Distinct Query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

Front End Ontwikkelaar (React)

In het kort Als front end developer ga je aan de slag met maatwerkprojecten voor onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een machine aan een database of het corrigeren van formulieren voor ingestuurde orders. Voorbeeld van zo’n project is Smart Link. De projecten waar je op ingezet kunt worden liggen binnen het technische domein waar jij als front end developer een grote rol speelt om samen met je back end collega’s de juiste oplossingen te leveren. please note that this particular role requires fluent Dutch language skills. Dit vind je leuk om te doen Het omzetten van designs

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »
Wim

Wim

14/02/2007 14:12:00
Quote Anchor link
Ik heb de volgende query:
SELECT DISTINCT(persnr), werknr, SUM(o100) as o100, SUM(o125) as o125, SUM(o150) as o150, SUM(o200) as o200, SUM(tvt) as tvt, SUM(vrij) as vrij, SUM(bijz_verlof) as bijz_verlof, SUM(ziekte) as ziekte, lc_bv FROM uren WHERE MONTH(uren.datum)='$_POST[maand]' AND YEAR(uren.datum)='$_POST[jaar]' GROUP BY werknr ORDER BY persnr,datum;

Op zich werkte deze query prima, echter, door een aanpassing moet ik hem wijzigen, maar ik krijg het niet voor elkaar om hem correct te wijzigen.
Eenvoudig gezegd, maar niet mogelijk, zou ik eigenlijk een distinct(persnr,lc_bv) moeten doen, maar distinct accepteert maar 1 veld.

Met de query, krijg ik per persnr de verschillende totalen van de andere velden. Echter, door een aanpassing moet ik nu de verschillende totalen van de andere velden per persnr hebben en dan ook nog eens per lc_bv.

Het is wat moeilijk uitleggen, maar hopelijk begrijpt iemand wat ik bedoel. :P
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 10:35:34
 
Marvin S

Marvin S

14/02/2007 15:05:00
Quote Anchor link
een subquery maken
kzal ff probere te puzzelen
 
Marvin S

Marvin S

14/02/2007 15:16:00
Quote Anchor link
hoe moet ik me dit voor gaan stellen?
is lc_bv een getal of??
geef de opbouw van je tabel is..
misschien is er iets veel makkelijkers
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

14/02/2007 15:28:00
Quote Anchor link
SUM(o100) as o100 dat is natuurlijk niet zo handig doe dan iets als

totaal_o100
 
Wim

Wim

14/02/2007 15:33:00
Quote Anchor link
@Marvin
lc_bv is een getal idd.
Dit is de tabel:

CREATE TABLE `uren` (
`id` int(11) NOT NULL auto_increment,
`werknr` varchar(50) NOT NULL,
`persnr` varchar(5) NOT NULL,
`afd` varchar(50) NOT NULL,
`afd_chef` varchar(50) NOT NULL,
`hgr_ldng_gev` varchar(50) default NULL,
`peno` varchar(50) default NULL,
`sal_adm` varchar(50) default NULL,
`datum` date NOT NULL,
`o100` char(4) default NULL,
`o125` char(4) default NULL,
`o150` char(4) default NULL,
`o200` char(4) default NULL,
`tvt` char(4) default NULL,
`vrij` char(4) default NULL,
`bijz_verlof` char(4) default NULL,
`lc_bv` char(6) default NULL,
`ziekte` char(4) default NULL,
`reden` varchar(25) default NULL,
`akkoordwg` char(10) default NULL,
PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=3549 ;


@Klaasjan Boven
Klopt, maar eerst moet het maar eens werken, daarna ga ik het beter maken. :)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

14/02/2007 16:00:00
Quote Anchor link
Als ik deze tabel zo zie, denk ik dat je eerst maar eens moet beginnen met normaliseren en je datamodel opnieuw opbouwen...

`werknr` varchar(50) NOT NULL,
`persnr` varchar(5) NOT NULL,
`afd` varchar(50) NOT NULL,
`afd_chef` varchar(50) NOT NULL,
`hgr_ldng_gev` varchar(50) default NULL,
`peno` varchar(50) default NULL,
`sal_adm` varchar(50) default NULL,

Deze gegevens bijvoorbeeld hoor je al in (een) aparte tabel(len) op te slaan. En daarbij kun je ook altijd aannemen dat zodra jij kolommen gaat nummeren (o110, 0125, 0150, 0200) je datamodel niet juist is.

Quote:
Klopt, maar eerst moet het maar eens werken, daarna ga ik het beter maken. :)
Precies verkeerd gedacht dus. Als jij met een verkeerd datamodel aan de gang gaat, moet je dat nu veranderen. Je gaat namelijk gegarandeerd op problemen stuiten als je hiermee verder blijft werken!
 
Wim

Wim

14/02/2007 16:07:00
Quote Anchor link
Ik weet dat het datamodel niet helemaal top is. Maar ik heb qua tijd niet de mogelijkheid dat nog aan te passen.

De velden die je noemt bevatten een id naar een aparte tabel. (in eerste instantie niet, vandaar dat er bijv. nog varchar(50) staat.

Het gaat er mij nu om, om die query goed te krijgen, het datamodel aanpassen zit er qua tijd gewoon niet in. De fout daarin zit hem in het feit dat de doelstelling van het script dat ik schrijf, meermalen tussentijds is veranderd. Ondanks deze tekortkoming werkt het verder wel prima, en worden eventuele fouten wel afgevangen, mijn probleem is nu alleen nog deze query. Als ik dat klaar heb kan ik nog kijken of ik tijd heb om andere tekortkomingen aan te passen, maar dat zal lastig zijn helaas, en is niet mijn keuze. :)
 
Frank -

Frank -

14/02/2007 17:16:00
Quote Anchor link
Quote:
Ik weet dat het datamodel niet helemaal top is. Maar ik heb qua tijd niet de mogelijkheid dat nog aan te passen.
Maar je hebt wel tijd om alle problemen die je nu aan het maken bent (!!!) ook op te gaan lossen?

Daarnaast krijg je de garantie dat er data-inconsistentie op gaat treden, dat gaat je nog veel meer problemen opleveren.

Het is maar waar je zin in hebt...

Nu de boel oplossen (goed datamodel maken) gaat een stuk sneller dan straks het systeem opnieuw bouwen, alle puinhopen opruimen en de data (voor zover mogelijk) opnieuw in te kloppen.
 
Wim

Wim

15/02/2007 08:51:00
Quote Anchor link
Het is jammer dat jullie reageren alsof het mijn keuze is. :)
Dit is het enige probleem waar ik tegen aanloop, en het aanpassen van een query is m.i. minder werk dat het hele datamodel en al mijn scripts aanpassen. Bovendien, wat Blanche aangeeft is dus al het geval, dus zo erg is het nu ook weer niet. Inmiddels denk ik dat ik achter de juiste query ben:

SELECT persnr, SUM(o100) as o100, SUM(o125) as o125, SUM(o150) as o150, SUM(o200) as o200, SUM(tvt) as tvt, SUM(vrij) as vrij, SUM(bijz_verlof) as bijz_verlof, SUM(ziekte) as ziekte, lc_bv FROM uren WHERE MONTH(uren.datum)='11' AND YEAR(uren.datum)='2006' GROUP BY werknr,persnr,lc_bv ORDER BY persnr,datum;

Dit geeft het resultaat waar ik naar op zoek was.

In ieder geval bedankt voor de reacties. (ik weet dat ze goed bedoeld zijn hoor!)
 
Axel de Mol

Axel de Mol

15/02/2007 10:38:00
Quote Anchor link
Wil ik toch nog even op inspringen Wim, het lijkt misschien wat makkelijker om een query snel aan te passen ipv van normalisatie toe te passen maar dat is zeker niet de slimste oplossing. Een goedwerkende database zorgt voor een goed werkend systeem. Als er geen goede database als basis ligt voor een systeem kan er veel dubbel werk gedaan worden en kom je er later pas echt achter dat het toch sneller was om een normalisatie uit te voeren.

Het is eigenlijk gewoon een stap die je meteen uit moet voeren. Een goede basis is het minste werk. Zelf heb ik dit (klik) boek en ben er best tevreden mee, helpt me in ieder geval goede databases te maken.
 
Wim

Wim

15/02/2007 12:00:00
Quote Anchor link
Hallo Alex,

dat is absoluut waar, maar het is bij mijn opdracht een beetje de soep ingelopen omdat de doelstelling en mogelijkheden van het script een aantal keren tussentijds, zonder tijdig aangeven zijn gewijzigd. We hebben nadelen/voordelen afgewogen, en uiteindelijk besloten het nu eerst zo te laten.
Dit is dus de reden waarom we kiezen voor de "oplossing" om de query aan te passen.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

15/02/2007 12:17:00
Quote Anchor link
Oke prima, je bent er blijkbaar niet van te overtuigen dat je/jullie nu een verkeerde keuze gemaakt hebben en een weg in slaan die uiteindelijk tot onjuiste, corrupte en missende resultaten kan leiden.

Maar goed, wat ik je dan nog wel even mee wil geven voor deze query is dat je je aliassen niet slim gekozen hebt. Je gebruikt namelijk voor een alias dezelfde naam als de kolomnaam (SUM(o100) AS o100), en ook dat kan problemen op gaan leveren. Verander de alias dus bijvoorbeeld even in o100_totaal...
 
Wim

Wim

15/02/2007 13:39:00
Quote Anchor link
@Blanche

Je hebt me wel degelijk overtuigd, ik zou het liever ook anders doen, maar die tijd wordt me niet gegeven. :)

Die aliassen ga ik nog wel iets aan doen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.