Datum probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer (Django)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en werken ze met pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Er is een kwaliteitsfocus en dan biedt ruimte om verbeteringen echt door te voeren binnen de gehele

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »
Paul IJmker

Paul IJmker

13/03/2009 21:43:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben een beginnende scripter, alhoewel ik er steeds meer van begrijp zijn er altijd vele vragen. Meestal kom ik er wel achter, een beetje zoeken op het web bijvoorbeeld.
Nu heb ik een database met een datum erinstaan, bijvoorbeeld 28-02-2009. Nou wil ik in een tabel een melding krijgen dat over 2 weken de 28e is. Dus wil ik op 14-02-2009 een melding ontvangen. Hoe kan ik dit het beste in PHP omschrijven. Wie kan we me hier mee helpen? Voor het geval er vragen over komen, ik gebruik voor datum in MySQL de DATE en NIET DE VARCHAR!

Alvast bedankt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Paul IJmker
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 04:43:26
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

13/03/2009 21:47:00
Quote Anchor link
Als je het DATE type gebruikt hoe kom je dan aan 28-02-2009? Of is dat dmv de date_format().

Je kunt toch gewoon doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

if(date('Y-m-d') == '2009-03-28')
{

// doe iets
}

?>


Wat is je doel overigens? Misschien kunnen we je dan verder helpen.
 
Paul IJmker

Paul IJmker

13/03/2009 21:51:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een Domein Registratie Systeem. De klant voegt een domein in het systeem. Hier wordt automatisch een datum aan gekoppeld en ook de einddatum. Nou wil ik 2 weken voor die einddatum, een melding krijgen in een tabel dat deze over 2 weken afloopt.

Helaas is jou oplossing niet mogelijk omdat je een waarde geeft. Ik haal de gegevens op uit een database.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Paul IJmker
 
- SanThe -

- SanThe -

14/03/2009 05:49:00
Quote Anchor link
Paul IJmker schreef op 13.03.2009 21:43:
Nu heb ik een database met een datum erinstaan, bijvoorbeeld 28-02-2009.

Sorry, dat is geen datum, dat is tekst. Een datum heeft een DATE of een DATETIME veld en heeft een format yyyy-mm-dd en niet anders.
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

14/03/2009 08:31:00
Quote Anchor link
Paul IJmker schreef op 13.03.2009 21:51:
Ik ben bezig met een Domein Registratie Systeem. De klant voegt een domein in het systeem. Hier wordt automatisch een datum aan gekoppeld en ook de einddatum. Nou wil ik 2 weken voor die einddatum, een melding krijgen in een tabel dat deze over 2 weken afloopt.

Helaas is jou oplossing niet mogelijk omdat je een waarde geeft. Ik haal de gegevens op uit een database.


En wat is het probleem dan? Om er dan een variabele neer te zetten in plaats van statische tekst is toch niet zo moeilijk?
 
Eddy E

Eddy E

14/03/2009 08:43:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT id, enmeer, nogmeer
FROM tabel
WHERE eind_datum < NOW() + INTERVAL 2 WEEK


Hiermee krijg je wat info uit de records die je een melding wil geven.
Let wel op dat je daarna deze records even 'wijzigt' zodat je weet dat ze al een melding hebben gehad.
Anders ontvangen ze iedere keer een melding.

Dit kan prima met een cronjob.
 
Frank -

Frank -

14/03/2009 09:58:00
Quote Anchor link
Je wilt vast en zeker jaarlijks worden geinformeerd en om dan niet keer op keer weer opnieuw een einddatum te moeten opgeven, is het handiger om op leeftijd te gaan selecteren. Zodra een record weer een (jaartje - 2 weken) ouder wordt, even een melding de deur uit.

In PostgreSQL zou je hiervoor de functie AGE() kunnen gebruiken, in MySQL mag je dit wiel zelf opnieuw gaan uitvinden. Hoewel, hier op PHPhulp komen dit soort vragen, en hun oplossingen, regelmatig voorbij. Google eventjes en het probleem is waarschijnlijk snel opgelost.
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

14/03/2009 13:09:00
Quote Anchor link
Misschien zijn PgSQL triggers iets voor?
 
Frank -

Frank -

14/03/2009 13:12:00
Quote Anchor link
Jurgen schreef op 14.03.2009 13:09:
Misschien zijn PgSQL triggers iets voor?
Een trigger? Je hebt gewoon een SELECT-query nodig die kijkt of een record de leeftijd (heel jaar - 2 weken) heeft.

Triggers worden afgevuurd n.a.v. een INSERT, UPDATE of DELETE en dus niet op een SELECT.
 
Paul IJmker

Paul IJmker

15/03/2009 12:39:00
Quote Anchor link
Wat doe ik nou verkeerd in het onderstaande stuk code, ik krijg geen foutmelding maar ook geen waarde terwijl er wel 1 moet verschijnen waarvan de datum op morgen staat.


$domein_af = mysql_query("SELECT * FROM domeinnamen ORDER BY DatumTot") or die(mysql_error());
while($domein = mysql_fetch_object($domein_af)){
$ext = mysql_fetch_object(mysql_query("SELECT * FROM domeinextenties WHERE ID='". $domein->Domeinextentie ."'"));

$datum = mysql_query("SELECT * FROM domeinnamen WHERE DatumTot < NOW() + INTERVAL 2 WEEK");
if(mysql_num_rows($datum) == 0){


<tr>

<td>". $domein->Domeinnaam .".". $ext->Extentie ."</td>
<td>". $domein->DatumTot ."</td>


</tr>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Paul IJmker
 
Paul IJmker

Paul IJmker

19/03/2009 11:37:00
Quote Anchor link
Nog steeds werkt het niet goed. Heeft iemand enig idee wat ik verkeerd doe? Ik heb NOW() veranderd in CURDATE() aangezien ik in MySQL de DATE hanteer.
 
- SanThe -

- SanThe -

19/03/2009 12:37:00
Quote Anchor link
En wat heb je nu dan al?
 
Paul IJmker

Paul IJmker

19/03/2009 13:19:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 19.03.2009 12:37:
En wat heb je nu dan al?

Het probleem is dat hij geen waarde geeft. Wanneer ik er een foutcode oplos laat, geeft hij weer dat er niets in de query staat. Weet iemand wat ik verkeerd gedaan heb.

Momenteel heb ik dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?

$domein_af
= mysql_query("SELECT * FROM domeinnamen ORDER BY DatumTot") or die(mysql_error());
while($domein = mysql_fetch_object($domein_af)){
$ext = mysql_fetch_object(mysql_query("SELECT * FROM domeinextenties WHERE ID='". $domein->Domeinextentie ."'"));

$datum = mysql_query("SELECT * FROM domeinnamen WHERE DatumTot < CURDATE() + INTERVAL 2 WEEK");
if(mysql_num_rows($datum) == 0){


<
tr>

<
td>". $domein->Domeinnaam .".". $ext->Extentie ."</td>
<
td>". $datum->DatumTot ."</td>


<
/tr>

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Paul IJmker
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

19/03/2009 15:02:00
Quote Anchor link
Het antwoord op al je vragen, staat trouwens ongetwijfeld in deze tutorial
http://phphulp.nl/php/tutorials/3/519/
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.