Datum moet in Nederlands

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stefan

Stefan

14/08/2005 16:42:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben nu bezig met een gastenboek op mijn site (TaK-havo4.tk) en ik wil de datum wat uitgebreider. Nu weet ik dat dat kan met die PHP date ofzo, dat is me ook gelukt, alleen de maand staat er in het engels en ik zou em liever in het nederlands willen.

Is er een script, of kan iemand die even snel maken, waardoor ik de maanden kan vertalen naar het Nederlands? B.v. dat August > Augustus wordt?

De datum wordt zo opgeroepen in de code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
            $date
= date ("d F Y H:i", $r['date']);
?>


Misschien een hele simpele vraag maar ik kan er niet uitkomen.

Alvast bedankt voor reacties =)

Groeten,

Stefan
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 11:55:15
 
Zero Dead

Zero Dead

14/08/2005 17:04:00
Quote Anchor link
Kan volgens mijn niet zonder een array of replace...
 
Mitch X

Mitch X

14/08/2005 17:13:00
Quote Anchor link
setlocale() moet je 'ns bekijken :)
 
Stefan

Stefan

14/08/2005 17:41:00
Quote Anchor link
Als ik goed in PHP zou zijn zou ik nu zeggen: Aha!

Maar da ben ik dus niet dus ik snap er niks van =P
kan iemand het uitlegge - of voorbeeld van stukje php code late zien?
 
Zero Dead

Zero Dead

14/08/2005 17:42:00
Quote Anchor link
www.php.net

Gewoon een tip, heeft mij ook vaak geholpen:D
Gewijzigd op 14/08/2005 18:50:00 door Zero Dead
 
Winston Smith

Winston Smith

14/08/2005 21:20:00
Quote Anchor link
Meer specifiek:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
   /* zet de locale op Dutch */
   setlocale (LC_ALL, 'nl_NL');

   /* Output: vrijdag 22 december 1978 */
   echo strftime ("%A %e %B %Y", mktime (0, 0, 0, 12, 22, 1978));
?>


bron
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.