Dropdown JA / NEE weergeven als Vinkje / Kruisje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Hielke Brandsma

Hielke Brandsma

20/04/2017 15:01:45
Quote Anchor link
Hoi luitjes,

Misschien is er een hele simpele oplossing hoor, maar ik weet even niet in welke richting ik moet denken.
Het gaat hier om een Magento webshop, maar dit is ook gewoon een PHP situatie lijkt me :D

Je kunt in Magento kiezen voor het type Yes / No, wat logischerwijs Ja / Nee uitspuugt.
Wat je tegenwoordig veel ziet bij webshops, is dat er gebruik van (groene) Vinkjes en (rode) kruisjes gebruik wordt gemaakt. Ik dacht eerst: Goh, dat kan ook gewoon met CSS, door iets te verbergen en dan een achtergrond of contentafbeelding weergeven. Máár .. dan kom je volgens mij in de problemen met je SEO (denk ik hoor).

Hebben jullie advies / een idee?

Alvast mijn dank voor het meedenken!
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 05:26:51
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/04/2017 15:05:11
Quote Anchor link
Wat heeft SEO te maken met een keuze van 'ja' of 'nee'? Seo heeft meer betrekking tot de echte nuttige content van een site. Hoe je een knopje ontwerpt, zal voor Google echt geen bal uitmaken.

En als je iets op hidden zet, zal het algoritme van Google echt wel begrijpen of dit doelbewust is voor stiemere hogere ranking (penalties scoren!) of puur voor de show.
 
Hielke Brandsma

Hielke Brandsma

20/04/2017 18:09:24
Quote Anchor link
Misschien zie ik het wel verkeerd hoor Ariën ..

Kijk .. het gaat om een webshop en met name om de techsheet / specificaties die Google op zijn beurt dan weer indexeert. Als ik op voorhand al de waarde Ja of Nee vervang door een kruisje / vinkje, dan zal Google toch uiteindelijk geen antwoord krijgen op een vraag als: "ULTRAHD (geschikt)" als het antwoord een plaatje blijkt te zijn? Of zit ik er volledig naast? ULTRAHD = Ja of ULTRAHD = 'vinkje.png'= index van Google: ULTRAHD zonder ja/nee waarde, maar plaatje als waarde?

Nogmaals, misschien zie ik het helemaal verkeerd en zou in dat geval graag willen weten hoe ik wel zou moeten / kunnen denken :)

[update] Google zal vast wel iets met het woord ULTRAHD doen, maar denk niet dat hij/zij dit woord opneemt als optie / mogelijkheid van een product: ULTRAHD -> YES
Gewijzigd op 20/04/2017 18:11:56 door Hielke Brandsma
 
Willem vp

Willem vp

21/04/2017 12:22:52
Quote Anchor link
a) Als je een <img>-tag gebruikt, zou je daar ook altijd een alt-property bij moeten opgeven waarin je het plaatje beschrijft. Dat is vooral bedoeld voor niet-grafische browsers, maar zoekmachines gebruiken die alt-property ook om te kunnen bepalen wat er in het plaatje staat.

b) Je zou in plaats van een plaatje ook de unicode-karakters &#10003; en &#10008; kunnen gebruiken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.