complexe vraag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

16/02/2023 23:30:44
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik heb een vrij eenvoudig lijstje, maar die komt op een (voor mij) complexe manier tot stand.
Ik heb een werkende SQL code die ik hier zo zal delen.
Maar eerst even wat uitleg wat ik wil en wat ik heb.

Ik heb verschillende producsoorten. Die beginnen meestal met een getal en dan een eenheid en dan het fijtelijke productsoort.
Deze product soorten zitten in de titel van een product. Dat ziet er dan als volgt uit.

Voorbeelden:
1 pakje servetten - naam_1
2 rollen cadeaupapier - naam_2
10 dozen knikkers - naam_3
enz.

Met mijn SQL code ontleed ik de titels. De getallen gebruik ik om aantallen weer te berekenen en de eenheden laat ik weg. Maar de product soort toon ik weer wel. net als de naam.

De producten hebben een voorraad. Deze haal ik rechtstreeks uit de database. Zolang er een product altijd met de zelfde productsoort (hoeveelheid) verkocht wordt, is dat geen probleem. Maar als een product soorten met verschillende aantallen zijn, wordt het lastig om de voorraad op te halen of te berekenen.

Stel dat er ook "1 rol cadeaupapier - naam_2" verkocht wordt. Dan heb ik dus een product soort met 1 en een productsoort met 2 de zelfde producten. Ik zou in dat geval de voorraad willen ophalen van de productsoort waar er 1 tegelijk verkocht wordt.
Anders zou ik hem de vooraad vermenigvuldigen met het aantal van de productsoort.

Het is een heel verhaal geworden, en ik hoop dat ik duidelijk ben.
Wie kan mij helpen dit dilemma op te lossen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
        SELECT
            SUM(
                -- producten in meervoud herkennen en er mee rekenen samen met de enkelvoudige producten.
                if( -- begint name met een nummer?
                    SUBSTRING_INDEX(prstshp_order_detail.product_name, ' ', 1) REGEXP '^[0-9]+$',
                    -- Het begint met een nummer!
                    -- substring omvormen naar integer
                    CAST(CAST(SUBSTRING_INDEX(prstshp_order_detail.product_name, ' ', 1) AS FLOAT) AS INT) * prstshp_order_detail.product_quantity,
                    -- Het begint niet met eeen nummer!
                    prstshp_order_detail.product_quantity
                )
            ) AS aantal,
            
            -- producten in meervoud herkennen en omvormen tot de enkelvoudige producten.
            if( -- begint name met een nummer?
                SUBSTRING_INDEX(prstshp_order_detail.product_name, ' ', 1) REGEXP '^[0-9]+$',
                -- Het begint met een nummer!
                SUBSTRING( prstshp_order_detail.product_name,
                          LENGTH( SUBSTRING_INDEX( prstshp_order_detail.product_name, ' ', 2) ) +2,
                          LENGTH( SUBSTRING_INDEX( prstshp_order_detail.product_name, ' - ', 1) ) - LENGTH( SUBSTRING_INDEX( prstshp_order_detail.product_name, ' ', 2 ) ) -1) ,
                -- Het begint niet met eeen nummer!
                SUBSTRING_INDEX(prstshp_order_detail.product_name, ' - ', 1)
            ) AS soort,
    
            prstshp_manufacturer.name AS merk,
            SUBSTRING(
                prstshp_order_detail.product_name,
                4+LENGTH(SUBSTRING_INDEX(prstshp_order_detail.product_name, ' - ', 1)),
                length(prstshp_order_detail.product_name)-3-LENGTH(SUBSTRING_INDEX(prstshp_order_detail.product_name, ' - ', 1))
            ) AS titel,
            
            -- producten in meervoud herkennen en er mee rekenen samen met de enkelvoudige producten.
            if( -- begint name met een nummer?
                SUBSTRING_INDEX(prstshp_order_detail.product_name, ' ', 1) REGEXP '^[0-9]+$',
                -- Het begint met een nummer!
                -- Dan moet de voorraad vermenigvuldigd worden.
                CAST(CAST(SUBSTRING_INDEX(prstshp_order_detail.product_name, ' ', 1) AS FLOAT) AS INT) * prstshp_stock_available.quantity,
                -- Het begint niet met eeen nummer!
                prstshp_stock_available.quantity
            ) AS voorraad,    
            
            prstshp_product.mpn AS ArtNr

        FROM prstshp_orders
        LEFT JOIN prstshp_order_detail
            on prstshp_order_detail.id_order = prstshp_orders.id_order
        LEFT JOIN prstshp_product
            on prstshp_product.id_product = prstshp_order_detail.product_id
        LEFT JOIN prstshp_stock_available
            on prstshp_stock_available.id_product = prstshp_order_detail.product_id
        LEFT JOIN prstshp_manufacturer
            on prstshp_manufacturer.id_manufacturer = prstshp_product.id_manufacturer

        WHERE prstshp_orders.current_state=2 OR prstshp_orders.current_state=11

        GROUP BY
            soort,
            merk,
            titel

        ORDER BY
            soort ASC,
            merk ASC,
            titel ASC;






Hoe kan ik nu in deze SQL code checken of dat een besteld product per 1 wordt verkocht als hij ook in andere aantallen verkocht wordt.

Met vriendelijke groet,
Frits van Leeuwen
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 13:14:53
 
Ivo P

Ivo P

17/02/2023 09:27:27
Quote Anchor link
Dat jij een voorraadbestand aangeleverd krijgt als
1 pakje servetten - naam_1
2 rollen cadeaupapier - naam_2
10 dozen knikkers - naam_3

betekent niet dat je dat zo moet opslaan in je database.
Dat ga je eerst uit elkaar halen en in een bruikbaar formaat opslaan.

En als een verpakking 2 rollen van iets bevat, dan verkoop je nog steeds 1 artikel.
Ik bedoel: als je bij de supermarkt een pak haalt met 6 rollen WC papier, dan 1 dat 1 artikel. Niet 6. Idem voor het pak met 10 rollen: nog steeds 1 (ander) artikel.
Verkoop je de rollen los, dan moet je een voorraad registreren als 16 op voorraad en een keer 6 en een keer 10 verkocht.

Maar stap in een zo vroeg mogelijk stadium af van "de eerste cijfers (if any) zeggen iets over het aantal items in de verpakking".
Dat substr_index() maakt je query onoverzichtelijk en waarschijnlijk ook flink trager.
Nog te zwijgen van het risico dat de getallen soms bij de naam horen (3M is een bekend merk) of dat onverwacht meer of minder cijfers aanwezig zijn.
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

17/02/2023 09:54:36
Quote Anchor link
Ivo P, bedankt voor je snelle reactie.

Ik denk dat ik niet helemaal duidelijk ben in de situatie.

Wij gebruiken Prestashop 1.7.8.8. Daarmee kunnen we producten verkopen. Die gaan per stuk. Bijvoorbeeld 1 rol.
Maar het is ook mogelijk om de producten te combineren. Wij combineren dan 2 rollen tot 1 nieuw product. Prestashop regelt de voorraad.
Alleen als ik dan de voorraad bekijk van 2 rollen, is die natuurlijk de helft zo groot. Als ik 21 rollen heb, is de voorraad van het product met 2 rollen 10.

Maar ik wil de voorraad per rol op mijn lijst tonen. In mijn SQL code lees ik dus alleen maar uit de database.

In de titel moet ik er voor zorgen dat de naamgeving juist is. Een merk naam zet ik niet in de titel. Dus dat probleem is er niet.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/02/2023 10:32:57
Quote Anchor link
Frits van Leeuwen op 17/02/2023 09:54:36:
Alleen als ik dan de voorraad bekijk van 2 rollen, is die natuurlijk de helft zo groot. Als ik 21 rollen heb, is de voorraad van het product met 2 rollen 10.

Dat is een wonderbaarlijke vermenigvuldiging. Je lijkt nu niet 21 rollen op voorraad te hebben, maar 41 rollen, namelijk:

10 × 2 rollen
+ 21 × 1 rol

Iemand die bijvoorbeeld 25 rollen nodig heeft, bestelt dan:

10 × 2 rollen
+ 5 × 1 rol

En die heb je niet: je hebt er maar 21. Teleurgestelde kopers haken dan meestal af, verlaten de winkelwagen en komen nóóit meer terug. Een enkeling belt op en die moet je dan alsnog telefonisch teleurstellen.

Je krijgt met deze hard-coded vermenigvuldiging van databasegegevens vroeg of laat onverklaarbare fouten — bijvoorbeeld wanneer je elders weer vergeet te delen door het juiste aantal ... dat je alleen als string vooraan de omschrijving hebt gezet. Dat lijkt een leuk bedachte hack, maar je gebruikt een datamodel zoals het nooit bedoeld is.

Ik zou het daarom anders oplossen: zoek naar een PrestaShop-addon die uit de voeten kan met product bundles of multipacks. Daarvan zijn er genoeg:

https://addons.prestashop.com/en/505-cross-selling-product-bundles
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

17/02/2023 11:21:27
Quote Anchor link
Ward van der Put bedankt voor de reactie.

Het gaat mij hier om hoe ik de juiste voorraad op papier kan krijgen van een enkel product.

Ik ben gaan zoeken ik de prestashop database en vond de tabel prstshp_product het veld 'product_type'. In het geval van een combinatie verkoop staat hier pack.

Ook vond ik de tabel prstshp_pack
Hier in staat het veld 'id_product_pack'. Dit bevat de id uit prstshp_products (id_product). En is dus te koppelen.
Ook staat hier het veld id_product_item. Dit bevat eveneens een id uit prstshp_products (id_product) Dit is het product dat verveelvoudigd wordt.
Tenslotten staat hier ook het veld 'quantity'. Dit is het aantal dat bij verkoop wordt afgeboekt bij het gelininkte product.

Hier de code voor zover ik hem nu heb.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
        SELECT
            SUM(
                -- producten in meervoud herkennen en er mee rekenen samen met de enkelvoudige producten.
                if( -- begint name met een nummer?
                    SUBSTRING_INDEX(prstshp_order_detail.product_name, ' ', 1) REGEXP '^[0-9]+$',
                    -- Het begint met een nummer!
                    -- substring omvormen naar integer
                    CAST(CAST(SUBSTRING_INDEX(prstshp_order_detail.product_name, ' ', 1) AS FLOAT) AS INT) * prstshp_order_detail.product_quantity,
                    -- Het begint niet met eeen nummer!
                    prstshp_order_detail.product_quantity
                )
            ) AS aantal,
            
            -- producten in meervoud herkennen en omvormen tot de enkelvoudige producten.
            if( -- begint name met een nummer?
                SUBSTRING_INDEX(prstshp_order_detail.product_name, ' ', 1) REGEXP '^[0-9]+$',
                -- Het begint met een nummer!
                SUBSTRING( prstshp_order_detail.product_name,
                          LENGTH( SUBSTRING_INDEX( prstshp_order_detail.product_name, ' ', 2) ) +2,
                          LENGTH( SUBSTRING_INDEX( prstshp_order_detail.product_name, ' - ', 1) ) - LENGTH( SUBSTRING_INDEX( prstshp_order_detail.product_name, ' ', 2 ) ) -1) ,
                -- Het begint niet met eeen nummer!
                SUBSTRING_INDEX(prstshp_order_detail.product_name, ' - ', 1)
            ) AS soort,
    
            prstshp_manufacturer.name AS merk,
            SUBSTRING(
                prstshp_order_detail.product_name,
                4+LENGTH(SUBSTRING_INDEX(prstshp_order_detail.product_name, ' - ', 1)),
                length(prstshp_order_detail.product_name)-3-LENGTH(SUBSTRING_INDEX(prstshp_order_detail.product_name, ' - ', 1))
            ) AS titel,
            
            if (-- Is het een combinatie product?
                prstshp_product.product_type = 'pack',
                -- Het is een combinatie product. Zoek het gecombineerde product en neem daar de voorraad van. (prstshp_pack.id_product_item)
                '',
                -- Het is geen combinatie product Neem de voorraad die is gegeven.
                prstshp_stock_available.quantity
             ) AS voorraad,    
            
            prstshp_product.mpn AS ArtNr

        FROM prstshp_orders
        LEFT JOIN prstshp_order_detail
            on prstshp_order_detail.id_order = prstshp_orders.id_order
        LEFT JOIN prstshp_product
            on prstshp_product.id_product = prstshp_order_detail.product_id
        LEFT JOIN prstshp_stock_available
            on prstshp_stock_available.id_product = prstshp_order_detail.product_id
        LEFT JOIN prstshp_manufacturer
            on prstshp_manufacturer.id_manufacturer = prstshp_product.id_manufacturer
        LEFT JOIN prstshp_pack
            ON prstshp_pack.id_product_pack = prstshp_product.id_product

        WHERE prstshp_orders.current_state=2 OR prstshp_orders.current_state=11

        GROUP BY
            soort,
            merk,
            titel

        ORDER BY
            soort ASC,
            merk ASC,
            titel ASC;
 
Mark Hogeveen

Mark Hogeveen

20/02/2023 17:40:12
Quote Anchor link
Is deze data structuur met producthoeveelheid, eenheid en productnaam in één tekenreeks een systeem van hoe prestashop zelf werkt?
Deze hele benadering van hoe wordt omgegaan met data is naar mijn mening een héél slecht idee. Het is overdreven omslachtig en foutgevoelig.
Waarom niet gewoon aparte kolommen in de database tabel waarin je hoeveelheid, eenheid en naam uitsplitst?
Je gebruikt nu feitelijk SQL om zo'n beetje een hele lap business logica te regelen. Ik zie zelfs vroeg of laat problemen ontstaan doordat de mogelijkheden in SQL opraken (dus wat je kúnt doen in SQL, welke functies je hebt, etc.) als je business logica ooit verandert of wordt uitgebreid.
Gewijzigd op 20/02/2023 17:41:31 door Mark Hogeveen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.