Cijfer berekenen, probleempje..

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

Developer Angular & Kotlin

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van mobiele apps en webapplicaties; Het opstellen van technisch ontwerp en het bespreken van ontwerpen met de software architect; Het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van technisch testen; Het in de gaten houden van nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied en het adviseren van de organisatie hierover. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze organisatie is van oorsprong een familiebedrijf, er wordt hard gewerkt, er heerst een no nonsense en doeners mentaliteit, een informele sfeer en er is een mix van

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Front-end developer (HTML, CSS, SASS, JavaScript)

Functie Momenteel zijn we voor ons Digital team op zoek naar een (medior) Front-end developer. Samen met je collega’s werk je in een Agile/Scrum omgeving aan de ontwikkeling van onze webapplicaties, websites en andere oplossingen. Je draagt bij aan een sterk ontwikkelproces waarin kwaliteit voorop staat. Hiervoor ben je niet alleen bezig met eigen code maar ook code reviews van andere collega’s. Ben jij graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied en wil je deze toepassen voor diverse projecten? Dan komen wij graag met je in contact! Eisen • HBO werk- en denkniveau • Minimaal 2

Bekijk vacature »

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Frontend Developer – Leeuwarden Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »
Lars Groot

Lars Groot

25/10/2009 20:19:00
Quote Anchor link
Hallo, ik heb het volgende scriptje geschreven, voor het berekenen van een cijfer:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
<?php
if($row2['vraag1'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag1a == $vraag1b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag2'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag2a == $vraag2b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag3'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag3a == $vraag3b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag4'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag4a == $vraag4b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag5'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag5a == $vraag5b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag6'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag6a == $vraag61b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag7'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag7a == $vraag7b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag8'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag8a == $vraag8b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag9'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag9a == $vraag9b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag10'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag10a == $vraag10b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag11'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag11a == $vraag11b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag12'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag12a == $vraag12b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag13'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag13a == $vraag13b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag14'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag14a == $vraag14b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag15'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag15a == $vraag15b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag16'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag16a == $vraag16b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag17'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag17a == $vraag17b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag18'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag18a == $vraag18b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag19'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag19a == $vraag19b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag20'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag20a == $vraag20b){
$goed = $goed+1;
}
}

$goed = $goed+1;
$cijfer = $goed/$aantal*9+1;
$cijfer1 = number_format($cijfer, 1, '.', '');
?>

(alle variabelen kloppen!, er is nog meer code..)
maar, als ik twee vragen heb, en ik heb ze beide goed, dan heb ik een 14.5, terwijl dat een 10.0 zou moeten zijn...

Weet iemand waardoor dit komt, en het met me zou willen helpen oplossen?

Bedankt alvast!!

Lars
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 17:17:19
 
- SanThe -

- SanThe -

25/10/2009 20:33:00
Quote Anchor link
Regel 122 moet weg.
Regel 123 moet dit zijn.
$cijfer = $goed/$aantal*10;
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

25/10/2009 20:45:00
Quote Anchor link
Je code kan korter:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
for($i=1;$i<=20;$i++) {
  if(isset($row2['vraag'.$i])) {
    $aantal += 1;
    if(${'vraag'.$i.'a'} == ${'vraag'.$i.'b'}) {
      $goed += 1;
    }
  }
}


$cijfer = $goed/$aantal*10;
$cijfer = number_format($cijfer, 1, '.', '');
?>


Wel even kijken of de syntaxis van ${'vraag'.$i.'a'} klopt...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jesper Diovo
 
Lars Groot

Lars Groot

25/10/2009 21:15:00
Quote Anchor link
Maar, als ik nu 2 vragen heb, waarvan 0 goed, dan heb ik een 0.0, en als ik ze beide goed heb, dan heb ik een 10.0....
Als je ze fout hebt, moet het een 1 zijn...
 

25/10/2009 21:23:00
Quote Anchor link
Dan zet je nog even op regel tien:
$goed = $goed+1;
 
- SanThe -

- SanThe -

25/10/2009 21:25:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$cijfer
= ($goed/$aantal*10) > 1 ? ($goed/$aantal*10) : 1;
?>
 
Lars Groot

Lars Groot

26/10/2009 16:45:00
Quote Anchor link
@ Karl, als je ze beide goed hebt word het een elf???

@SanThe, dit werkt!, dankje!!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.