Config.inc veilig?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

PHP Developer - Draag bij aan de maatschappij!

Bedrijfsomschrijving Wil jij als applicatieontwikkelaar deel uitmaken van een gedreven ontwikkelteam en werken aan innovatieve producten? Dan hebben wij dé uitdaging voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die samen met ons de technische ondergrond van onze producten verder wil ontwikkelen met behulp van PHP. Met jouw expertise geef je de finishing touch aan onze producten om jezelf steeds opnieuw weer te verrassen. Functieomschrijving Bij ons staan innovatie en creativiteit centraal. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste PHP ontwikkelaar die nieuwe ideeën en inzichten kan inbrengen en daarmee zichzelf en het team verder kan laten groeien.

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Als developer bouw je in DevOps teams aan enterprise applicaties, nieuwe IOT, Chatbots of AI oplossingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij vorig jaar Microsoft Partner of the year geworden.

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »
Wessel Johnson

Wessel Johnson

17/10/2007 12:47:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Is een config.inc.php bestandje waar je mysqlverbinding in wordt gemaakt wel veilig? Stel dat iemand anders dat nu op zijn site include heeft die toch mooi toegang tot je database. Of ligt het anders?

Groeten, Wessel Bruinsma
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 06:54:11
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

17/10/2007 12:49:00
Quote Anchor link
zet het bestand in een andere map, dus niet de normale map,
Laat je config kijken of hij wel vanaf de goede pagina word geopend,
Noem het niet gewoon standaard config.php
ik denk dat je dat ertegen zou kunnen doen,
maar ik weet eigenlijk iemand exern bestanden kan includen
 
Wessel Johnson

Wessel Johnson

17/10/2007 12:55:00
Quote Anchor link
Dus je kan vanaf andere sites een database op weer een andere site openen. Ok. Dus als ik

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
if ($_SERVER['SERVER_ADDR'] != IP)
exit();


boven aan mijn config.inc.php zet, dan moet het opgelost zijn. Toch?
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

17/10/2007 12:55:00
Quote Anchor link
Hoe wilt een externe site je bestand includen? Als die gewoon http://site/config.inc.php wilt includen (met fopen of what ever) geeft je webserver een lege pagina terug, wat er staan alleen maar variabelen in (denk ik).
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

17/10/2007 12:56:00
Quote Anchor link
ja ik denk het wel,
maar als er meerdere site op 1 server met hetzelfde IP zitten, dan zou ik t ook niet weten.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

17/10/2007 12:56:00
Quote Anchor link
Niet elke server heeft het includen van een extern bestand beveiligd, maar je kan bijvoorbeeld zorgen dat de file waarin je connection wordt geïnclude een variabele aanmaakt met een lange string als "code".
Bijvoorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$var = 'baobt023140bo124b1o4boi1b24124oi1bpob1oi5b12o5baskjdbasela';

Nu controleer je gewoon in config.php of dat overeenkomt. Zo ja -> Dan uitvoeren, zo nee dan niet.
Meestal is het echter wel veilig, omdat 9 van de 10 keer de server het niet toestaat externe files te includen.
 
Frank -

Frank -

17/10/2007 13:58:00
Quote Anchor link
Gewoon buiten de webroot zetten, dan kan niemand er via de browser bijkomen. Je hebt dan FTP-toegang nodig om er bij te kunnen komen. Maar ja, wanneer iemand FTP-toegang heeft, dan heb je hem/haar toch al volledige toegang tot je systeem gegeven. Dan is het dus geen enkel probleem, of je hebt nog veel grotere problemen dan alleen je config-file...
 
Wessel Johnson

Wessel Johnson

18/10/2007 12:56:00
Quote Anchor link
Ok, bedankt voor alle reacties! Ik heb het opgelost met het controleren van de SERVER_NAME. Maar nu (als het niet erg is) heb ik nog een vraagje :P
Is het mogelijk om plaatjes te preloaden? Ik werk namelijk aan een chatbox. (xmlhttp) Je merk er niks van als deze tekst herlaad, maar de plaatjes moet het steeds opnieuw laden. Hoogstens irritant dus. Is het mogelijk met een slim stukje javascript ofzo om de plaatjes te preloaden, niet met een balkje ofzo, maar als je de pagina opent dat het het dan al laad.

Als het niet duidelijk is moet je het maar even zeggen.
 
GaMer B

GaMer B

18/10/2007 13:14:00
Quote Anchor link
Google knows (almost) everything :)

Over dat config.inc.php he, kun je bovenin niet dit doen:
config.inc.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
    if(MY_SITE == FALSE)
    {

        // Hack attempt!!!
        exit();
    }

    else
    {
        // script
    }
?>


index.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    define("MY_SITE", TRUE);
    include("config.inc.php");
    // De rest van je script.
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

18/10/2007 13:31:00
Quote Anchor link
WesselB schreef op 18.10.2007 12:56:
Ik heb het opgelost met het controleren van de SERVER_NAME.

En als ik mijn Apache nou zo instel, dat mijn servernaam precies hetzelfde is als jouw servernaam? Dan is het weer lek.
 
Wessel Johnson

Wessel Johnson

19/10/2007 17:15:00
Quote Anchor link
GaMeR13, bedankt, dat wordt de oplossing!

@Santhe
Kan je dat dan zo instellen? Dat is toch niet mogelijk. Ik dacht dat de $_SERVER variablen altijd hetzelfde blijven en niet instelbaar waren =S
 
PHP erik

PHP erik

19/10/2007 17:26:00
Quote Anchor link
Mijn God wat een hoop nutteloze reacties. Denk eens na. Als iemand jouw config.php kan includen vanaf een externe site dan kan hij ook gewoon via de browser jouw hele site downloaden. Je hoort gewoon je includes buiten de document root te zetten, zoals Frank zegt. Lees bijvoorbeeld maar de Zend Certification Study Guide. Zo'n ding met define() is alleen handig om zeker te weten dat het niet direct wordt aangeroepen, maar dat maakt bij config files helemaal niet uit.
 
Frank -

Frank -

19/10/2007 17:40:00
Quote Anchor link
@PHPerik: Maak je er niet al te druk over, dat is slecht voor de gezondheid.

Dat de meeste oplossingen voor problemen uitermate eenvoudig zijn, dat willen een hoop mensen niet geloven. Daar kunnen jij en ik niets aan veranderen, het zij zo.

Ik heb index.php binnen de webroot staan en dat was het dan. Verder nog wat css, js en images, maar daar is niks spannends aan en heeft niks met PHP te maken.

Beveiliging is niet zo moeilijk, je moet gewoon heel simpel denken. Geef bezoekers toegang tot datgene wat ze nodig hebben en verder helemaal niks. Vele programmeurs denken precies andersom, die gaan zaken blokkeren wat men niet nodig heeft. Het is alleen lullig dat jij nooit weet wat men niet nodig heeft, dat is gewoon te veel.
1) Trek alle rechten in voor alle soorten gebruikers/rollen
2) Ken per rol die rechten toe die absoluut onmisbaar zijn en waar geen beter alternatief mogelijk is. En vergeet niet dat public ook een rol is.

De kans dat je nu wordt gehackt is al zeker een factor 100 kleiner geworden.
 
PHP erik

PHP erik

19/10/2007 17:43:00
Quote Anchor link
Ik heb zelf ook werkelijk alleen m'n index.php in de document root. Verder alleen een .htaccess met een mod rewrite en include_path. Verder niets.
 
Wessel Johnson

Wessel Johnson

19/10/2007 18:22:00
Quote Anchor link
Ja OK, jullie hebben gelijk. Ik denk veel te moeilijk. Dus als ik alle beveiligde bestanden buiten de webroot zet, dan is alles opgelost. Bedankt voor jullie hulp! thx
 
Frank -

Frank -

19/10/2007 18:23:00
Quote Anchor link
Nee, je zet alles wat een gebruiker niet nodig heeft buiten de webroot. ALLES!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.