config-variabele

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

Front-end developer (HTML, CSS, SASS, JavaScript)

Functie Momenteel zijn we voor ons Digital team op zoek naar een (medior) Front-end developer. Samen met je collega’s werk je in een Agile/Scrum omgeving aan de ontwikkeling van onze webapplicaties, websites en andere oplossingen. Je draagt bij aan een sterk ontwikkelproces waarin kwaliteit voorop staat. Hiervoor ben je niet alleen bezig met eigen code maar ook code reviews van andere collega’s. Ben jij graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied en wil je deze toepassen voor diverse projecten? Dan komen wij graag met je in contact! Eisen • HBO werk- en denkniveau • Minimaal 2

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Koko

koko

17/07/2007 22:34:00
Quote Anchor link
Hoi,

Ik wil een typ variabele hebben in mijn website waarbij het niet elke keer nodig is om deze bij elke reload te herinitialiseren en die een array kan bevatten.

Deze zal gebruikt worden om bij de eerste pageload mijn volledige configuratie in te laten uit een file. Als ik dit niet elke keer moet doen, dan win ik volgens mij tijd, of is dit onzin?

Kunnen jullie me dan ook helpen bij het volgende probleem?
Hoe kan ik bepalen of een gebruiker voor het eerst die dag (bv) op de site komt? Dan wil ik namelijk dat de configuratie wordt ingeladen en zorgen dat die een tijd beschikbaar blijft.

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 12:12:35
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

17/07/2007 22:35:00
Quote Anchor link
Lees een tutorial over sessions. Dat is precies wat je nodig hebt.
 
- SanThe -

- SanThe -

17/07/2007 22:36:00
Quote Anchor link
Heb je geen database?
 

17/07/2007 22:38:00
Quote Anchor link
cookie voor het onthouden op langer termijn.
 
Koko

koko

17/07/2007 22:42:00
Quote Anchor link
Hoi,

Per sessie volstaat ;-)

Jawel, ik heb een database, maar is het op zich niet logisch de config op te slaan in een file? (Al de rest is wel database-driven)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

17/07/2007 22:48:00
Quote Anchor link
Als je de beschikking over een database hebt, zou ik daar de config in opslaan (per user). Hoe vaak iemand per dag op je site komt is een probleem op zich. Je zou het ip-adres kunnen opslaan, maar dat werkt alleen in de gevallen waarin users een vast ip-adres hebben. Je zou ook kunnen werken met een inlogsysteem.
 
Koko

koko

17/07/2007 23:04:00
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb het bij configuratie over enkele standaard dingen zoals het database-password, de titel van de site, plugin-configuratie, .... Allemaal waarden die voor iedereen tzelfde zijn.

Kan ik niet controleren of de sessie-var nog bestaat? Zo ja, dan is t in orde, zo nee, dan inladen
 
Sab Kriksdeegir

Sab Kriksdeegir

17/07/2007 23:05:00
Quote Anchor link
het database wachtwoord ?
waarom wil je dat in een sessie gooien ?
 
Koko

koko

17/07/2007 23:07:00
Quote Anchor link
ni per-se in een sessie (hoewel dat hier een zeer geschikte oplossing lijkt) ma eerder in een configuratiefile.
 
Sab Kriksdeegir

Sab Kriksdeegir

17/07/2007 23:14:00
Quote Anchor link
dan maak je toch gewoon een php file die je via je header include
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
    //config
    $page_title = $_GET['title'];
    $db = 'Sab Kriksdeegir';
    $pass = 'notforyou';
    $host = 'windhoos';
?>


header.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
   include('config.php');
   //rest van je HTML style codes
?>


Edit:

Typo
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Sab Kriksdeegir
 
- SanThe -

- SanThe -

17/07/2007 23:23:00
Quote Anchor link
Gewoon steeds dat bestandje lezen. Zal vast geen duizenden regels hebben.
 
Peter druyts

peter druyts

10/11/2010 15:04:49
Quote Anchor link
{
$db = array
$dbhost='....';
$dbuser='....';
$dbpass='....';
$db='.....';
};if(!mysql_connect($db['...',], $db[ '...'], $db[ '...']))


{
trigger_error('error with connection: '.mysql_error());
}

elseif(!mysql_select_db($db['$....']))

{
trigger_error('Error con selected db: '.mysql_error());
}
else
{
$sql = "SET SESSION sql_mode = 'ANSI,ONLY_FULL_GROUP_BY'";
if(!mysql_query($sql))
{
trigger_error('MySQL in ANSI not possible');
}
}
?>
heb deze code geplaats maar krijg steed een fout melding (syntax error, unexpected T_STRING in line 2)
heb al verschillende zaken veranderd en geupload, met steeds dezelfde fout melding. wat doe ik fout?
 
- Dave -

- Dave -

10/11/2010 15:07:38
Quote Anchor link
Je sluit $db = array niet af met ;.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

10/11/2010 15:19:30
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
// Config.php

$host = "host";
$user = "user";
$pass = "pass";
$datb = "db";

// Verbinding maken
mysql_connect($host, $user, $pass) or die ("Er is een fout bij het connectie maken met de DataBase");
mysql_select_db($datb) or die ("Er is een fout bij het selecteren van de DataBase");
?>
 
Peter druyts

peter druyts

13/11/2010 21:32:36
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?
{
$db = 'array' ;
$dbhost='....';
$dbuser='....';
$dbpass='....';
$db='.....';
};
if(!mysql_connect($db['...',], $db[ '...'], $db[ '...']))


{

trigger_error('error with connection: '.mysql_error());
}


elseif(!mysql_select_db($db['$....']))

{

trigger_error('Error con selected db: '.mysql_error());
}

else
{
$sql = "SET SESSION sql_mode = 'ANSI,ONLY_FULL_GROUP_BY'";
if(!mysql_query($sql))
{

trigger_error('MySQL in ANSI not possible');
}
}

?>

het bovenste gedeelte van de code werkt maar nu krijg ik de fout melding op lijn 17 beginnende met "elseif(!mysql_select_db($db['$....']))" wat is hier fout aan?
 
- SanThe -

- SanThe -

13/11/2010 21:43:09
Quote Anchor link
Er klopt nog maar weinig van jouw script.

Wat is de bedoeling van dit:
{
$db = 'array' ;
$dbhost='....';
$dbuser='....';
$dbpass='....';
$db='.....';
};if(!mysql_connect($db['...',], $db[ '...'], $db[ '...']))

Waarom die openingsaccolade?
Waarom is $db de tekst 'array'?
Dan maak je nog een paar aparte $vars en bij de mysql_connect gebruik je een array().


Toevoeging op 13/11/2010 21:44:42:

Peter druyts op 13/11/2010 21:32:36:
het bovenste gedeelte van de code werkt


Zoals ik reeds aangaf, lijkt mij stug.
 
Peter druyts

peter druyts

13/11/2010 21:46:39
Quote Anchor link
hoe zou jij dan het samen stellen? met het script dat je ziet en wat is er mis met die lijn dat ik beschreef beginnende met elsif....?
 
- SanThe -

- SanThe -

13/11/2010 21:54:02
Quote Anchor link
Dat zou zoiets worden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
$db
= array('host' => '....',
            'user' => '....',
            'pass' => '....',
            'db' => '.....');
            
if(!mysql_connect($db['host'], $db['user'], $db['pass']))
{

    trigger_error('error with connection: '.mysql_error());
}

elseif(!mysql_select_db($db['db']))
{

    trigger_error('Error con selected db: '.mysql_error());
}

else
{
    $sql = "SET SESSION sql_mode = 'ANSI,ONLY_FULL_GROUP_BY'";
    if(!mysql_query($sql))
    {

        trigger_error('MySQL in ANSI not possible');
    }
}

?>
 
Peter druyts

peter druyts

13/11/2010 22:37:58
Quote Anchor link
heb de code gecopieerd maar krijg nu de volgende melding:
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (111) /config.php on line 7

Notice: error with connection: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (111) in config.php on line 9 wat nu?
 
- SanThe -

- SanThe -

13/11/2010 22:40:29
Quote Anchor link
Zo te zien draait mysql niet op dezelfde server.
 
Peter druyts

peter druyts

13/11/2010 22:41:39
Quote Anchor link
heb alles geupload met dreamweaver met de gegevens die ik heb van mijn server
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.