$_GET['id'] controleren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front End Ontwikkelaar (React)

In het kort Als front end developer ga je aan de slag met maatwerkprojecten voor onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een machine aan een database of het corrigeren van formulieren voor ingestuurde orders. Voorbeeld van zo’n project is Smart Link. De projecten waar je op ingezet kunt worden liggen binnen het technische domein waar jij als front end developer een grote rol speelt om samen met je back end collega’s de juiste oplossingen te leveren. please note that this particular role requires fluent Dutch language skills. Dit vind je leuk om te doen Het omzetten van designs

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »
Michael Brouwer

Michael Brouwer

10/02/2013 15:10:09
Quote Anchor link
Hallo,

Via een $_GET['id'] wil ik een waarde ophalen uit me database, dit werkt wel. Nu is alleen het probleem dat als ik een id invul die niet bestaat in de database krijg ik een lege pagina. Graag zou ik dan een 404 pagina willen laten zien. Hoe kan ik de voor elkaar krijgen.

Onderstaande script gebruik ik nu.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
if(isset($_GET['id']) && is_numeric($_GET['id']))
{

    $sql='
        SELECT
            *
        FROM
            news
        WHERE
            id = '
.$_GET['id'].'
    '
;
    
    if (!($temp = mysql_query($sql, $connection)))
    showerror();
    
    while ($news= mysql_fetch_array($temp))
    {

    }
    
}
else {

}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 19:51:31
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

10/02/2013 15:16:12
Quote Anchor link
Net zoals bij 'Bas D L': Lees misschien nog eens een MySQL tutorial door.. Je kan ook mysql_num_rows gebruiken of
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT COUNT(*) AS aantal FROm tabel


Kijk ook eens hier: http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/if-else-query-leeg-is/89181/last/

edit:
Frank zijn oplossing is beter, sorry! Maar mijn oplossing zou ik ook gebruiken omdat als een id wel een getal is maar in je database niet de record ervan bestaat je ook niet erg veel te zien krijgt.
Gewijzigd op 10/02/2013 15:19:38 door Mebus Hackintosh
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

10/02/2013 15:16:42
Quote Anchor link
Zoiets?
voor header() mag geen enkele output plaatsvinden anders krijg je een foutmelding.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
$id
= 0;
if(isset($_GET['id']))
  $id = intval($_GET['id']);

if($id > 0)
{

    $sql='
        SELECT
            *
        FROM
            news
        WHERE
            id = '
.$_GET['id'].'
    '
;
    
    if (!($temp = mysql_query($sql, $connection)))
    showerror();
    
    if(mysql_num_rows($temp) == 0)
        header("HTTP/1.0 404 Not Found");
        
    while ($news= mysql_fetch_array($temp))
    {

    }
    
}
else {
    header("HTTP/1.0 404 Not Found");
}

?>
Gewijzigd op 10/02/2013 15:28:10 door Frank Nietbelangrijk
 
Frank WD

Frank WD

10/02/2013 15:17:57
Quote Anchor link
Of opvangen met een .htaccess bestand
[url=http://www.homepage-maken.nl/htaccess/error-pages.php}KLIK[/url]
 
Eddy E

Eddy E

10/02/2013 15:27:16
Quote Anchor link
Frank NietBelangrijk: en als je id=38245845345363442463523425264 invoert gaat hij toch gewoon lekker in de database op zoek en kom je dus niet bij de 404 uit.

Ik zou het zo doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?php

    function error($nummer)
    {

        if($nummer == 404)
        {

            header("Status: 404 Not Found");
        }
    }


    if(isset($_GET['id']) AND is_int($_GET['id']))
    {

        $id = $_GET['id'];

        $sql = '
        SELECT
           kolom, kolom, kolom
        FROM
            news
        WHERE
            id = '
. $_GET['id'] . ' ';

        if( !($temp = mysql_query($sql, $connection)))
        {

            showerror();
        }


        $error = true;
        while($news = mysql_fetch_array($temp))
        {

            // je eigen dingen
            $error = false;
        }


        if($error == true)
        {

            error(404);
        }

    }

    else
    {
        error(404);
    }

?>


Uiteraard zou je ook de andere nummers in kunnen zetten (500 etc).
 
Michael Brouwer

Michael Brouwer

10/02/2013 15:28:40
Quote Anchor link
Thanks voor alle tips! Hier kan ik wel wat mee :D
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

10/02/2013 15:29:36
Quote Anchor link
Klopt Eddy, ik heb er inmiddels nog wat aan gewijzigd.

Toevoeging op 10/02/2013 15:31:21:

Michael, belangrijk is wel om intval te gebruiken omwille van de beveiliging
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

10/02/2013 15:32:10
Quote Anchor link
Eddy E op 10/02/2013 15:27:16:
Frank NietBelangrijk: en als je id=38245845345363442463523425264 invoert gaat hij toch gewoon lekker in de database op zoek en kom je dus niet bij de 404 uit.

Ik zou het zo doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?php

    function error($nummer)
    {

        if($nummer == 404)
        {

            header("Status: 404 Not Found");
        }
    }


    if(isset($_GET['id']) AND is_int($_GET['id']))
    {

        $id = $_GET['id'];

        $sql = '
        SELECT
           kolom, kolom, kolom
        FROM
            news
        WHERE
            id = '
. $_GET['id'] . ' ';

        if( !($temp = mysql_query($sql, $connection)))
        {

            showerror();
        }


        $error = true;
        while($news = mysql_fetch_array($temp))
        {

            // je eigen dingen
            $error = false;
        }


        if($error == true)
        {

            error(404);
        }

    }

    else
    {
        error(404);
    }

?>


Uiteraard zou je ook de andere nummers in kunnen zetten (500 etc).


Gaat
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
is_int($_GET['id']);

wel werken? Want een $_GET is een string en niet een integer (heb zelf weleens problemen gehad met is_int omdat een variabele dus nog een string was en nog niet een integer).. Kan het ook fout hebben natuurijk.

En waarom weer een extra onnodige variabele gebruiken als je net zo goed mysql_num_rows kan gebruiken of
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT COUNT(*) AS aantal FROM tabel


edit:
dit staat er op php.net/is_int
Quote:
Find whether the type of a variable is integer


edit:
Als iemand dit voor mij zou willen testen, dankje! Maar ik geloof dat een _GET variabele altijd automatisch een string is en niet een integer waardoor is_int dus zegt dat het geen integer is ondanks dat er een cijfer word meegestuurd..
Gewijzigd op 10/02/2013 15:37:15 door Mebus Hackintosh
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

10/02/2013 15:38:45
Quote Anchor link
een id is doorgaans (hoeft natuurlijk niet) numeriek. door intval te gebruiken of is_int voorkom je dat gebruikers een niet-numerieke waarde gaan ingeven. Het gevaar als je dit niet doet is sql-injection.
 
Erwin H

Erwin H

10/02/2013 15:40:09
Quote Anchor link
Mebus Hackintosh op 10/02/2013 15:32:10:
Gaat
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
is_int($_GET['id']);

wel werken? Want een $_GET is een string en niet een integer (heb zelf weleens problemen gehad met is_int omdat een variabele dus nog een string was en nog niet een integer).. Kan het ook fout hebben natuurijk.

Nee, dat gaat inderdaad niet werken. Dan moet je is_numeric gebruiken. Die functie test of een string een numerieke waarde is (wat overigens ook floats etc kan zijn, maar dat is in dit geval niet belangrijk).
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

10/02/2013 15:43:16
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 10/02/2013 15:38:45:
een id is doorgaans (hoeft natuurlijk niet) numeriek. door intval te gebruiken of is_int voorkom je dat gebruikers een niet-numerieke waarde gaan ingeven. Het gevaar als je dit niet doet is sql-injection.


Ja, zoek eens op google naar 'typecasten'... Een $_GET variabele is geloof ik altijd een string.. Dus om van die string een integer te maken moet je er (int) voorzetten.

En anders kan je ook nog altijd mysql_real_escape_string gebruiken. Dubbele controle is nooit erg!

edit:
voer andes eens dit stukje code uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

if(isset($_GET['nummer']) && is_int($_GET['nummer']))
{

 echo $_GET['nummer'].' is een integer!';
}


?>
Gewijzigd op 10/02/2013 15:45:24 door Mebus Hackintosh
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

10/02/2013 15:44:53
Quote Anchor link
Mebus, met intval() bereik je hetzelfde.
 
Erwin H

Erwin H

10/02/2013 15:45:35
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 10/02/2013 15:44:53:
Mebus, met intval() bereik je hetzelfde.

Maar met is_int bereik je in dit geval dus helemaal niets....
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

10/02/2013 15:46:33
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 10/02/2013 15:44:53:
Mebus, met intval() bereik je hetzelfde.


Ik heb het niet over jou intval maar over de functie is_int en hoe je die dus moet gebruiken. intval kon ik nog niet en zal vast en zeker wel werken..
Gewijzigd op 10/02/2013 15:47:08 door Mebus Hackintosh
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

10/02/2013 15:48:35
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

echo intval('hallo 5').'<br />';
echo intval('5 hallo').'<br />';
echo intval('5').'<br />';
echo intval('hallo').'<br />';

?>


output:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
0      
5          
5          
0      
Gewijzigd op 10/02/2013 15:49:40 door Frank Nietbelangrijk
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

10/02/2013 15:52:04
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 10/02/2013 15:48:35:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

echo intval('hallo 5').'<br />';
echo intval('5 hallo').'<br />';
echo intval('5').'<br />';
echo intval('hallo').'<br />';

?>


output:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
0      
5          
5          
0      


Ja leuk.. Maar zoals sommige andere hier doen kijken ze op de documentatie website van php.net :-) Alsnog bedankt! Maar ik had hem al door hoor..
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.