code-snippets plakken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/10/2022 00:29:26
Quote Anchor link
Ik vroeg me iets af. Bestaat er software of hardware waarmee je shortcuts kunt instellen waarmee je specifieke code kunt plakken? Ik weet dat je in sommige editors code-snippets kunt instellen, maar dat is niet wat ik bedoel. Ik bedoel echt software of hardware waarmee je die code-snippets overal in kunt plakken, dus in Kladblok/Notepad, Word, je internet browser enz.

Software:

Een programma waarmee je keyboards shortcuts kunt instellen die een stukje code plakken. Bijvoorbeeld, door op CTRL + p te drukken plakt ie de volgende code:

<p>

</p>

Of, bijvoorbeeld door CTRL + u te drukken plakt ie:

<ul>

</ul>

Hardware:

Dan denk ik aan een soort van extern toetsenbordje waarbij je op een knop drukt en dat ie dan een stukje code plakt net als in het voorbeeld hierboven.

Ben benieuwd of iemand weet of zoiets bestaat. Alvast dank voor de reacties.
Gewijzigd op 17/10/2022 00:33:17 door Ozzie PHP
 
PHP hulp

PHP hulp

11/05/2024 09:15:57
 
Jan R

Jan R

17/10/2022 07:24:04
 
Ad Fundum

Ad Fundum

17/10/2022 08:18:14
Quote Anchor link
Softwarematig kan dat gelukkig niet, al was het maar omdat je vanuit veiligheidsoverwegingen tegen begrenzingen van het besturingssysteem en virtualisatie aanloopt. Dus ben je aangewezen op hardware.

Je bent zoals altijd niet de enige die zoiets vraagt. Vanuit de gaming hoek worden er macro pads aangeboden.

Mooier zou zijn wanneer je die macro's niet nodig zou hebben, en dat PHP gewoon macro's zou ondersteunen net zoals andere talen als C en Rust dat doen. Tot die tijd moet je je behelpen met traits, of door zelf een objectje te schrijven dat prettiger code kan schrijven:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$dom
= Dom::new("<!DOCTYPE html">);
// ...
$dom
  ->tag("ul")
  ->
in()
  ->
tag("li", "optie tekst")
  ->
uit();  // ul
// ...

$dom->render();  // print HTML5
?>
Gewijzigd op 17/10/2022 08:19:45 door Ad Fundum
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/10/2022 11:52:17
Quote Anchor link
Thanks heren.

Dat code-voorbeeld is niet wat ik bedoel. Ik bedoel echt iets waarmee je overal (dus ook buiten je editor) een bepaalde vooraf ingestelde code-snippet kunt plakken.

Zo'n macro pad is inderdaad zoiets wat ik zelf in gedachten had. Daar kan ik eens op verder gaan zoeken. Dankjewel!

Ik ben wel eens flinke lappen tekst aan het omzetten naar html. En dan lijkt het me handig als ik niet iedere keer <h2> </h2> en <p> </p> handmatig hoef in te typen, maar dat ik gewoon via zo'n pad op een toets kan drukken en dat ie dan zelf de begin- en eindtag invoegt.

Mochten jullie nog meer suggesties hebben of concrete apparaatjes kennen waarmee dit kan, hoor ik het graag.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

17/10/2022 13:39:37
Quote Anchor link
Ok, als je het begrip "alles" beperkt tot binnen 1 Windows omgeving, dan schijn je dat in te kunnen programmeren in .mhm -bestanden. En voor Windows zijn er van derden ook macro recorders te vinden. En nog meer macro recorders. (Je moest even de goede zoekterm hebben)

Overigens kan ik het niet testen helaas, Ik ben vanwege de licentievoorwaarden na Windows 8 overgestapt op Debian..
Gewijzigd op 17/10/2022 13:42:16 door Ad Fundum
 
Jan R

Jan R

17/10/2022 13:43:58
Quote Anchor link
Ik gebruik (enkel voor h1 en h2) een functie
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
h1("Dit is een h1 titel");


Ook voor print_r doe ik dat samen met pre tag
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
p($var);


En dan gewoon debuggen

Voor mij nog een paar handige zijn fout en msg. deze geven direct een divje met hun classe in de uitvoer

Jan
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/10/2022 13:56:22
Quote Anchor link
@Jan R

Het gaat niet om code/functies. Het gaat erom dat ik overal in mijn applicaties een code-snippet wil kunnen plakken.

Inmiddels heb ik mede dankzij jullie input wel het volgende apparaat gevonden. Ik moet er nog even over nadenken of ik het ook daadwerkelijk ga aanschaffen. Maar hiermee schijn je dus zelf van alles aan de knoppen te kunnen verbinden. Als het goed is ook het outputten van tekst, maar bijvoorbeeld ook het starten van een programma.

https://www.elgato.com/nl/stream-deck
 
Ad Fundum

Ad Fundum

17/10/2022 16:00:16
Quote Anchor link
Zet de 150 euro af tegen de (gratis) programma's die ik heb gelinkt, die ook tekst kunnen plakken in je editor.
En reken jezel even voor of dat je het ding binnen de afschrijving hebt terugverdiend (plus het risico dat-ie minder goed kan werken dan dat je verwacht).
En dan weet je het of je hem moet aanschaffen of niet.

Als je echt vaart wilt maken met HTML kan je doorgaans beter de code er omheen goed organiseren, of investeren in een typdiploma, daarmee gaan AL je toetsaanslagen sneller. Maar die afweging moet je zelf maken. Wel coole LEDjes trouwens :)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/10/2022 18:17:17
Quote Anchor link
Een bedrag van 150 hoef je niet af te schrijven ;-)

Ik moet wel eens teksten omzetten naar html, niet in een editor, maar in de back-end van een website. Dat zijn die wysiwyg-editors. Dat betekent dus gewoon handmatig alles er goed in zetten aan de hand van een tekst in Word. Dus dan zit je heel vaak html-tags in te kloppen voor titels, paragrafen, lijstjes enz. Als dat met een druk op de knop kan, zou dat best nice zijn. Of het apparaat handig werkt, geen idee. Tot nu toe lijkt dit wel hetgeen te zijn wat het dichtst in de buurt komt. De goedkopere keypads hebben letters of cijfers erop staan. Da's niet echt handig.

Er is ook nog een LoupeDeck Live. Dat ziet er ook wel nice uit, maar is weer duurder.
 
Paul Ulje

Paul Ulje

18/10/2022 00:24:33
Quote Anchor link
Dag Ozzie,
Ik kan je niet echt helpen maar ik vind het wel een leuk probleem.
Je spreekt over een Worddocument.
En ik neem aan dat door toevoeging van html-tags het uiteindelijk een .html document wordt.
Dus ik heb het even geprobeerd in StarOffice, of OpenOffice zoals het tegenwoordig heet.
En verdomd! Een testje gedaan met aan- en opmaken van een kop, een tabelletje en een lijst.
Opgeslagen als .html en dit komt eruit.
Het staat nog in de oude KAPITALEN maar het werkt wel gewoon.
Weer wat geleerd... :-)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<HTML>
<HEAD>
    <META HTTP-EQUIV="CONTENT-TYPE" CONTENT="text/html; charset=windows-1252">
    <TITLE></TITLE>
    <META NAME="GENERATOR" CONTENT="OpenOffice 4.1.6  (Win32)">
    <META NAME="AUTHOR" CONTENT="Paul Ulj&eacute;">
    <META NAME="CREATED" CONTENT="20221018;161623">
    <META NAME="CHANGEDBY" CONTENT="Paul Ulj&eacute;">
    <META NAME="CHANGED" CONTENT="20221018;185093">
    <STYLE TYPE="text/css">
    <!--
        @page { margin: 2cm }
        P { margin-bottom: 0.21cm }
        H1 { margin-bottom: 0.21cm }
        H1.western { font-family: "Calibri", sans-serif; font-size: 16pt }
        H1.cjk { font-family: "Microsoft YaHei"; font-size: 16pt }
        H1.ctl { font-family: "Lucida Sans"; font-size: 16pt }
        TD P { margin-bottom: 0cm }
        A:link { so-language: zxx }
    -->
    </STYLE>
</HEAD>
<BODY LANG="nl-NL" DIR="LTR">
<H1 CLASS="western">Dit is een kop</H1>
<P STYLE="margin-bottom: 0cm"><BR>
</P>
<P STYLE="margin-bottom: 0cm">en dit is platte tekst</P>
<TABLE WIDTH=100% BORDER=1 BORDERCOLOR="#000000" CELLPADDING=4 CELLSPACING=0>
    <COL WIDTH=128*>
    <COL WIDTH=128*>
    <TR VALIGN=TOP>
        <TD WIDTH=50%>
            <P>Kopregel</P>
        </TD>
        <TD WIDTH=50%>
            <P>En nog een</P>
        </TD>
    </TR>
    <TR VALIGN=TOP>
        <TD WIDTH=50%>
            <P>inhoud</P>
        </TD>
        <TD WIDTH=50%>
            <P>inhoud</P>
        </TD>
    </TR>
</TABLE>
<P STYLE="margin-bottom: 0cm"><BR>
</P>
<P STYLE="margin-bottom: 0cm"><BR>
</P>
<UL>
    <LI><P STYLE="margin-bottom: 0cm">Een</P>
    <LI><P STYLE="margin-bottom: 0cm">twee</P>
    <LI><P STYLE="margin-bottom: 0cm">drie</P>
    <LI><P STYLE="margin-bottom: 0cm">vier</P>
</UL>
</BODY>
</HTML>
Gewijzigd op 18/10/2022 00:31:44 door Paul Ulje
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/10/2022 01:23:35
Quote Anchor link
@Paul Ulje

Ik weet dat Word en andere text-editors tekst kunnen omzetten naar html. Alleen krijg je er allerlei sh!t bij, zoals ook in jouw voorbeeld te zien is. En dat wil je dus niet.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.