domeinen catchen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

App Developer

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dat is de impact die jij kan hebben als App Developer bij VGZ. Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt? Bekijk dan de vacature. Uit onderzoek van Computable is VGZ verkozen tot ‘beste niet-ICT werkgever voor ICT’ers van Nederland’ Hoe ook jij het verschil maakt Als App developer werk jij aan het belangrijkste communicatiekanaal van VGZ, namelijk de App! Als App developer bij VGZ maak je onderdeel uit van een van onze App-teams. Met een goede mix van kennis en ervaring zet je

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

07/10/2022 02:11:14
Quote Anchor link
Weet iemand hoe dit mogelijk is. Is hier een betaalde script voor?
Of kan iemand me advoseren wat de beste API hiervoor is om dit te bewerkstelligen?

Ik wil graag weten of deze punten mogelijk zijn:

Quote:
✔ Installatiemodule (geen gedoe met waardes aanpassen in bestanden)
✔ Atoomklok-synchronisatie (niet afhankelijk van uw servertijd)
✔ Automatisch verlooptijd ophalen van .NL domeinen bij SIDN
✔ Automatisch droplist ophalen (verschillende TLD's)
✓ Geavanceerde statistieken en meettools voor domeinnamen
✔ Controle over aantal requests per minuut
✔ Werkt in lijn met het nieuwe SIDN-protocol m.b.t. vrijgeven domeinen
✔ Controlepaneel met eigen (beveiligd) administratoraccount
✔ Geoptimaliseerd voor mobiele apparaten
✔ Ondersteuning voor meer dan 450 extensies (TLD's)
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 20:51:15
 
Ad Fundum

Ad Fundum

07/10/2022 10:19:30
Quote Anchor link
Bedoel je drop catchen ?
Eerste dat in de zoekresultaten naar voren komt is: https://www.pronkwebsites.nl/sidn-dropcatch-script/
Ik zie er de waarde niet zo van, de populariteit van domeinnamen neemt af met de komst van apps.
Gewijzigd op 07/10/2022 10:24:42 door Ad Fundum
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

07/10/2022 10:52:57
Quote Anchor link
Ik weet dan ik met whois gewoon een expiry date kan krijgen, vervolgens hebben alle domeinen een andere timezone.

Bijv:

Quote:
$whois google.com | grep Expiry
Registry Expiry Date: 2028-09-14T04:00:00Z



Hoe converteer ik dit naar de Nederlandse timezone, en dit geld voor alle timezones? Sommige domneinen hebben andere timezones.

Ik wil dan op de seconde na, als er één komt te vervallen deze claimen.

Ik denk dat dit dropcatch is.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

07/10/2022 11:28:04
Quote Anchor link
Het enige dat in PHP goed overweg kan met tijdzones is ICU, via de extensie Intl.
Je kunt een (Gregoriaanse) IntlCalendar object maken met een vreemde tijdzone, de tijdzone van het object aanpassen via setTimeZone() naar de lokale tijdzone, en dan de tijd uitlezen. Intl werkt met een precisie van 1 milliseconde.
Gewijzigd op 07/10/2022 11:30:02 door Ad Fundum
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/10/2022 11:50:45
Quote Anchor link
Ik wens je veel succes. Je bent niet de enige die erop aast. Op die seconden kunnen er van enkele tot honderden andere catchers zijn waarbij het een nanoseconde verschil kan zijn met een andere catcher. De enigste oplossing is servers gebruiken over de hele wereld als je meer kans wilt maken.
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

09/10/2022 06:40:50
Quote Anchor link
Dank je wel.

Ik heb nog een vraag hierover.

In CLI centos 8 gebruikik gewoon
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
whois domain.nl | grep Expiry


Alleen veel domeinen, laten geen expiry date zien bijv bol.nl

Via en online tool als deze
https://mxtoolbox.com/SuperTool.aspx?action=whois%3abol.nl&run=toolpage

Krijg ik wel de creation en updted date:

Creation Date 1997-01-02
Updated Date 2011-06-20

Waarom krijg ik die niet met de whois CLI ?
En hoe krijg ik de expiry date?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/10/2022 06:55:04
Quote Anchor link
Waarschijnlijk gaat dat via een API.
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

09/10/2022 07:21:39
Quote Anchor link
Hmm bedankt voor je reactie. Weet je welke api adviseerbaar is?
Ik heb hier geen ervaring mee.
 
Willem vp

Willem vp

09/10/2022 21:17:27
Quote Anchor link
Daniel van Seggelen op 09/10/2022 06:40:50:
Via en online tool als deze
https://mxtoolbox.com/SuperTool.aspx?action=whois%3abol.nl&run=toolpage

Krijg ik wel de creation en updted date:

Creation Date 1997-01-02
Updated Date 2011-06-20

Waarom krijg ik die niet met de whois CLI ?

Geen idee; mijn whois CLI laat de creation/update date gewoon zien (getest op CentOS 7.9, CentOS 8 Stream en Fedora 36).

Quote:
En hoe krijg ik de expiry date?

Het korte antwoord: niet.

Een iets langer antwoord: niet alle registries gebruiken het expiry-veld. In ieder geval bij .nl-domeinen wordt het niet getoond. Zelfs met een registrar-account kun je die gegevens niet opvragen: volgens de handleiding van DRS5 (het domeinregistratiesysteem dat gebruikt wordt door SIDN) wordt het veld exDate niet gebruikt in het response-bericht van het EPP-commando 'info'.

Je hoeft dus niet te zoeken naar een API die je die informatie gaat geven; als whois de informatie niet geeft, is er -bij mijn weten- geen legale manier om die alsnog te verkrijgen.

Let trouwens op dat er twee expiry dates zijn: de registry expiry date en de registrar registration expiration date. Die laatste is gekoppeld aan het contract dat de domeinnaamhouder met de registrar heeft, maar hoeft niet per se gelijk te zijn aan de datum waarop het domein in de registry vervalt.

Toevoeging op 09/10/2022 22:02:37:

Waar je overigens wel naar kunt kijken -en ik vermoed dat dat hetgene is wat je wilt- is de 'Date out of quarantine'. Die wordt bij .nl-domeinen wel getoond, als het domein tenminste in quarantaine is. Bij andere registries (zoals .be of .eu) wordt die informatie dan weer niet via whois getoond en zul je er op een andere manier achter moeten zien te komen.
Gewijzigd op 10/10/2022 00:26:33 door Willem vp
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

10/10/2022 02:17:12
Quote Anchor link
Bedankt voor je uitgebreide reactie.

Quote:
Let trouwens op dat er twee expiry dates zijn: de registry expiry date en de registrar registration expiration date


Ik heb nog niet met 2 expiry dates kunnen vinden. Ook niet de Date out of quarantine. Je geeft aan dat deze bij .nl domeinen wel worden getoond als ze in quarantine zitten. Maar bij andere TLD niet. Wat is dan een andere manier, desnoods tegen betaling uiteraard om hier achter te komen?

En hoe doen die dropcatcher scripts het eigenlijk vraag ik me af? zoals snatcher.nl etc
 
Willem vp

Willem vp

10/10/2022 12:00:36
Quote Anchor link
Daniel van Seggelen op 10/10/2022 02:17:12:
Ik heb nog niet met 2 expiry dates kunnen vinden. Ook niet de Date out of quarantine.

Probeer sustainmeant.nl eens; dat is een domein dat (tot 28 oktober) in quarantaine staat.

Die registrar registration expiration date zie ik bijvoorbeeld bij .com-domeinen (bol.com om er eentje te noemen; ik heb ze niet allemaal gecheckt).

Quote:
Je geeft aan dat deze bij .nl domeinen wel worden getoond als ze in quarantine zitten. Maar bij andere TLD niet. Wat is dan een andere manier, desnoods tegen betaling uiteraard om hier achter te komen?

Ik denk dat dat per registry zal verschillen. .be en .eu verwijzen naar hun eigen web-whois (www.dnsbelgium.be / www.eurid.eu) waar die gegevens wel op te vragen zijn. Wellicht is er op die sites ook te vinden hoe je op een geautomatiseerde manier aan die informatie kan komen.

Quote:
En hoe doen die dropcatcher scripts het eigenlijk vraag ik me af? zoals snatcher.nl etc

Geen idee; nooit in verdiept. Ik gok dat ze voor elke registry die ze ondersteunen een manier hebben uitgevonden om aan de informatie te komen. Dat zal best een bewerkelijke actie zijn; mogelijk zijn die scripts daarom zo prijzig. Ik durf ook niet te zeggen of alles wat die scripts doen conform de policy van de betreffende registry is.
Gewijzigd op 10/10/2022 12:03:10 door Willem vp
 
Ad Fundum

Ad Fundum

10/10/2022 15:04:06
Quote Anchor link
Er zijn redenen waarom domeinnamen minder goed gaan de laatste tijd. Iedereen werkt met apps.
Gewijzigd op 10/10/2022 15:05:28 door Ad Fundum
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

10/10/2022 15:17:32
Quote Anchor link
Ad Fundum op 10/10/2022 15:04:06:
Iedereen werkt met apps.

Euhhh ... nee
 
Willem vp

Willem vp

10/10/2022 16:56:56
Quote Anchor link
Ad Fundum op 10/10/2022 15:04:06:
Er zijn redenen waarom domeinnamen minder goed gaan de laatste tijd. Iedereen werkt met apps.

Zou het niet gewoon kunnen dat het economisch niet interessant meer is om een heleboel gekaapte dan wel frivool geregistreerde domeinnamen aan te houden? Als ik kijk naar wat er zoal vrijkomt, dan zit daar een heleboel troep tussen...
Gewijzigd op 10/10/2022 16:58:58 door Willem vp
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.