CSS: menu verschuift

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »
Gerben van Erkelens

Gerben van Erkelens

03/02/2007 13:23:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben een website aan het maken op www.gerbenvanerkelens.com/index.php

Nu ben ik daar aan het proberen echt helemaal alles met css te doen en dus zondern tabellen. Dit lukt aardig zoals je kunt zien op de beginpagina.

Echter als je dan op over mij of contact drukt dan verschuift het gehele menu naar boven. Als ik echter die gedeeltes vul met meer content dan gaat het menu wel goed staan. Weet iemand wat er fout gaat? Mijn css is te vinden op:

www.gerbenvanerkelens.com/gve_styles.css

en mijn div layout ziet er als volgt uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
    <div id="container">
    <div class="wrapper">

        <div id="header">
                <?php
                if(isset($_GET['page'] ))
                {

                    switch($_GET['page'] )
                    {
                    case
'welkom': echo "<img src=\"img/welkom.jpg\" alt=\"Welkom\">";
                    break;
                    case
'overmij': echo "<img src=\"img/overmij.jpg\" alt=\"Welkom\">";
                    break;
                    case
'portfolio': echo "<img src=\"img/portfolio.jpg\" alt=\"Welkom\">";
                    break;
                    case
'contact': echo "<img src=\"img/contact.jpg\" alt=\"Welkom\">";
                    break;
                    case
'news': echo "<img src=\"img/welkom.jpg\" alt=\"Welkom\">";
                    break;
                    }
                }

                else
                {
                echo "<img src=\"img/welkom.jpg\" alt=\"Welkom\">";
                }
  
                
                ?>

        </div>

        <div id="center">
            www.gerbenvanerkelens.com
        </div>
    
        <div id="content">
        
            <div id="content_left">
            <?php
            
            include 'content.php';
                  
            ?>
            
            </div>
            
            <div id="menu">
            <div id="welkom"><a href="index.php?page=welkom&content_id=1">&nbsp;&nbsp;WELKOM</a></div>
            <div id="overmij"><a href="index.php?page=overmij&content_id=2">&nbsp;&nbsp;OVER MIJ</a></div>
            <div id="portfolio"><a href="index.php?page=portfolio&content_id=3">&nbsp;&nbsp;PORTFOLIO</a></div>
            <div id="contact"><a href="index.php?page=contact&content_id=4">&nbsp;&nbsp;CONTACT</a></div>
            </div>
            
        </div>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Gerben van Erkelens
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 16:01:33
 
Leo

Leo

03/02/2007 13:26:00
Quote Anchor link
Zoizo je menu met een list maken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<ul>
     <li><a href="#">joulink</a></li>
</ul>
 
Gerben van Erkelens

Gerben van Erkelens

03/02/2007 13:28:00
Quote Anchor link
Okee maar als ik dat via een list maak, dan kan ik niet per link opgeven in welke kleur hij moet oplichten toch?
 
Leo

Leo

03/02/2007 13:35:00
Quote Anchor link
Natuurlijk wel, gewoon elke <a></a> een class geven :)

En natuurlijk de <ul> & <li> opmaken met wat css, dat is de nette en valide manier! Dan zal je vanzelf ook merken dat het sneller goed werkt.
 
Gerben van Erkelens

Gerben van Erkelens

03/02/2007 18:14:00
Quote Anchor link
Okee, ga ik daar even op zoeken. Maar hoe kan het dan dat de div genaamd menu naar boven schiet als er minder content is. Want dat staat even los van het list gebeuren. Tenminste als ik die divjes eruit haal doet hij hetzelfde.
 
Bart van der veen

bart van der veen

03/02/2007 18:59:00
Quote Anchor link
voeg ff z-index toe, is netter. en position relative
 
Gerben van Erkelens

Gerben van Erkelens

03/02/2007 19:14:00
Quote Anchor link
Ik heb op dit moment bij elke div postion relative toegevoegd. Z-index ben ik nog mee bezig maar dat komt er ook nog in.

Maar het is nog steeds geen oplossing voor het menu dat steeds verspringt. Het lijkt me iets heel simpels te zijn, maar op de 1 of andere manier zie ik niet wat

Daarnaast ben ik die list styles erin aan het zetten, maar hij pakt het item block nu niet meer zoals hij dat wel deed toen het allemaal divjes waren.

Voordat probleem is het het volgende stuk CSS dat hij niet meer lijkt te pakken:
#welkom {
font-weight:bold;
width:275px;
height:20px;
margin-top:20px;
}

#welkom a {
display:block;
color:#000000;
text-decoration:none;
}
#welkom a:hover {
background:#00a8ff;
color:#FAFAFA;
}
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Gerben van Erkelens
 
Roy Uijting

Roy Uijting

03/02/2007 19:21:00
Quote Anchor link
Misschien wat te hoog gegrepen, maar is dit niet beter op te lossen met OOP?
 
Gerben van Erkelens

Gerben van Erkelens

03/02/2007 19:23:00
Quote Anchor link
Daar ben ik helemaal niet in thuis :) Dan duurt het weer veels te lang voordat me website daadwerkelijk de lucht in is.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

03/02/2007 19:30:00
Quote Anchor link
Roy schreef op 03.02.2007 19:21:
Misschien wat te hoog gegrepen, maar is dit niet beter op te lossen met OOP?


Een layout in OOP? dat is nieuw voor me, hij wil het met divs en CSS. OOP is object georienteerd programmeren, en niet voor een layout. (voor zover ik dan op de hoogte ben)
OOP kan je gebruiken om de PHP code gemakkelijk en bewerkbaar te houden.
 
Gerben van Erkelens

Gerben van Erkelens

03/02/2007 19:34:00
Quote Anchor link
vandaar dat ik er niet in thuis ben :P
 
Gerben van Erkelens

Gerben van Erkelens

05/02/2007 23:43:00
Quote Anchor link
Ik ben er inmiddels nog wat verder meer gegaan. Mijn Css is nog steeds te vinden via mijn eerste post. mijn div layout is nu echter wat veranderd in:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
<div id="container">
    <div class="wrapper">

        <div id="header">
                <?php
                if(isset($_GET['page'] ))
                {

                    switch($_GET['page'] )
                    {
                    case
'welkom': echo "<img src=\"img/welkom.jpg\" alt=\"Welkom\">";
                    break;
                    case
'overmij': echo "<img src=\"img/overmij.jpg\" alt=\"Welkom\">";
                    break;
                    case
'portfolio': echo "<img src=\"img/portfolio.jpg\" alt=\"Welkom\">";
                    break;
                    case
'contact': echo "<img src=\"img/contact.jpg\" alt=\"Welkom\">";
                    break;
                    case
'news': echo "<img src=\"img/welkom.jpg\" alt=\"Welkom\">";
                    break;
                    }
                }

                else
                {
                echo "<img src=\"img/welkom.jpg\" alt=\"Welkom\">";
                }
  
                
                ?>

        </div>

        <div id="center">
            www.gerbenvanerkelens.com
        </div>
    
        <div id="content">
        
            <div id="content_left">
            <?php
            
            include 'content.php';
                  
            ?>
            
            </div>
            
            <div id="menu">
            <ul id="list">
            <li><a href="index.php?page=welkom&content_id=1" id="welkom">&nbsp;&nbsp;WELKOM</a></li>
            <li><a href="index.php?page=overmij&content_id=2" id="overmij">&nbsp;&nbsp;OVER MIJ</a></li>
            <li><a href="index.php?page=portfolio&content_id=3" id="portfolio">&nbsp;&nbsp;PORTFOLIO</a></li>
            <li><a href="index.php?page=contact&content_id=4" id="contact">&nbsp;&nbsp;CONTACT</a></li>
            </ul>
            </div>
            
        </div>
    
    </div>
    </div>


Het menu verspringt echter nog steeds in zowel FF2 als IE7 in IE6 schijnt het helemaal een verschrikking te zijn, heb dat nog niet kunnen testen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Gerben van Erkelens
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.