Ariën,

dat heb ik ook al meerdere keren zien staan in tal van voorbeelden op internet maar ik krijg het niet voor elkaar om de status weer te geven in de checkbox zelf.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/05/2020 11:45:22
Quote Anchor link
Heb je al wel de relevante code die je nu gebruikt om de data op te halen?
 
Wim Neefs

Wim Neefs

01/05/2020 11:46:37
Quote Anchor link
Als ik in plaats van een checkbox een dropdown list gebruik dan geeft hij daar de juiste status weer als je dat bedoeld.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/05/2020 11:55:14
Quote Anchor link
Hoe haal je de data nu op?
 
Wim Neefs

Wim Neefs

01/05/2020 11:58:11
Quote Anchor link
Nu doe ik het dus via een dropdown list.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<select class="inputFielddrop" name="ev1" id="ev1">
<option value="Ingeschreven"<?=$member['ev1']=='Ingeschreven'?' selected':''?>>Inschrijven / Ingeschreven</option>
<option value=""<?=$member['ev1']==''?' selected':''?>>Uitschrijven / Uitgeschreven</option>
</select>


Edit:
Gelieve code voortaan tussen [code] en [/code] te plaatsen voor betere leesbaarheid. Zie ook ook de opmaakcodes in de Veelgestelde Vragen.
Gewijzigd op 01/05/2020 12:11:49 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/05/2020 12:14:10
Quote Anchor link
Heeft $member['ev1'] wel een waarde, want verder klopt de syntax gewoon.
 
Wim Neefs

Wim Neefs

01/05/2020 12:19:22
Quote Anchor link
Ja die heeft de waarde die in de database is opgeslagen.
Maar ik wil die uiteindelijk niet in een dropdown hebben maar als een checkbox.
 
Ivo P

Ivo P

01/05/2020 12:24:17
Quote Anchor link
En hoe probeer je dat dan nu met een checkbox?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/05/2020 12:25:13
Quote Anchor link
Je bent nu al erg ver, ik vermoed dat je HTML-syntax dan niet zal kloppen met je gegeven code.
 
Wim Neefs

Wim Neefs

01/05/2020 12:25:51
Quote Anchor link
Op dit moment met niets meer, ik heb alle code hierover terug verwijderd omdat ik het niet voor elkaar kreeg.
Kan jij me een tip geven die ik kan proberen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/05/2020 12:28:54
Quote Anchor link
Ik snap het probleem niet zo. Als je de juiste syntax van je checkbox hebt, en jouw code implementeert die nu in je option staat (en checked als argument gebruikt, dan werkt het toch?

Eigenlijk een kwestie van de puzzelstukjes in elkaar schuiven. (mogelijk na een kop koffie ;-) )
Gewijzigd op 01/05/2020 12:30:09 door - Ariën -
 
Ivo P

Ivo P

01/05/2020 12:29:42
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="checkbox" name="foo" value="bar" checked >
 
Wim Neefs

Wim Neefs

01/05/2020 12:31:02
Quote Anchor link
Na zoveel dingen proberen en telkens teleurgesteld worden dat het niet blijkt te werken kan het zijn dat ik bepaalde dingen, die waarschijnlijk logisch zijn, niet heb geprobeerd. Ik ga dit straks proberen en hopelijk werkt dit. Bedankt Ariën.

Toevoeging op 01/05/2020 12:33:00:

Bedankt Ivo. Ik ga dit straks testen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

01/05/2020 15:24:19
Quote Anchor link
Ten overvloede:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$checked
= true; // whether or not to check the checkbox
$checkedHtml = ($checked ? ' checked="checked"' : ''); // the associated snippet of HTML
?>
<input type="checkbox" name="myCheckbox" value="123"<?php echo $checkedHtml; ?>>
 
Jan R

Jan R

01/05/2020 18:10:19
Quote Anchor link
Ik zie eigenlijk in het originele script geen echo. Wat doet eigenlijk een = als eerste teken?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$member['ev1']=='Ingeschreven'?' selected':''?>


moet vermoedelijk zijn
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo ($member['ev1']=='Ingeschreven' ? ' selected' : ''); ?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/05/2020 18:31:09
Quote Anchor link
@Jan R.

https://stackoverflow.com/questions/2020445/what-does-mean-in-php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$str;?>

is gelijk aan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $str; ?>
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

01/05/2020 19:37:31
Quote Anchor link
Misschien is het ook handig en verstandig om rondom dit soort ternaire conditionele opeators ( haken ) te zetten zodat direct duidelijk is wat precies bij elkaar hoort en wat het vervolgens ook makkelijk maakt om hier nog tekst voor/achter te plakken.
 
Wim Neefs

Wim Neefs

01/05/2020 23:32:26
Quote Anchor link
Hallo Thomas, ik heb uw voorbeeld getest maar dit werkt niet zoals ik dit wil hebben.
Als ik de update pagina open dan staat de checkbox aangeduid (maar deze staat altijd aangeduid), ongeacht de status in de database. Als ik het dan af vink en update dan is het in de database inderdaad aangepast van "Ingeschreven" naar "".
Maar als ik hetzelfde record nogmaals open voor update dan staat die zelfde checkox terug aangevinkt, en als ik hier dan niets aan verander en terug update dan veranderd de status in de database natuurlijk terug van "" naar "Ingeschreven". Dit is uiteraard niet de bedoeling. De checkbox zou ten alle tijden de status moeten weergeven zoals die in de database is, aangevinkt als er in de database "Ingeschreven" staat en niet aangevinkt als er in de database niets (leeg) in dat veld staat.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/05/2020 23:48:48
Quote Anchor link
Daarom moet je zijn voorbeeld ook aansluiten op de database.
Dat hij deze het met een boolean op true of false zet, is puur omdat het een code-snippet is die je zelf moet inpassen.

De variabele $checked moet je hiervoor gebruiken.
Gewijzigd op 01/05/2020 23:49:59 door - Ariën -
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.