$antw samenvoegen met getal

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lano Heeren

Lano Heeren

06/04/2015 14:21:14
Quote Anchor link
Beste,

omdat ik meerdere antwoorden heb wil ik graag $antw.$x samenvoegen.
$x, is een getal.
Onderstaande code werkt niet, wat doe ik verkeerd?


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$antw
.$x = 'Antwoord '.$x.' is goed';
?>
Gewijzigd op 06/04/2015 14:22:23 door Lano Heeren
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 16:14:42
 
Robert Verhoeve

Robert Verhoeve

06/04/2015 14:36:27
Quote Anchor link
Maak dat $antw een array is. Vervolgens: $antw[$x] = 'Antwoord '.$x.' is goed';
 
- SanThe -

- SanThe -

06/04/2015 15:15:15
Quote Anchor link
Ik dacht zo.
Een array() is uiteraard beter.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
${$antw.$x} = 'Antwoord '.$x.' is goed';
?>
 
Lano Heeren

Lano Heeren

06/04/2015 17:15:02
Quote Anchor link
Bedankt voor de reactie Robert en Santhe,

Ik heb dit geprobeerd, maar werkt helaas niet.
Edit: aangepast zie code hieronder en werkt nu, bedankt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$antw
= array('antw0','antw1','antw2','antw3','antw4','antw5','antw6','antw7');
$x = 2;

$antw[$x] = 'dit is een test';

echo $antw[2];
?>
Gewijzigd op 06/04/2015 17:17:35 door Lano Heeren
 
Robert Verhoeve

Robert Verhoeve

06/04/2015 20:59:12
Quote Anchor link
Misschien kun je iets beter omschrijven wat je precies wilt bereiken!
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

06/04/2015 21:06:58
Quote Anchor link
Lano Heeren op 06/04/2015 17:15:02:
Bedankt voor de reactie Robert en Santhe,

Ik heb dit geprobeerd, maar werkt helaas niet.
Edit: aangepast zie code hieronder en werkt nu, bedankt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$antw
= array('antw0','antw1','antw2','antw3','antw4','antw5','antw6','antw7');
$x = 2;

$antw[$x] = 'dit is een test';

echo $antw[2];
?>


Initialisatie van ieder array-element is niet nodig danwel ongebruikelijk.

Dit is voldoende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$antw
= array();

$antw[2] = 'dit is een test';

echo $antw[2];
?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/04/2015 21:20:41
Quote Anchor link
>> Initialisatie van ieder array-element is niet nodig danwel ongebruikelijk.

Volgens mij doet ie dat omdat ie de tekst "antw0", "antw1" enz. wil kunnen echo'en. Hij kan beter even uitleggen wat ie nu eigenlijk precies wil zoals Robert hierboven ook al vroeg, want dit ziet er vrij omslachtig uit.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.