drageble div verdwijnt uit beeld

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar ontbreekt er aan passie en motivatie niks. Jij bent communicatief sterk en pakt iedere uitdaging dan ook met beide handen aan. Op projectbasis ga jij met je team of met enkele andere ontwikkelaars intern aan de slag bij diverse partners. Op basis van het project ga jij aan de slag en zijn de werkzaamheden en technieken erg divers. Jouw werkgever stelt jouw ontwikkeling hierin voorop, zo krijg je een vast vertrouwenspersoon die één keer in de maand op locatie van jouw project zal kijken hoe het gaat en of er eventuele aandachtspunten zijn. Daarnaast krijg

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »
Paul Weiss

Paul Weiss

05/01/2024 15:40:29
Quote Anchor link
Hallo.

Ik heb onderstaande code om een div element dragable te maken. echter het probleem is dat als ik het scherm scroll dat het element uit beeld verdwijnt. Heeft iemand een idee wat ik in de javscript code moet toevoegen om dit te voorkomen? Alvast bedankt voor de moeite.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
<!-- Draggable DIV -->
<div id="mydiv">
  <!-- Include a header DIV with the same name as the draggable DIV, followed by "header" -->
  <div id="mydivheader">Click here to move</div>
  <p>Move</p>
  <p>this</p>
  <p>DIV</p>
</div>


#mydiv {
  position: absolute;
  z-index: 9;
  background-color: #f1f1f1;
  border: 1px solid #d3d3d3;
  text-align: center;
}

#mydivheader {
  padding: 10px;
  cursor: move;
  z-index: 10;
  background-color: #2196F3;
  color: #fff;
}

<script>
// Make the DIV element draggable:
dragElement(document.getElementById("mydiv"));

function dragElement(elmnt) {
  var pos1 = 0, pos2 = 0, pos3 = 0, pos4 = 0;
  if (document.getElementById(elmnt.id + "header")) {
    // if present, the header is where you move the DIV from:
    document.getElementById(elmnt.id + "header").onmousedown = dragMouseDown;
  } else {
    // otherwise, move the DIV from anywhere inside the DIV:
    elmnt.onmousedown = dragMouseDown;
  }

  function dragMouseDown(e) {
    e = e || window.event;
    e.preventDefault();
    // get the mouse cursor position at startup:
    pos3 = e.clientX;
    pos4 = e.clientY;
    document.onmouseup = closeDragElement;
    // call a function whenever the cursor moves:
    document.onmousemove = elementDrag;
  }

  function elementDrag(e) {
    e = e || window.event;
    e.preventDefault();
    // calculate the new cursor position:
    pos1 = pos3 - e.clientX;
    pos2 = pos4 - e.clientY;
    pos3 = e.clientX;
    pos4 = e.clientY;
    // set the element's new position:
    elmnt.style.top = (elmnt.offsetTop - pos2) + "px";
    elmnt.style.left = (elmnt.offsetLeft - pos1) + "px";
  }

  function closeDragElement() {
    // stop moving when mouse button is released:
    document.onmouseup = null;
    document.onmousemove = null;
  }
}
</script>
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 01:25:32
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/01/2024 15:58:33
Quote Anchor link
Ik was ook wel benieuwd omdat het best wel complex is (nou ja, het lijkt zo), en ik heb met ChatGPT wat gebakken:

https://jsfiddle.net/3psf52rk/
Gewijzigd op 05/01/2024 15:59:54 door - Ariën -
 
Paul Weiss

Paul Weiss

05/01/2024 16:40:26
Quote Anchor link
Hartelijk dank. Echter als ik het scherm scroll verdwijnt deze nog steeds uit beeld. het is inderdaad een vrij complexe code. Ik zal er nog eens verder induiken.
Nogmaals dank voor de genomen moeite.
 
Jan R

Jan R

06/01/2024 11:15:25
Quote Anchor link
En als je de div sticky maakt?
 
Paul Weiss

Paul Weiss

06/01/2024 11:18:43
Quote Anchor link
bedankt voor de tip. ja wellicht is sticky een idee. Maar ik verwacht dat dit met een dragable element niet gaat werken. Zal het eens uitproberen.
Gewijzigd op 06/01/2024 11:19:00 door Paul Weiss
 
Paul Weiss

Paul Weiss

07/01/2024 12:17:05
Quote Anchor link
heb het inmiddels kunnen oplossen met een ander script.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/01/2024 12:32:46
Quote Anchor link
Welke dan?
 
Paul Weiss

Paul Weiss

07/01/2024 12:33:44
Quote Anchor link
ik had deze al, maar werkte eerst niet goed. zal deze vandaag even plaatsen. wellicht dat andere mensen er ook wat aan hebben.
Gewijzigd op 07/01/2024 12:34:40 door Paul Weiss
 
Jan R

Jan R

15/01/2024 10:14:38
Quote Anchor link
Zijn we al vandaag? want ik zie nog niets
 
Paul Weiss

Paul Weiss

15/01/2024 20:18:50
Quote Anchor link
even druk gehad. onderstaande de codes voor html, styling en javascript. wellicht dat iemand er wat aan heeft.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<link rel="stylesheet" href="./style.css">

<div class="DraggableDiv" id="DraggableDiv1">
    <div class="Header" id="DraggableDiv1_Header">
        Header
    </div>
    <div class="Content">
        Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
        Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.
    </div>
</div>
 
<div class="DraggableDiv" id="DraggableDiv2">
    <div class="Content">
        <strong>No Header</strong>
        <br />
        Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
        Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.
    </div>
</div>


  </script><script  src="./script.js"></script>


Onderstaande de javascript

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
var dragDivZindex = 100;
 
//which div's to drag
draggableDiv(document.getElementById("DraggableDiv1"));
draggableDiv(document.getElementById("DraggableDiv2"));
 
 
function draggableDiv(div) {
    //some variables
    var pos1 = 0
    var pos2 = 0
    var pos3 = 0
    var pos4 = 0;
    var margin = 10;
    var extra_margin_right = 3;
    var extra_margin_bottom = 3;
 
    //set the inital z-index
    div.style.zIndex = dragDivZindex;
 
    //extra margin right when there is a vertical scrollbar
    if (document.body.scrollHeight > window.innerHeight) {
        extra_margin_right = 20;
    }
 
    //extra margin bottom when there is a horizontal scrollbar
    if (document.body.scrollWidth > window.innerWidth) {
        extra_margin_bottom = 20;
    }
 
    //use the Header for drag if there is one, if not drag on the whole div
    var header = div.id + '_Header';
    if (document.getElementById(header)) {
        document.getElementById(header).onmousedown = dragDivMouseDown;
    } else {
        div.onmousedown = dragDivMouseDown;
    }
 
    //add a mouse enter event for the z-index
    div.onmouseenter = dragDivMouseEnter;
 
    //start dragging
    function dragDivMouseDown(e) {
        e = e || window.event;
        e.preventDefault();
 
        //track coordinates
        pos3 = e.clientX;
        pos4 = e.clientY;
 
        //attach functions
        document.onmouseup = dragDivMouseUp;
        document.onmousemove = dragDivMouseMove;
    }
 
    //drag the div
    function dragDivMouseMove(e) {
        e = e || window.event;
        e.preventDefault();
 
        //track coordinates
        pos1 = pos3 - e.clientX;
        pos2 = pos4 - e.clientY;
        pos3 = e.clientX;
        pos4 = e.clientY;
 
        var top = div.offsetTop - pos2;
        var left = div.offsetLeft - pos1;
 
        //check if the element does not exceed the viewport at the top of bottom
        if (top < margin) {
            top = margin;
        } else if (top + div.clientHeight + margin + extra_margin_bottom > window.innerHeight) {
            top = window.innerHeight - margin - div.clientHeight - extra_margin_bottom;
        }
 
        //check if the element does not exceed the viewport at the left of right
        if (left < margin) {
            left = margin;
        } else if (left + div.clientWidth + margin + extra_margin_right > window.innerWidth) {
            left = window.innerWidth - margin - div.clientWidth - extra_margin_right;
        }
 
        //set the css of the div
        div.style.top = top + 'px';
        div.style.left = left + 'px';
    }
 
    //stop dragging
    function dragDivMouseUp() {
        document.onmouseup = null;
        document.onmousemove = null;
    }
 
    //if there are more than one, set the element being dragged on top with z-index
    function dragDivMouseEnter() {
        dragDivZindex++;
        div.style.zIndex = dragDivZindex;
    }
}


Onderstaande de styling

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
.DraggableDiv {
    /* to allow the draggable div's to scroll with the content make the position absolute */
    position: fixed;
    top: 30%;
    left: 20%;
    width: 250px;
    border: 1px solid #000000;
    background: #beccf3;
    box-shadow: 5px 5px 3px 0px rgba(97,97,97,0.5);
}
 
.DraggableDiv div {
    padding: 5px;
}
 
.DraggableDiv .Header {
    cursor: move;
    font-weight: bold;
    color: #ffffff;
    border-bottom: 1px solid #000000;
    background-color: #566895;
}
 
#DraggableDiv2 {
    cursor: move;
    top: 40%;
    left: 25%;
}
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.