Cookie's controleren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Informeel bureau zoekt Senior PHP developer

Functie Als senior PHP developer neem je het voortouw in ontwikkeltrajecten en ben je in staat werk uit te leggen aan collega’s om zo je kennis met hen te delen. Je deinst niet terug voor ingewikkelde projecten. Deze zie jij alleen maar als uit uitdaging. Je werkt doorlopend aan klantcases (en hierdoor je klant echt leert kennen), maar toch ben je afwisselend bezig. Dit alles in een vrije en ontspannen werksfeer, met een team van gelijkgestemde. Binnen de development teams werken ze met o.a. PHP, Laravel, React, Node, Elastic, Amazon AWS, JIRA, Solid, Domain-driven-design, Doctrine, Redis, docker, Kubernetes, CI, PHP

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Frontend Developer – Leeuwarden Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »
- Raoul -

- Raoul -

09/08/2010 13:16:10
Quote Anchor link
Hallo,

ik weet dus hoe je een cookie kan instellen, maar niet controleren of ie bestaat.
Ik heb dit geprobeerd:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

if (isset($_COOKIE["test"])){
echo "De cookie bestaat.";
}
else{
echo "De cookie bestaat NIET";
}


?>


Maar hij geeft gewoon "De cookie bestaat NIET"

Iemand een idee???
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 00:44:52
 

09/08/2010 13:17:21
Quote Anchor link
Staat allemaal op php.net uitgelegd:
setcookie
 
- Raoul -

- Raoul -

09/08/2010 13:18:48
Quote Anchor link
Thx ik zal s kijken

EDIT
Nou op PHP.net staat hetzelfde wat ik doe?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
if (isset($_COOKIE['cookie'])) {

}
Gewijzigd op 09/08/2010 13:19:48 door - Raoul -
 
Cornel van der Heiden

Cornel van der Heiden

09/08/2010 13:19:06
Quote Anchor link
Ok, hoe heb je je cookies geset? en trouwens, dit vond ik op php.net:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$value
= 'something from somewhere';

setcookie("TestCookie", $value);
setcookie("TestCookie", $value, time()+3600);  /* expire in 1 hour */
setcookie("TestCookie", $value, time()+3600, "/~rasmus/", ".example.com", 1);
?>


en dan uitlezen met:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
// Print an individual cookie
echo $_COOKIE["TestCookie"];
echo $HTTP_COOKIE_VARS["TestCookie"];

// Another way to debug/test is to view all cookies
print_r($_COOKIE);
?>


Nogmaals, niet mijn dingen, van php.net.

Cornel
 
- Raoul -

- Raoul -

09/08/2010 13:20:59
Quote Anchor link
Cornel ik heb de cookies gezet zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
setcookie("test", "stopMetPosten", time()+10);
 

09/08/2010 13:23:11
Quote Anchor link
Heb je heel die php.net pagina aandachtig gelezen?
$HTTP_COOKIE_VARS is oud.
En je koekjes mogen dus maar 10 seconde bestaan?
 
Cornel van der Heiden

Cornel van der Heiden

09/08/2010 13:24:57
Quote Anchor link
Jaja, weet ik. Maar ik haalde het gewoon uit de code-blocks van php.net. Sorry hoor!
 
- Raoul -

- Raoul -

09/08/2010 13:25:50
Quote Anchor link
Karl Karl op 09/08/2010 13:23:11:
Heb je heel die php.net pagina aandachtig gelezen?
$HTTP_COOKIE_VARS is oud.
En je koekjes mogen dus maar 10 seconde bestaan?


Ja, w8 hier is mijn hele code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php

if (isset($_COOKIE["stopMetPosten"])){

echo "Om spam te voorkomen moet je 10 seconden wachten voor je een nieuw bericht kan plaatsen.";

}
else{

// bericht POSTEN
// en COOKIE instellen


setcookie("stopMetPosten", "stopMetPosten", time()+10);

}


?>
 
Cornel van der Heiden

Cornel van der Heiden

09/08/2010 13:27:02
Quote Anchor link
Dus moet je binnen 10 sec weer uitlezen om te kunnen zien. Dus...
 

09/08/2010 13:27:05
Quote Anchor link
Karl Karl op 09/08/2010 13:23:11:
En je koekjes mogen dus maar 10 seconde bestaan?
 
Niek s

niek s

09/08/2010 13:28:58
Quote Anchor link
Karl Karl op 09/08/2010 13:27:05:
Karl Karl op 09/08/2010 13:23:11:
En je koekjes mogen dus maar 10 seconde bestaan?


 
- Raoul -

- Raoul -

09/08/2010 13:29:08
Quote Anchor link
Karl Karl op 09/08/2010 13:27:05:
Karl Karl op 09/08/2010 13:23:11:
En je koekjes mogen dus maar 10 seconde bestaan?




Ja hoor!!
 
Cornel van der Heiden

Cornel van der Heiden

09/08/2010 13:29:52
Quote Anchor link
Wat bedoel je met ja hoor. Het is toch logisch dat je dan binnen 10 seconden weer moet uitlezen? Anders is je koekje dood.
 

09/08/2010 13:31:39
Quote Anchor link
Nouw eens zien je opent die pagina, dus dan wordt het koekje gezet bij de browser, de rest van de pagina moet laden (in het totaal zegmaar 2 seconde) dan moet jij nog eens de pagina verversen (dus laten we zeggen das 4 seconde (destroy + construct)) en dan nog opnieuw de pagina laden (2 sec) en dan nog een tijdverschil van 2 sec dus dat is dan 12 sec.
 
- Raoul -

- Raoul -

09/08/2010 13:32:07
Quote Anchor link
Cornel van der Heiden op 09/08/2010 13:29:52:
Wat bedoel je met ja hoor. Het is toch logisch dat je dan binnen 10 seconden weer moet uitlezen? Anders is je koekje dood.


Ik snap jullie niet echt =S...
Als het koekje nog bestaat = niks posten
Als het koekje NIET bestaat = wel iets posten

Als een spammer twee topics tegelijk open heeft, kan ie nog steeds spammen
Moet de tijdslimiet dan langer?
Gewijzigd op 09/08/2010 13:33:41 door - Raoul -
 

09/08/2010 13:35:11
Quote Anchor link
Dan is sowieso een session handiger.
 
- Raoul -

- Raoul -

09/08/2010 13:35:54
Quote Anchor link
En een session kan je dan toch geen seconden meegeven tot ie verwijderd moet worden?
 

09/08/2010 13:38:50
Quote Anchor link
Of een verschil in de database.
Maar sowieso als je met forums o.i.d. bezig bent, dan is het handiger om sessions te gebruiken.
 
Johan Dam

Johan Dam

09/08/2010 13:52:59
Quote Anchor link
Raoul Blabla op 09/08/2010 13:35:54:
En een session kan je dan toch geen seconden meegeven tot ie verwijderd moet worden?


Je kan niet zeggen dat een sessie variabele maar 10 seconden mag bestaan, nee.

Maar je kan wel controleren of er 10 seconden voorbij zijn gegaan,

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$_SESSION
['tijd'] = time() + 10;
if($_SESSION['tijd'] < time()){
    echo "Tijd is nog niet om!";
}
else {
    echo "Tijd is voorbij!";
}

?>

?>
 
- SanThe -

- SanThe -

09/08/2010 14:17:14
Quote Anchor link
Raoul Blabla op 09/08/2010 13:32:07:

Als het koekje nog bestaat = niks posten
Als het koekje NIET bestaat = wel iets posten


Dus als ik in mijn browser cookies accepteren uit zet kan ik eeuwig spammen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.