Class werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

Product Developer (M/F), Fulltime 40 h/week

A global Plantbased revolution – that is our dream. Maximising the protein transition – that is our mission. Producing and developing sustainable and delicious products – that is what we do. Ojah is a fast growing company with a mission and has the ambition to be the world leader in its field. To support this growth we are hiring new colleagues. People that would like to make a difference and dare to dream big. With currently a 150 colleagues proudly working on our exceptional products. Working in a dynamic surrounding that runs full speed ahead. We need you! Product Developer

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Hoofddorp. Binnen deze functie vervul je een onsite learning programma waarbij je aan de slag gaat met PHP en Laravel. Hierbij ben je voornamelijk werkzaam op verschillende klantlocaties en is het jouw taak om hun wensen en eisen

Bekijk vacature »
Edward Butter

Edward Butter

14/03/2022 14:57:08
Quote Anchor link
Ken je dat?
Het werkt jaren.
Je zet het over en het werkt niet meer.
Alles geprobeerd maar niks.

Ik geef de essentie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
    header("cache-control: no-store, max-age: 0");
    class site {
        function
site() {
            $this->test = "Dit is de test";
        }
    }

    $site = new site();
    echo "test: ".$site->test;
?>


Output is:
test:

Ik verwacht:
test: Dit is een test
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 02:14:41
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/03/2022 15:33:46
Quote Anchor link
Je moet $this->test wel returnen ;)
 
Ivo P

Ivo P

14/03/2022 15:35:21
Quote Anchor link
dit komt uit een server die op PHP 5.6 draaide en dat doet het nu niet op PHP 7+ ??

Dan probeer het eens op regel 4 met
function __construct()

Toevoeging op 14/03/2022 15:42:16:

na php 5.6 verviel de mogelijkheid om een functie te hebben die dezelfde naam had als de class en die dan als magische construct te gebruiken.

(mogelijk zelfs al bij PHP 5.3)

In elk geval was jouw methode een PHP4 optie.

We hebben het over het jaar 2004 dan __construct geïntroduceerd werd. (ik kan het me nog vaag herinneren)
Gewijzigd op 14/03/2022 15:43:09 door Ivo P
 
Edward Butter

Edward Butter

14/03/2022 16:53:55
Quote Anchor link
- Ariën - op 14/03/2022 15:33:46:
Je moet $this->test wel returnen ;)


Niet echt toch?
Dit script draaide tot een week geleden bij Mijndomein.
Ik heb daar de boel opgezegd en een nieuw account aangemaakt waar ik het script naartoe heb gekopieerd.
Plots werkt het niet meer.
Returnen hoeft niet in een class en die functie mag gewoon site heten.
Nou ja misschien niet want het is versie 8 die nu draait.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/03/2022 17:03:03
Quote Anchor link
>> Niet echt toch?

Nee, ik denk dat Ariën zich vergiste. Omdat het een class property is, hoeft er niks gereturned te worden.

>> Plots werkt het niet meer.

Je moet construct gebruiken zoals Ivo P aangaf.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php

class site {

  public $test;

  function
__construct() {
    $this->test = "Dit is de test";
  }

}


?>

En ook even netjes de property declareren :-)
 
Ivo P

Ivo P

14/03/2022 17:07:36
Quote Anchor link
PHP 8 ligt een eeuwigheid voor op jouw constructie met een "construct met dezelfde naam als de class"

wees er op voorbereid dat er meer niet werkt.
Ik denk aan mysqlfuncties, regex functies, warnings bij het voeren van een functie als parameter die "by reference" bedoeld was (sowieso een vieze manier van werken) en hier en daar ander gedrag van een functie.
 
Edward Butter

Edward Butter

14/03/2022 17:07:48
Quote Anchor link
Die __construct werkt maar waarom die "public $test"?
Er bestaat helemaal geen variabele $test.

Maar bedankt het werkt.
 
Ivo P

Ivo P

14/03/2022 17:09:13
Quote Anchor link
het is geen variabele, maar een propery.

En die gebruik je op regel 8: $this->test = iets.

wel zo netjes om die dan vooraf aan te melden.
 
Edward Butter

Edward Butter

14/03/2022 17:12:43
Quote Anchor link
Volgens mij zit je ernaast.
Het is een eigenschap. Dat is waar.
In de originele class zitten wel honderd properties er zijn nog meer classes.
Lijkt mij toch niet dat ik alle properties één voor één public zou moeten moeten maken.
 
Ivo P

Ivo P

14/03/2022 17:16:25
Quote Anchor link
misschien niet public.
Maar als je hem niet als private of protected definieert, zal hij public zijn.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$test
= new test();
echo $test->test;

$test->watanders = 123;

// en nu bevat je object ook ineens een property $watanders;

$test->test = 'mijn waarde';
// en nu is van buiten af de prop $test overschreven. Wil je dat wel laten gebeuren?
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/03/2022 17:55:39
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 14/03/2022 17:03:03:
>> Niet echt toch?

Nee, ik denk dat Ariën zich vergiste. Omdat het een class property is, hoeft er niks gereturned te worden.


Klopt, ik was ook even vergeten dat een method met de zelfde naam als de class nu als een aparte method gezien wordt, en niet direct geladne wordt, wat een construct wel doet. Zorg tevens altijd voor goede naamgeving met get's en set's.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/03/2022 18:54:01
Quote Anchor link
> In de originele class zitten wel honderd properties er zijn nog meer classes.
Lijkt mij toch niet dat ik alle properties één voor één public zou moeten moeten maken.

Je hebt geluk dat PHP (nog steeds) erg flexibel is. Als je geen property declareert dan maakt PHP er "on the fly" een public property van.

Maar een goede gewoonte is om je class variabelen netjes te declareren en eventueel te initialiseren.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
class Test {

    public $a; // declaratie
    public $b = 0; // declaratie en initialisatie
}


Of:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
class Test {

    public $a; // declaratie
    public $b; // declaratie

    public function __construct()
    {
        $this->b = 0; // initialisatie
    }
}



Toevoeging op 14/03/2022 18:56:54:

Als een class meer dan enkele tientallen variabelen heeft dan klinkt mij het in de oren als dat je class veel te veel verantwoordelijkheden heeft die je eigenlijk zou moeten uitsplitsen over meerdere classes...
Gewijzigd op 14/03/2022 18:54:29 door Frank Nietbelangrijk
 
Ad Fundum

Ad Fundum

15/03/2022 08:49:55
Quote Anchor link
Het voorbeeld kan met minder code toe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
class site {
  public $test = 'Dit is de test';
}

echo 'test: ' . (new site)->test;
?>


Frank Nietbelangrijk op 14/03/2022 18:54:01:
> In de originele class zitten wel honderd properties er zijn nog meer classes.
Lijkt mij toch niet dat ik alle properties één voor één public zou moeten moeten maken.


Dat PHP 'automatisch' de waarden aanmaakt lijkt handig, maar je debugged je helemaal suf als je ergens per ongeluk een tikfoutje hebt gemaakt.
Daarom hebben veel mensen een basisklasse van waarop elke andere klasse extend:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
abstract class basis {
  protected function fout($k) {
    trigger_error('Eigenschap "' . $k . '" van object "'
      . get_class($this) . '" bestaat niet of is niet publiek.');
  }
  function
__get(string $k) {$this->fout($k);}
  function
__set(string $k, $v) {$this->fout($k);}
}

class site extends basis [...]
?>
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

16/03/2022 00:11:33
Quote Anchor link
>> Dat PHP 'automatisch' de waarden aanmaakt lijkt handig, maar je debugged je helemaal suf als je ergens per ongeluk een tikfoutje hebt gemaakt.

Eens. Dit is typisch PHP. Eigenlijk eigenaardig dat dit in versie 8 nog steeds niet op zijn minst een notice oplevert.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.