DELETE query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »
Bassos

Bassos

03/04/2007 16:18:00
Quote Anchor link
Hallo nogmaals,

ik heb een gastenboek met een mysql database. Als het gastenboek nu vol aan het raken is of ik wil iemands ip adres achterhalen dan log ik in via phpMyAdmin via mijn ISP. Dit is heel omslachtig doordat ik twee maal moet inloggen met wachtwoorden en usernames die niet zijn te onthouden.

Nu ben ik bezig met een klein script te maken zodat ik iemands ip adres kan achterhalen. Dit is inmiddels voldoende gelukt. Op deze manier:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
$result = mysql_query ("SELECT * FROM gastenboek ORDER BY id DESC");

if ($result && mysql_num_rows($result) > 0)
    {
        while ($row = mysql_fetch_array($result))
        {
            echo ''.$row['id'].' '.$row['auteur'].' '.$row['ip'].'<br>';
        }
    } else {
        echo 'Geen data gevonden';
    }


Nu wil ik ook een knop of zo maken waarmee ik alles uit de database DELETE behalve de laatste 200 berichten. Er kan niet met datums gewerkt worden omdat deze niet goed zijn gebruikt. De datum komt namelijk als gewoon tekstveld in de mysql database te staan. De berichten in het gastenboek worden dan ook gesorteerd op ID.

Kan iemand mij een voorzetje geven of iets dergelijks??
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bassos
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 13:56:06
 
Frank -

Frank -

03/04/2007 16:21:00
Quote Anchor link
Quote:
Als het gastenboek nu vol aan het raken is
Hoeveel miljard bezoekers heb jij dan wel niet? Een database raakt echt zelden vol, dat kan bijna niet.

En wanneer jij niet alles op het scherm wilt tonen, gebruik dan een LIMIT.

Dit topic klinkt mij in de oren als volkomen onzinnig.

ps. Waar is de WHERE in jouw query? Je haalt nu alle data op, niet de gegevens van 1 user.

Edit: In PostgreSQL kan 1 enkele tabel 32 TB groot zijn. Volgens Wikipedia is dat gelijk aan alle tekst van 32 grote universiteitsblibliotheken...

Edit 2: moet niet overdrijven...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Bassos

Bassos

03/04/2007 16:22:00
Quote Anchor link
Ik weet dat er veel gegevens in een database kunnen en ik haal inderdaad alle gegevens op uit de database. Dit is gewoon mogelijk omdat het maar +/- 1000 records zijn. Ik wil het graag op deze manier hebben en ik hoop dat iemand mij hiermee kan helpen.


Ik denk in de volgende richting...

Het script moet de eerste row pakken en dan daar het ID van, deze plus 200 doen en alles boven dat getal verwijderen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bassos
 
Frank -

Frank -

03/04/2007 16:28:00
Quote Anchor link
Wat wil je hier eigenlijk mee bereiken? Voor zover ik het nu kan inschatten, levert je dit helemaal niets op. Verder is het niet slim gescript, het kost je extra tijd om alles op te halen en je doet er niets mee. Haal datgene op dat je nodig hebt.

Kortom, wat is het doel van dit script?
 
Rudie dirkx

rudie dirkx

03/04/2007 16:33:00
Quote Anchor link
Frank, j kan een host hebben waar je maar 50MB ruimte hebt voor en DB (fo zelfs total)e

wat ee kk toetsenoekn
 
Rudie dirkx

rudie dirkx

03/04/2007 16:34:00
Quote Anchor link
sql> DELETE FROM gastenboek ORDER BY id DESC limit 200, 500000;

denk ik :)
 
Bassos

Bassos

03/04/2007 16:36:00
Quote Anchor link
Het doel is:

1 Dat ik alle gegevens uit de database ophaal en naar het scherm schrijf. Zodat ik wanneer iemand onder een andere naam in mijn gastenboek post verschillende ip adressen kan vergelijken om te kijken wie het werkelijk is.

2 Ik wil graag mijn database schoon houden (dus onnodige gegevens verwijderen als die niet meer nodig zijn). En in dit geval zijn dat oude berichten in het gastenboek.

En deze dingen wil ik kunnen doen zonder al de moeite van het 2 keer inloggen met moeilijke gebruikergegevens via phpMyAdmin. Deze inloggegevens zijn overigens niet aan te passen anders had ik hier wel voor gekozen.
 
Bassos

Bassos

04/04/2007 09:37:00
Quote Anchor link
Ok, de goede query heb ik gevonden.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$delete = mysql_query ("DELETE * FROM gastenboek ORDER BY id DESC LIMIT 100, 1000");


Alleen hoe zet ik die query in werking d.m.v. een knop. Want het moet niet zo zijn wanneer ik die pagina open dat hij elke keer die query uitvoert.


ps. hoe krijg je die gekleurde php code hier in het codevak?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bassos
 
VAL

VAL

04/04/2007 10:28:00
Quote Anchor link
@Bassos
Misschien off topic maar waarom zou je een scipt gebruiken als je makkelijk op basis van ID een hele range kunt verwijderen.
Stel voor dat je 10000 gebruikers in je gastenboek geschreven hebben, nu wil je 200 laatste berichten bewaren. dan doe je toch:

DELETE from gastenbeok where id between 1 and 9800;

Ik gebruik zelf een unixserver... en dit is wel erg een makkelijke manier om het te doen.
 
Bassos

Bassos

04/04/2007 10:31:00
Quote Anchor link
Ja dat is inderdaad ook mogelijk, ik zal eens kijken naar deze methode.

Maar hoe zet je die query in werking met behulp van een knop?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bassos
 
Bassos

Bassos

05/04/2007 08:54:00
Quote Anchor link
*bump*

Is er dan niemand die me even kan vertellen hoe ik de query in werking zet dmv een knop?
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

05/04/2007 09:28:00
Quote Anchor link
Edit:

Niet gelezen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Klaasjan Boven
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

05/04/2007 09:59:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<a href="?del=del">Verwijderen</a>

<?php

if(isset($_GET['del']) && $_GET['del'] == 'del'){

//query + uitvoer

}


?>


nogmaals, waarom zou je dit doen. Je hebt er niks aan. Als jij 99999999999999999999 records hebt in je tabel zou je eventueel kunnen opschonen maar dat ik toch nergens voor nodig zolang niks eronder lijdt.
 
M Ypma

M Ypma

05/04/2007 10:50:00
Quote Anchor link
Bassos, je bent erg koppig moet ik veronderstellen, je negeert juiste adviezen.
PHPhulp is er om juiste adviezen te leveren... als je die niet wenst vraag ik me af wat je hier dan wel verwacht...
 
Bassos

Bassos

05/04/2007 11:30:00
Quote Anchor link
Ik ben blij met al jullie adviezen ook gaan die tegen mijn gedachten in. Ik ben namelijk altijd goed geholpen hier. En ik weet nu dat er andere oplossingen voor mijn probleem zijn. Maar zie dit meer als een tussenoplossing.

Ik heb namelijk de keuze om mijn gastenboek aan te passen of even een simpel DELETE scriptje maken. Nu heb ik niet zo heel veel tijd en kunde dus kies ik voor de snelste en simpelste oplossing.

In ieder geval bedankt voor de hulp.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.