Cronjob nodig?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »
Joakim Broden

Joakim Broden

10/12/2010 14:04:45
Quote Anchor link
Voor mijn website wil ik een twitter feed op mijn website. Alleen stel dat twitter eens down is ofzo, dan heb ik geen tweets meer op mijn site. Tevens wil ik niet bij elke refresh de hele feed weer ophalen. Dus lijkt mij het best om alle tweets in de database op te slaan. Dit is allemaal geen probleem, en die op de website te tonen.

Maar omdat ik niet bij elke refresh de feed wil ophalen ivm dataverkeer en snelheid van de website zoek ik een oplossing om die tweets in mijn database te stoppen.

Ik kan een script maken alle tweets in de database stopt en die aanroepen met een cron job elke 15 minuten ofzo? Of zijn er hier andere mogelijkheden voor?
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 21:28:55
 
John D

John D

10/12/2010 14:10:14
Quote Anchor link
Een unix/linux shell script met wat wgets en wat SQL waarmee je het in de database insert/update. Shell scriptje elk kwartier via cron laten lopen en klaar.
Gewijzigd op 10/12/2010 14:32:37 door John D
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/12/2010 14:12:18
Quote Anchor link
Hoe groot is de kans dat Twitter down is? Gebeurt niet vaak toch? Naar mijnwweten is dat nog nooit gebeurd afgelopen jaar, dus waarom zou je moeite nemen om zelf de boel te cachen?
 
Pim -

Pim -

10/12/2010 14:12:21
Quote Anchor link
Gewoon om de 15 minuten bij een request de feed updaten. In je DB opslaan wanneer de laaste update is geweest.

Maar twitter heeft toch zo'n leuk AJAX blokje?
 
John D

John D

10/12/2010 14:14:43
Quote Anchor link
- Aar - op 10/12/2010 14:12:18:
Hoe groot is de kans dat Twitter down is? Gebeurt niet vaak toch? Naar mijnwweten is dat nog nooit gebeurd afgelopen jaar, dus waarom zou je moeite nemen om zelf de boel te cachen?
@Aar: Niet veel getwittert zeker het afgelopen jaar. Twitter heeft een keer of 5 dit jaar enkele uren tot een halve dag "Leeg" getoond. Heeft een enkele keer zelfs het nieuws gehaald. Misschien wil TS dit voorkomen?
Gewijzigd op 10/12/2010 14:15:11 door John D
 
Bram Boos

Bram Boos

10/12/2010 14:15:47
Quote Anchor link
- Aar - op 10/12/2010 14:12:18:
Hoe groot is de kans dat Twitter down is? Gebeurt niet vaak toch? Naar mijnwweten is dat nog nooit gebeurd afgelopen jaar, dus waarom zou je moeite nemen om zelf de boel te cachen?

Twitter is vooral s'avonds af en toe slecht bereikbaar met de melding: "Twitter is over capacity..."

;)
Gewijzigd op 10/12/2010 14:15:57 door Bram Boos
 
Joakim Broden

Joakim Broden

10/12/2010 14:22:20
Quote Anchor link
Twitter is inderdaad al een paar keer down geweest afgelopen jaar, en dat niet alleen ik wil zelf zo min mogelijk afhankelijk zijn van andere websites. Dus wil alle content het liefst in eigen database hebben.

Verder gaat het ook het het aanroepen van de feed, dat neemt weer tijd in beslag waardoor de laadtijd weer toeneemt, dat wil ik voorkomen.

@pim daar zat ik ook aan te denken. Maar ik zoek eigenlijk een oplossing zonder de feed aan te roepen via de bezoeker.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/12/2010 14:42:26
Quote Anchor link
Bram Boos op 10/12/2010 14:15:47:
- Aar - op 10/12/2010 14:12:18:
Hoe groot is de kans dat Twitter down is? Gebeurt niet vaak toch? Naar mijnwweten is dat nog nooit gebeurd afgelopen jaar, dus waarom zou je moeite nemen om zelf de boel te cachen?

Twitter is vooral s'avonds af en toe slecht bereikbaar met de melding: "Twitter is over capacity..."

;)

De site zelf, maar de API is geloof ik nog wel bereikbaar.
 
John D

John D

10/12/2010 15:25:46
Quote Anchor link
- Aar - op 10/12/2010 14:42:26:
De site zelf, maar de API is geloof ik nog wel bereikbaar.
"Geloof ik??" Werkt de api via een ander domein? Als dat niet zo is en het werkt gewoon via twitter.com dan is de api niet bereikbaar.
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

10/12/2010 15:33:29
Quote Anchor link
John D op 10/12/2010 15:25:46:
"Geloof ik??" Werkt de api via een ander domein? Als dat niet zo is en het werkt gewoon via twitter.com dan is de api niet bereikbaar.


Ander domein is niet nodig. Ander subdomein wel. En die wordt ook gebruikt. Verrassend: api.twitter.com.
 
John D

John D

10/12/2010 15:41:42
Quote Anchor link
@Elwin Fratsloos: Okee, goeie oplossing dus van twitter en voor TS misschien een reden om het toch maar niet te cachen in een db.
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

10/12/2010 15:48:44
Quote Anchor link
Ligt m.i. in zijn geheel aan de capaciteiten van de server van de TS. Niet zozeer aan Twitter.

TS geeft zelf aan bang te zijn voor het gebruik van teveel dataverkeer. Dan is het wellicht wel slim om te cachen (en ja, dat zou je met een cronjob moeten doen). Als de site veel bezoekers trekt is het niet alleen qua dataverkeer intressant om te cachen, maar ook qua belasting van de server.
Elke pageview een request maken naar de API en de boel verwerken is best overdreven.

Maar het wel of niet cachen van de gegevens hangt af van nog een aantal factoren, zoals:
- worden er veel tweets geplaatst?
- mag er een vertraging zijn in het plaatsen van een tweet en het te zien zijn op de site?
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

10/12/2010 16:53:04
Quote Anchor link
Wat je ook kan doen: Met een cronjob elke 10 minuten feeds ophalen.
De feeds zijn xml, dus die kan je gewoon opslaan op je servers, als XML bestand.

Vervolgens parse je dit opgeslagen XML bestand, alsof het de live feed is van Twitter.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.