Div moet onderaan

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Front-end Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

SAP ABAP Developer

Dit ga je doen Software ontwikkeling met behulp van o.a. ABAP, Sapscript en Smartforms Maatwerk development op SAP ECC 6.0, in de toekomst S/4 HANA Samenwerken met Business Analisten die functioneel en technisch ontwerpen aanleveren Testen van opgeleverde software Bugfixing Ondersteuning van eindgebruikers Hier ga je werken Onze klant, een internationaal gevestigd productiebedrijf dat mensen blij maakt, is ter versterking op zoek naar een ABAP Developer voor hun SAP team. Het team van 4 mensen verzorgt de ontwikkeling van maatwerk voor de SAP omgeving waar wordt gewerkt met modules SD, FI/CO, PM en MM. Momenteel draait het bedrijf op SAP

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12946 Introductie We are looking for a Java Developer! Our client is one of the most innovation companies located within the Netherlands. We provide high quality software in a high-tech and challenging market. Functieomschrijving The department is specialized in creating and developing high quality software for manufacturing automation in a high tech environment. We strive to provide our clients with high quality software and deliver state of the art solutions in a variety of ways. Creating software infrastructure using Java SE / EE Create applications to fine tune manufacturing processes

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »
Hipska BE

Hipska BE

31/03/2008 11:04:00
Quote Anchor link
Ik heb een probleempje met mijn <div class="footer">

Als de inhoud van de pagina korter is dan de hoogte van de browser, dan zou die footer onderaan de browser moeten plakken.

Dit was volgens mij te doen met bottom: 0p; en position: absolute;
Maar hier had ik het probleem als de tekst langer werd dan de hoogte van de browser, dan kwam die footer over de tekst van de inhoud te staan.

Dit laatste wil ik natuurlijk niet.

Hier voorbeeldje met mijn HTML en CSS: http://beta.yargo.eu:8080/
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 20:05:59
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

31/03/2008 11:10:00
Quote Anchor link
Iets met

.footer>body {
blabla
}

Sorry, meer weet ik ook niet..
 
Hipska BE

Hipska BE

31/03/2008 11:14:00
Quote Anchor link
ehm, ja heb je ook iets nuttigs te melden?

Het is dus de bedoeling dat die footer onderaan het scherm plakt net als de header het doet bovenaan..
 
Joren de Wit

Joren de Wit

31/03/2008 11:15:00
 
Hipska BE

Hipska BE

31/03/2008 11:18:00
Quote Anchor link
ja bedankt, ik kijk even..

Edit:
Dit is dezelfde oplossing zoals ik ze overal vindt, maar die heeft dus de vreemde neiging als de tekst langer wordt, dat dan die footer boven de tekst gaat zweven. Dit wil ik dus niet.


Edit:
Vreemd, net even getest op die site van Jan, daar doet ie het niet :-S
Wat doe ik dan verkeerd?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Hipska BE
 
Patrick Niezen

Patrick Niezen

31/03/2008 12:26:00
Quote Anchor link
Hey,

Lastige situatie, ik heb dat ooit eens een keer opgelost met Javascript. Ik had dynamisch de hoogte van de content-container omhoog gekrikt bij initialisatie en resizing. Stukje voorbeeld code, ik hoop dat je er iets mee kan, als ik dit zo terug zie denk ik... naja :P ik vind Javascript geen mooie oplossing but it did the trick!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
function changeContentHeight() {
    var pageHeight = 0;
    
    if(self.innerWidth) {
        pageHeight = self.innerHeight;
    } else if(document.documentElement && document.documentElement.clientHeight) {
        pageHeight = document.documentElement.clientHeight;
    } else if(document.body) {
        pageHeight = document.body.clientHeight;
    } else return;
    
    var contentHeight = pageHeight - (document.getElementById('header').offsetHeight + document.getElementById('hoofdmenu').offsetHeight + document.getElementById('footer').offsetHeight);
    document.getElementById('content').style.minHeight = contentHeight + 'px';
    
    // Check what browser
    var details = navigator.userAgent;
    if(details.indexOf("MSIE") != -1) {
        var IE = details.substring(details.indexOf("MSIE") + 5, details.indexOf("MSIE") + 6);
        if(IE == "6")
            document.getElementById('content').style.height = contentHeight + 'px';
    }
}


Deze functie koppelde ik dus aan het document ready event en resize event.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

31/03/2008 12:41:00
Quote Anchor link
Quote:
Wat doe ik dan verkeerd?
Jan geeft zijn wrapper nog een padding-bottom van 32px mee. De footer schuift dus wel over die div heen, maar nooit over de tekst in die div ;-)

@Patrick: zoals je zelf al zegt, een javascript oplossing is niet echt wat je wilt. Dat kan immers ook uitgeschakeld zijn en dan zit je weer met hetzelfde probleem...
 
Hipska BE

Hipska BE

31/03/2008 12:52:00
Quote Anchor link
dus als ik het goed begrijp, moet ik in de div van de content een padding-bottom instellen die evenveel is als de hoogte van de footer div?

Dit lijkt me ook redelijk onhandig, daar je ook niet altijd de hoogte daarvan kan weten.

Overigens lijkt me margin-bottom wel juister als je met borders e.d. werkt.
 
Stijn

Stijn

31/03/2008 12:59:00
Quote Anchor link
Ik heb zelf ook op een website een footer die automatisch naar beneden schiet netjes onder de content maakt niet uit hoe lang die is.

Hoe ik dit doe is het volgende. Ik maak een Div om de div van de content en footer heen. Deze geef ik verder geen waardes mee.

Dan zeg ik min-height: 300px ofzo en voor IE if FF ik weet het zo niet meer is het:
* html{
height:300px;
}
Dan zeg je bij de div footer margin-top: 10px; zodat hij altijd netjes 10px onder de content komt en klaar.

Let wel even op dat je nog ff mischien met position:absolute; moet werken.

dit is allemaal uit mijn hoofd kan zo niet bij mijn code hoe ik het precies heb gedaan!
 
Joren de Wit

Joren de Wit

31/03/2008 13:00:00
Quote Anchor link
Doordat je voor je footer position:absolute gebruikt tov de container waar hij in staat, kun je niet voorkomen dat andere divs in die container achter je footer schuiven.

De truc is dan dus om inderdaad je content div net zoveel padding aan de onderkant te geven als je footer hoog is, op die manier zal nooit de content zelf achter de footer schuiven.
 
Hipska BE

Hipska BE

31/03/2008 13:33:00
Quote Anchor link
Maar die redenering klopt toch niet echt he.

Je kan toch moeilijk weten hoe hoog een footer div zal zijn?
Let op de hoeveelheid text erin, dit kan je zelf wel wat beperken, maar wat je niet kan beperken is de lettergroote, iedere user kan in zijn browser gewenste lettergrootte kiezen.

Zo kan een footerDiv bij iedereen andere grootte hebben.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

31/03/2008 13:38:00
Quote Anchor link
Een footer met dynamische hoogte is niet echt gebruikelijk, de content van een footer is normaal gesproken namelijk weinig dynamisch. In dit geval zul je dus inderdaad een vaste hoogte voor je footer moeten gebruiken.

Dat men de lettergrootte kan aanpassen is inderdaad wel een punt, maar of je daar nu rekening mee moet houden bij het dynamisch maken van je website? Dan kun je alle onderdelen wel dynamisch gaan maken en dat is lijkt me ook niet echt wenselijk. Een overflow:hidden lijkt me een betere oplossing.
 
Hipska BE

Hipska BE

11/06/2008 09:30:00
Quote Anchor link
Ok, even een oud topic oprakelen.
Ik heb het op een beetje andere manier opgelost.

Die footer div heb ik hetzelfde eruit laten zien als die content en sidebar div's, zodat als de content niet het volledige scherm inneemt, je een gewone footer ziet met alle kanten een rand. Is de content langer, dan zie je de footer div onderaan plakken net als de header bovenaan plakt ;-)

Kan iemand dit testen in IE of hij het daar ook doet? (zelfde url)
Klik op hide div om een kleinere content te hebben.

Het mooiste resultaat heb je nu in Safari, ondersteuning voor firefox en IE komt later nog, maar ik wou nu even weten of die fix het deed in IE...
 
Leon Kunst

Leon Kunst

11/06/2008 09:35:00
Quote Anchor link
hmm, in IE blijven btw alle divjes een groene achtergrondkleur houwe...

verder blijft zowel in opera als in IE, die footer gewoon onder de rest van de divjes. tis niet zo dat ie dus altijd op de bodem hangt...

ook nie als ik de div inklap
 
Hipska BE

Hipska BE

11/06/2008 09:43:00
Quote Anchor link
ik zei toch niet dat ie moet onderaan hangen...

neem eens firefox of safari en je merkt wat ik bedoel.

Edit:
Kan je mij anders screenshot leveren van de ingeklapte div? Dan kan ik zelf wel oordelen of het volgens mij ok is ;-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Hipska BE
 
Leon Kunst

Leon Kunst

11/06/2008 09:45:00
Quote Anchor link
mja als firefox het goed weergeeft, dan doet IE 7 en opera dat ook.. dus ziet er verder goed uit:)
 
Hipska BE

Hipska BE

11/06/2008 10:06:00
Quote Anchor link
Lol ik zie net dat FF hem niet doet zoals ik wou :p

Ik kijk wel nog even hoe ik het oplos. Alvast bedankt ondertussen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.