datalist title input color

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Dynamics Ontwikkelaar

Dit ga je doen Ontwikkelen van Dynamics 365 voor de interne uitrol; Samen met de consultants sparren met klanten over de wensen en eisen; Ontwikkelen van Dynamics 365 voor verschillende grote klanten; Technische analyse en testen; Meedenken over het gebruik en de richting van Dynamics binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er

Bekijk vacature »

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »
Jan R

Jan R

30/06/2019 11:46:06
Quote Anchor link
Hoi,

Is er een mogelijkheid om de titel te tonen van een datalist.
Ik heb een lijstje aangemaakt van kleuren maar wil er ook de naam bij tonen. Een gebruiker is er niets mee wat de hexcode is zoals deze getoond wordt bij chrome.

Jan
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<datalist id="kleuren">
    <option title="wit">#ffffff</option>
    <option title="rood">#ff0000</option>
    <option title="orange">#ffa500</option>
    <option title="geel">#ffff00</option>
    <option title="groen">#008000</option>
    <option title="blauw">#0000ff</option>
    <option title="indigo">#4B0082</option>
    <option title="violet">#EE82EE</option>
    <option title="roze">#FFC0CB</option>
    <option title="grijs">#D3D3D3</option>
    <option title="lightblue">#ADD8E6</option>
    <option title="lightgreen">#90EE90</option>
    <option title="lemoen">#00FF00</option>
    <option title="goud">#FFD700</option>
    <option title="zwart">#000000</option>
</datalist>
<input list="kleuren" name="kleur" type="color" value="#ff0000">


De validatie van w3 heeft alvast geen fouten! wel een waarschuwing dat niet alle browsers het ondersteunen, maar dat wist ik al :)

Alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 17:53:45
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

30/06/2019 12:58:57
Quote Anchor link
<input type="color">?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

30/06/2019 14:45:46
Quote Anchor link
Mogelijk kun je de teksten tussen de <option>...</option> zelf een (achter)kleur geven (wel even opletten dat deze leesbaar zijn). En anders misschien opteren voor een lijst van radiobuttons of zelfs een soort van custom veld met wat JavaScript ofzo.

En zorg dat je naamgeving consistent is, nu is deze half engels, half nederlands. Kies een taal. En misschien is het verstandig dat je de selectie ophangt aan een nummer (kleur nummer 5) in plaats van een taalspecifieke tekstuele naam (groen).
 
Jan R

Jan R

30/06/2019 18:00:05
Quote Anchor link
Rob Doemaarwat op 30/06/2019 12:58:57:
<input type="color">?


Inderdaad :) https://www.w3schools.com/tags/att_input_type_color.asp
Blij dat ik voor sommigen, toch gevorderden, iets toegevoegd heb :)

Thomas van den Heuvel op 30/06/2019 14:45:46:
Mogelijk kun je de teksten tussen de <option>...</option> zelf een (achter)kleur geven (wel even opletten dat deze leesbaar zijn). En anders misschien opteren voor een lijst van radiobuttons of zelfs een soort van custom veld met wat JavaScript ofzo.

En zorg dat je naamgeving consistent is, nu is deze half engels, half nederlands. Kies een taal. En misschien is het verstandig dat je de selectie ophangt aan een nummer (kleur nummer 5) in plaats van een taalspecifieke tekstuele naam (groen).

Lukt niet. Als je de namen gebruikt werkt de input niet. deze werkt enkel met hexcodes. Wel kan je een label weergeven. deze wordt bij color echter niet getoond.
Radiobuttons is niet echt een optie. het volledige gamma is ter beschikking. Sorry van de taal in Engels. Was wat knip en plakwerk en even vergeten vertalen.

Jan
Gewijzigd op 30/06/2019 18:01:51 door Jan R
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

01/07/2019 09:25:54
Quote Anchor link
Als je een beperkt aantal voorgedefinieerde kleuren wilt aanbieden, is een <datalist> daarvoor niet geschikt. Bij een <datalist> kan de gebruiker namelijk ook andere waarden dan die in de lijst gebruiken. Net als bij een autocomplete van tekst zijn het slechts suggesties waarvan de gebruiker kan afwijken:

https://jsfiddle.net/xaufrnog/
 
Jan R

Jan R

01/07/2019 13:58:16
Quote Anchor link
Sorry Wart: zoals ik al schreef: het volledige gamma is ter beschikking.
Gewijzigd op 01/07/2019 14:27:43 door Jan R
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/07/2019 14:19:32
Quote Anchor link
>> ... zoals ik al schreef: het volledige gamma is ter beschikking.

Dat zeg ik ... GAMMA!




















(Sorry ... ik kon het echt even niet laten.)
 
Jan R

Jan R

01/07/2019 14:27:18
Quote Anchor link
ik verkies brico. 't is goedkoper
 
Lord Gaga

Lord Gaga

03/07/2019 16:21:34
Quote Anchor link
Dit zou moeten werken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<datalist id="kleuren">
    <option value="#000000">Zwart</option>
    <option value="#ffffff">Wit</option>
    <option value="#ff0000">Rood</option>
</datalist>
<input list="kleuren" name="kleur" type="color" value="#ff0000">
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

03/07/2019 19:47:59
Quote Anchor link
Nee, resultaat is helaas precies hetzelfde:

https://jsfiddle.net/ftunyzsL/
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.