dropdown menu

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »
J C

J C

16/08/2013 00:19:12
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een dropdown menu op een website voor mijn medewerkers.
Tot nu toe was de website niet te gebruiken met een mobiele website.

Nu ben ik de website aan het verbouwen waarbij ik dropdown menu met hover functie wil vervangen door iets dat wel zou moeten werken via een tablet of mobiele telefoon.
Ik begrijp dat hover niet werkt op deze apparaten, ik heb ook via internet gezocht naar een oplossing, maar ik begrijp de uitleg op internet niet goed.

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.

Dit is wat ik heb:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
<ul>
                <
li><a href="?pagina=home">Home</a>
                <
/li>            
                <
li>Medewerkers<br/>
                    <
ul>
                        <
li><a href="?pagina=medewerker-overzicht">Alle Medewerkers</a></li>
                        <
li><a href="?pagina=profiel">Profielsite\'s</a></li>
                        <
li><a href="?pagina=mw-foto">Foto\'s</a></li>
                        <
li><a href="?pagina=rechten-overzicht">Rechten</a></li>
                        <
li><a href="?pagina=cursussen">Cursussen</a></li>
                        <
li><a href="?pagina=salaris-overzicht">Salaris</a></li>
                        <
li><a href="?pagina=uren-administratie">Uren administratie</a></li>
                        <
li><a href="?pagina=vakanties">Vakanties</a></li>
                        <
li><a href="?pagina=berichten">Alle berichten</a></li>
                    <
/ul>
                <
/li>
<
/ul>

?>


<css

#nav{
float: left;
width: 832px;
height: 21px;
margin: 0;
padding: 10px 0 0 150px;
background: url(../css/images/menu.jpg) repeat 1px 0px;
}

#nav ul {
float: left;
list-style: none;
margin: 0;
padding: 0 0 0 0px;
}

#nav ul li {
display: inline;
float: left;
margin: 0;
padding: 0 35px 0 20px;
font-weight: bold;
font-size: 13px;
color: #fff;
}


#nav ul li a:link, #nav ul li a:visited{ /* nav menu link */
font-size: 13px;
font-weight: bold;
text-decoration: none;
color: #fff;
}

#nav ul li a:hover, #nav ul li a:active{ /* nav menu link */
color: #f10202;
}

#nav li ul {
position: absolute;
width: 250px;
left: -999em;
}

#nav li ul a {
display: block;
width: 176px;
color: #fff;
text-decoration: none;
font-weight:bold;
padding: 2px 10px 2px 10px;
background: url(../css/images/nav.jpg) no-repeat 1px 0px;
}

#nav li:hover ul {
left: auto;
}

#main a:link, #main a:visited{ /* nav menu link */
font-size: 12px;
font-weight: bold;
text-decoration: none;
color: #233174;
}

#main a:hover, #main a:active{ /* nav menu link */
color: #f10202;
}
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

02/06/2024 21:46:01
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

16/08/2013 00:35:38
Quote Anchor link
je hoeft de hover functie niet te vervangen want die kan bij devices met een muiscursor gewoon blijven werken. Bij een touch-screen wordt de hoverfunctie nooit aangesproken. Wel kun je met de pseudo-class active werken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
button {
    background-color:white;
}
button:hover {
    background-color:light-blue;
}
button:active {
    background-color:blue;
}
Gewijzigd op 16/08/2013 00:37:28 door Frank Nietbelangrijk
 
J C

J C

16/08/2013 00:42:52
Quote Anchor link
Ik prodeerde net iets van dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
<ul>
                <
li><a href="?pagina=home">Home</a>
                <
/li>            
                <
li><a href="#">Medewerkers</a><br/>
                    <
ul>
                        <
li><a href="?pagina=medewerker-overzicht">Alle Medewerkers</a></li>
                        <
li><a href="?pagina=profiel">Profielsite\'s</a></li>
                        <
li><a href="?pagina=mw-foto">Foto\'s</a></li>
                        <
li><a href="?pagina=rechten-overzicht">Rechten</a></li>
                        <
li><a href="?pagina=cursussen">Cursussen</a></li>
                        <
li><a href="?pagina=salaris-overzicht">Salaris</a></li>
                        <
li><a href="?pagina=uren-administratie">Uren administratie</a></li>
                        <
li><a href="?pagina=vakanties">Vakanties</a></li>
                        <
li><a href="?pagina=berichten">Alle berichten</a></li>
                    <
/ul>
                <
/li>
?>

Ik zet dus een < a href=#> </a> om het eerste item in het menu, maar ik heb geen smartfoon dus kan het niet checken. Ik had ergens gelezen dat het zo zou moeten werken.
Er zijn verschillende mobiele telefoon website checkers, maar ze ondersteunen allemaal gewoon hover, dus die tester zijn niet echt handig.

Hoe zou jij die button class precies in de code verwerken?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

17/08/2013 00:00:43
Quote Anchor link
Sorry ik had je vraag niet goed begrepen. Je bedoelt dat je een CSS menu hebt. Als je met de muis over een menu item beweegt dan klapt er een submenu uit. Dit werkt niet met een touchscreen.

antwoord:

Kijk eens naar deze site:
http://osvaldas.info/examples/drop-down-navigation-touch-friendly-and-responsive/

Dit menu wordt op een klein beeldscherm volledig ingeklapt en na aanraken onder elkaar weergegeven en op een groot beeldscherm naast elkaar zoals je gewend bent. Bovendien is dit menu touchscreen vriendelijk.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.