click button activeren [gelukt!]

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Java developer Zorgsysteem

Dit ga je doen Werken aan het eigen gebouwde zorgsysteem; Verbeteringen maken en toepassen binnen de applicatie; Jij gaat werken aan de Back-end van de applicatie en sporadisch werk je mee aan de Front-end; Samenwerken met andere teams voor een optimaal resultaat; Jij kan 'clean' werken en high quality code schrijven; Jij werkt resultaatgericht. Hier ga je werken De organisatie houdt zich bezig met diverse applicaties met betrekking tot zorgregistratie. Dankzij hun systeem komt alle informatie, omtrent de zorg van een patiënt, op een overzichtelijke en toegankelijke manier samen in één systeem te staan. Op deze manier is deze informatie

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Je komt in een DevOps-cultuur te werken waarbij je met je team werkt aan de front-end van diverse brand websites; Het ontwerpen van functionele en grafische ontwerpen die worden geïmplementeerd; Draagt zorg voor het maken van analyses; Je werkt nauw met je collega’s samen en geeft elkaar feedback en suggesties waar nodig; Het uitwerken van vraagstukken die afkomstig zijn van verschillende klanten; Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »
Jan te Pas

Jan te Pas

22/03/2022 10:12:58
Quote Anchor link
Is er een mogelijkheid om bij een parameter check een button te clicken? De bedoeling is dat als een parameter meegegeven wordt, bijvoorbeeld test.php?code=123 dat dan de button om verder te gaan in een veld, button wordt via script id="generate" bewerking geactiveerd. Dus als test.php aangeroepen wordt zonder parameter, kan de gebruiker een code invullen. En vervolgens op de button clicken om de berekening te tonen.
Heeft iemand een idee hoe ik de buttonclick kan forceren?
Gewijzigd op 22/03/2022 20:37:52 door Jan te Pas
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 07:43:49
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/03/2022 10:14:38
Quote Anchor link
Heb je al gekeken naar een AJAX-request?

De URLSearchParams interface in JavaScript is ook erg handig

https://www.sitepoint.com/get-url-parameters-with-javascript/
Gewijzigd op 22/03/2022 10:16:42 door - Ariën -
 
Jan te Pas

Jan te Pas

22/03/2022 11:40:34
Quote Anchor link
Het afvangen van parameters is niet zo'n probleem. Ik heb een script waarmee je een klik kunt realiseren, echter werkt dat niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<button type="button" class="btn-block float-right btn btn-primary btn-sm" style="background:red;" id="generate">CREATE BARCODE</button>
<!-- ingevoerde parameter correct is, dan click forceren. -->
<?php
  If ($ean<>"") {
    echo '<script>document.getElementById("#generate").click();</script>';
  }

?>
Gewijzigd op 22/03/2022 11:41:29 door Jan te Pas
 
Jan R

Jan R

22/03/2022 11:51:47
Quote Anchor link
Uw id is niet #generate maar generate
 
Jan te Pas

Jan te Pas

22/03/2022 12:55:27
Quote Anchor link
Sorry, dat had ik ook al geprobeerd. maar werkte niet. Dit is in bovenstaande code niet aangepast.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/03/2022 12:57:33
Quote Anchor link
Heb je mijn link al gezien?
 
Jan te Pas

Jan te Pas

22/03/2022 15:51:52
Quote Anchor link
@Arjën, daar moet ik even voor gaan zitten. Ik laat jou wat weten. Vanavond pak ik het op. Dank!
 
Jan R

Jan R

22/03/2022 16:41:38
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/03/2022 17:05:06
Quote Anchor link
Misschien ligt het aan mij, maar wat probeer je precies te bereiken? Jouw onderstaande uitleg vind ik niet heel duidelijk, maar dat ligt wellicht aan mij. Kun je stap voor stap uitleggen wat je hiermee bedoelt en wat er moet gebeuren?

"De bedoeling is dat als een parameter meegegeven wordt, bijvoorbeeld test.php?code=123 dat dan de button om verder te gaan in een veld, button wordt via script id="generate" bewerking geactiveerd. Dus als test.php aangeroepen wordt zonder parameter, kan de gebruiker een code invullen. En vervolgens op de button clicken om de berekening te tonen."
 
Jan te Pas

Jan te Pas

22/03/2022 18:57:39
Quote Anchor link
@Ariën jous suggestie werkt wel om een click te controleren. Zit in mijn code ook al in. jammer.
@Ozzie PHP ik heb een php.pagina die door de gebruiker opgeroepen kan worden zonder parameters. Je krijgt dan een scherm te zien waarin je een formulier te zien waarin een paar velden ingevuld dan wel gekozen kunnen worden. Vervolgens kan de gebruiker op de BUTTON klikken om een barcode te maken.
Op het moment dat de pagina aangeroepen wordt met een parameter, test.php?ean=786211233 dan wordt de pagina getoond, waarbij de code wordt ingevuld in het formulier. Tevens wordt de EAN-13 methode gekozen. En dan wil ik automatisch de code laten genereren.
De hele code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
<!DOCTYPE html>
<html lang="nl">
<head>
  <title>Snel een barcode maken</title>
  <meta charset="utf-8">
  <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1">
  <link rel="stylesheet" href="bootstrap.min.css">
  <script src="jquery.min.js"></script>
  <script src="bootstrap.min.js"></script>
  <script src="html2canvas.js"></script>
</head>
<style>
  @media screen{

  body{
    height: calc(100%);
    width: calc(100%);
  
  }
  }
  .container-fluid{
    height: calc(100%);

  }
  div#display {
    display: flex;
    height: 100%;
    width: 100%;
    align-items: center;
}
@media print{
  div#display {
    display: flex;
    height: auto;
    width: 100%;
    align-items: center;
}
}
#display #field,#display center {
    margin: auto;
}
#field img{
    height: 9vh;
    max-width: 100%
}
div#code {
    font-weight: 700;
    font-size: 17px;
    text-align: justify;
    text-align-last: justify;
}

</style>
<body class="alert-info text-dark" style="background:#48a9e0;">
<?php
$ean
=$_GET['ean'];
$label=$_GET['label'];
if (empty($label)) {
    $label="Vul hier jouw tekst in";
}

?>

<div class="container-fluid">
  <div class="col-md-12">
    <div class="row">
      <div class="card col-md-4 offset-md-4 mt-5">
        <div class="card-body text-center">
        <h4><br>Barcode Maker</h4>
        </div>
      </div>
    </div>
    <div class="row">
      <div class="card col-md-6 mt-5 mr-5">
        <div class="card-body">
          <div class="form-group">
            <label for="" class="control-label ">EAN-Code</label>
            <input type="text" id="code" value="<?php echo $ean; ?>" class="form-control">
          </div>
           <div class="form-group">
            <label for="" class="control-label">Label</label>
            <input type="text" id="label" value="<?php echo $label; ?>" class="form-control">
          </div>
          <div class="form-group">
          <?php
          if ($ean<>"") {
              echo '<input type="hidden" id="type" value="EAN13">';
          }
else {
            echo '<label for="" class="control-label">Wich Barcode Type</label>';
            echo '<select class="browser-default custom-select" id="type">';
            echo '<option value="EAN13" selected>EAN 13*</option>';
            echo '<option value="C128" >Code 128</option>';
            echo '<option value="C128A">Code 128 A</option>';
            echo '<option value="C128B">Code 128 B</option>';
            echo '<option value="C39">Code 39</option>';
            echo '<option value="C39E">Code 39 E</option>';
            echo '<option value="C93">Code 93</option>';
            echo '<option value="EAN8">EAN 8</option>';
            echo '</select>';
                        
          }

          ?>

          </div>
    <button type="button" class="btn-block float-right btn btn-primary btn-sm" style="background:red;" id="generate">CREATE BARCODE</button>
     <?php
          If ($ean<>""){
        echo '<script>document.querySelector("generate").click();</script>';
        }

    ?>

        </div>
      </div>
      <div class=" card col-md-5 ml-5 mt-5" id='bcode-card'>
            <div class="card-body">
              <div id="display">
                <center>Barcode Creator</center>
              </div>
              
            </div>
            <div class="card-footer" style="display:none">
              <center>
                <button type="button" class=" btn-block btn btn-success btn-sm" id="print">PRINT</button>
              <button type="button" class=" btn-block btn btn-primary btn-sm" style="background:red;" id="save">DOWNLOAD BARCODE</button>  
              </center>
              
            </div>
      </div>

    </div>
  </div>
 <br>
</div>

</body>
</html>

<script>
  $('#generate').on('click',function(){
    if($('#code').val() != ''){
      $.ajax({
        url:'barcode.php',
        method:"POST",
        data:{code:$('#code').val(),type:$('#type').val(),label:$('#label').val()},
        error:err=>{
          console.log(err)
        },
        success:function(resp){
          $('#display').html(resp)
          $('#bcode-card .card-footer').show('slideUp')
        }
      })
    }
  })

    $('#save').click(function(){
    html2canvas($('#field'), {
    onrendered: function(canvas) {                    
      var img = canvas.toDataURL("image/png");
      
      var uri = img.replace(/^data:image\/[^;]/, 'data:application/octet-stream');
      
      var link = document.createElement('a');
          if (typeof link.download === 'string') {
              document.body.appendChild(link);
              link.download = 'MP-barcode_'+$('#code').val()+'.png';
              link.href = uri;
              link.click();
              document.body.removeChild(link);
          } else {
              location.replace(uri);
          }
      
    }
  });
  })
    $('#print').click(function(){
      var openWindow = window.open("", "", "_blank");
      openWindow.document.write($('#display').parent().html());
      openWindow.document.write('<style>'+$('style').html()+'</style>');
      openWindow.document.close();
      openWindow.focus();
      openWindow.print();
      // openWindow.close();
      setTimeout(function(){
      openWindow.close();
      },1000)
    })
</script>


Ik heb code al ingevoegd die zou moeten werken. Maar het werkt niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
          If ($ean<>""){
        echo '<script>document.querySelector("generate").click();</script>';
        }

    ?>


Kortom, ik ben er nog niet. Zo kan als tweede parameter ook een tekst meegegeven worden. Dat wordt dan ook ingevuld. Ik heb ook al eens de focus op de BUTTON gelegd.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

22/03/2022 19:31:06
Quote Anchor link
Als je met jQuery een click op een element wilt simuleren, doe je dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$('#generate').trigger('click');


Toevoeging op 22/03/2022 19:36:06:

En, mocht je niet met jQuery werken, dan kun je dit doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
var simulateClick = function (elem) {
    // Create our event (with options)
    var evt = new MouseEvent('click', {
        bubbles: true,
        cancelable: true,
        view: window
    });
    // If cancelled, don't dispatch our event
    var canceled = !elem.dispatchEvent(evt);
};

var btn_generate = document.querySelector('#generate');
simulateClick(btn_generate);
Gewijzigd op 22/03/2022 19:31:28 door Jan Koehoorn
 
Jan te Pas

Jan te Pas

22/03/2022 20:15:28
Quote Anchor link
@Jan Koehoorn Dit is het. Wat kun je er lang mee bezig zijn om het op te lossen. Hartelijk dank!
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/03/2022 20:54:20
Quote Anchor link
Maar waarom moet er nog een knop "geklikt" worden op het moment dat er al een parameter is meegegeven?

Waarom dan niet gelijk het resultaat tonen zonder een knop?
 
Jan te Pas

Jan te Pas

22/03/2022 21:02:48
Quote Anchor link
@Ozzie PHP De button is bewust blijven staan zodat je altijd nog de mogelijkheid hebt om een andere code in te geven. Dus de gebruiker heeft meer vrijheid, als hij bijvoorbeeld een hyperlink heeft geplaatst met een “foute” code. Hij kan dan handmatig nog iets aanpassen en corrigeren. Just to be sure.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/03/2022 21:59:26
Quote Anchor link
Oké dan ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.