[CSS] Rounded corners

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

04/02/2010 15:59:00
Quote Anchor link
Hallo allen,

Aangezien ik z'n enorme css guru ben *kuch* lukt het mij weer eens niet met rounded corners.
De hoogte staat vast, alleen de breedte niet.
Dus ik heb een linker kant, en een rechter kant,, dat zijn vast afbeeldingen van 6px breed, en 53px hoog.
Voor er tussen in heb ik 1 afbeelding, die 1px breed is. en 53 hoog.
Hoe kan ik dit nu het beste oplossen met CSS?
Ik heb al wel het één en ander gegoogled, maar dat is allemaal met 4 hoeken, of een boven en onderkant.

Alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 23:31:56
 
Tamara

Tamara

04/02/2010 16:21:00
Quote Anchor link
CSS3 border-radius: klik hier

edit: border-radius wordt niet door IE ondersteunt. Volgens mij kan je het wel voor elkaar krijgen met een beetje javascript.

Als je gewoon CSS2 wilt gebruiken, dan is dit alleen mogelijk met 2 of 4 plaatjes zoals je zelf al aangaf.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tamara
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

04/02/2010 16:36:00
Quote Anchor link
Het is me al gelukt,
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
div.headerLeft {
    min-height: 53px;
    min-width: 6px;
    background-image:url('../images/header_left.jpg');
    background-repeat:no-repeat;
    background-position:top left;
    float: left;
}

div.headerMiddle {
    min-height: 53px;
    min-width: 784px;
    background-image:url('../images/header_middle.jpg');
    background-repeat:repeat-x;
    background-position:top right;
    float: left;
}

div.headerRight {
    min-height: 53px;
    min-width: 6px;
    background-image:url('../images/header_right.jpg');
    background-repeat:no-repeat;
    background-position:top right;
    float: left;
}


En de HTML
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<div class="wrapper">
<div class="headerLeft"></div>
<div class="headerMiddle"></div>
<div class="headerRight"></div>
</div>
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

04/02/2010 17:35:00
Quote Anchor link
Met plaatjes zijn het natuurlijk nooit echte afgeronde hoeken!
Om veel werk te besparen met plaatjes etc. kun je heel erg makkelijk het volgende gebruiken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html>
<head>
<title></title>
<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4.1/jquery.min.js"></script>
<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jqueryui/1.7.2/jquery-ui.min.js"></script>
<script type="text/javascript" src="js/jquery.corner.js"></script>
<script type="text/javascript" src="js/corner.js"></script>
</head>
<body>
<div id="box"></div>
</body>
</html>


Download ook nog even deze toevoeging (jquery.corner.js): http://code.google.com/p/jquerycurvycorners/downloads/list

corner.js:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
$(function(){
    settings = {
        tl: { radius: 5 }, // grote hoek top left
        tr: { radius: 5 }, // grote hoek top right
        bl: { radius: 5 }, // grote hoek bottum left
        br: { radius: 5 }, // grote hoek bottum right
        antiAlias: true,
        autoPad: true,
        validTags: ["div"]
    }
    $('#box').corner(settings);
});
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

04/02/2010 17:42:00
Quote Anchor link
En toen stond javascript uit.
Op een computer krijg je nooit ronde hoeken, je zit altijd aan vierkante pixels gebonden.
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

04/02/2010 17:50:00
Quote Anchor link
nico schreef op 04.02.2010 17:42:
En toen stond javascript uit.
Op een computer krijg je nooit ronde hoeken, je zit altijd aan vierkante pixels gebonden.

Als javascript uitstaat heb je niet veel keus..
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

04/02/2010 18:28:00
Quote Anchor link
Ik gebruik css & plaatjes, gemakkelijker en valid.
http://paradox-productions.net/projects/rounded%20corners%20links/

Als je enkel met css rounded corners wil is het sowieso geen valid css.
 
Joey Drieling

Joey Drieling

04/02/2010 18:40:00
Quote Anchor link
Wat doet iedereen tog moeilijk?

Daar is al een tijdje een simpel cross browser oplosing voor, een htc bestandje werkt in elke bekende browser en OOK in IE!

http://www.htmlremix.com/css/curved-corner-border-radius-cross-browser
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

04/02/2010 18:40:00
Quote Anchor link
Ik gebruik ook plaatjes,, maar in jou link zie ik geen rounded corners :)
 
Joey Drieling

Joey Drieling

04/02/2010 22:10:00
Quote Anchor link
@nico

Als je de link van Paradox bedoeld dan denk ik dat hij de hover van het menu bedoeld.

probeer anders dit!
joey schreef op 04.02.2010 18:40:
Wat doet iedereen tog moeilijk?

Daar is al een tijdje een simpel cross browser oplosing voor, een htc bestandje werkt in elke bekende browser en OOK in IE!

http://www.htmlremix.com/css/curved-corner-border-radius-cross-browser
 
Yorick17

yorick17

04/02/2010 22:24:00
Quote Anchor link
je kan toch ook gewoon 1 plaatje maken met afgeronde hoeken? is wel het simpelst
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

05/02/2010 00:51:00
Quote Anchor link
joey schreef op 04.02.2010 18:40:
Wat doet iedereen tog moeilijk?

Daar is al een tijdje een simpel cross browser oplosing voor, een htc bestandje werkt in elke bekende browser en OOK in IE!

http://www.htmlremix.com/css/curved-corner-border-radius-cross-browser
MAAR IS NIET VALID ZOALS IK AL ZEI
 
Joey Drieling

Joey Drieling

05/02/2010 07:14:00
Quote Anchor link
hWeet ik maar dat vind ik niet erg.

In geval dat je het voor een klant maakt wel tenzij die het ook niet erg vind.

Maar het is maar wat je zelf wilt?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joey Drieling
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.