Cookies werken niet in sub folders

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Niels

Niels

18/11/2008 18:05:00
Quote Anchor link
hey,

Ik ben wat aan het werken met cookies maar ik heb een probleem dat mijn cookies niet doorgegeven worden naar paginas in andere folders.

vb:

Ik zet een cookie

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
setcookie("taal", "nl", "/");
?>


als nu de waarde van de cookie echo in een file in dezelfde map als de map waarin ik de cookie set dan geeft hij 'nl' weer.

maar als ik de cookie echo in een file die in een andere map staat dan geeft hij hem niet meer weer.

Hoe komt dit? Wat doe ik fout?

Groeten,

Niels
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 04:16:15
 
--

--

18/11/2008 18:08:00
Quote Anchor link
Zet hem aan het begin even in een sessie.
 
Niels

Niels

18/11/2008 18:16:00
Quote Anchor link
Als ik hem in een sessie zet werkt het wel maar wat als ik de cookie bv. wil behouden voor langere tijd?

Dan gaat de sessie toch terug verloren? Hoe doe ik dat dan?

EDIT: het probleem doet zich enkel voor als ik naar hoger gelegen mappen ga ../
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Niels
 
Rens nvt

Rens nvt

18/11/2008 18:26:00
Quote Anchor link
Niels: je vergeet een parameter.

De 3e parameter is de expire time (in seconden), de 4e parameter is het path:

http://nl.php.net/manual/en/function.setcookie.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
setcookie  ( string $name  [, string $value  [, int $expire  [, string $path  [, string $domain  [, bool $secure  [, bool $httponly  ]]]]]] )
?>
 
Niels

Niels

18/11/2008 18:30:00
Quote Anchor link
Thanx Rens.

Nu werkt het!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.