dropdown menu

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »
J C

J C

16/08/2013 00:19:12
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een dropdown menu op een website voor mijn medewerkers.
Tot nu toe was de website niet te gebruiken met een mobiele website.

Nu ben ik de website aan het verbouwen waarbij ik dropdown menu met hover functie wil vervangen door iets dat wel zou moeten werken via een tablet of mobiele telefoon.
Ik begrijp dat hover niet werkt op deze apparaten, ik heb ook via internet gezocht naar een oplossing, maar ik begrijp de uitleg op internet niet goed.

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.

Dit is wat ik heb:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
<ul>
                <
li><a href="?pagina=home">Home</a>
                <
/li>            
                <
li>Medewerkers<br/>
                    <
ul>
                        <
li><a href="?pagina=medewerker-overzicht">Alle Medewerkers</a></li>
                        <
li><a href="?pagina=profiel">Profielsite\'s</a></li>
                        <
li><a href="?pagina=mw-foto">Foto\'s</a></li>
                        <
li><a href="?pagina=rechten-overzicht">Rechten</a></li>
                        <
li><a href="?pagina=cursussen">Cursussen</a></li>
                        <
li><a href="?pagina=salaris-overzicht">Salaris</a></li>
                        <
li><a href="?pagina=uren-administratie">Uren administratie</a></li>
                        <
li><a href="?pagina=vakanties">Vakanties</a></li>
                        <
li><a href="?pagina=berichten">Alle berichten</a></li>
                    <
/ul>
                <
/li>
<
/ul>

?>


<css

#nav{
float: left;
width: 832px;
height: 21px;
margin: 0;
padding: 10px 0 0 150px;
background: url(../css/images/menu.jpg) repeat 1px 0px;
}

#nav ul {
float: left;
list-style: none;
margin: 0;
padding: 0 0 0 0px;
}

#nav ul li {
display: inline;
float: left;
margin: 0;
padding: 0 35px 0 20px;
font-weight: bold;
font-size: 13px;
color: #fff;
}


#nav ul li a:link, #nav ul li a:visited{ /* nav menu link */
font-size: 13px;
font-weight: bold;
text-decoration: none;
color: #fff;
}

#nav ul li a:hover, #nav ul li a:active{ /* nav menu link */
color: #f10202;
}

#nav li ul {
position: absolute;
width: 250px;
left: -999em;
}

#nav li ul a {
display: block;
width: 176px;
color: #fff;
text-decoration: none;
font-weight:bold;
padding: 2px 10px 2px 10px;
background: url(../css/images/nav.jpg) no-repeat 1px 0px;
}

#nav li:hover ul {
left: auto;
}

#main a:link, #main a:visited{ /* nav menu link */
font-size: 12px;
font-weight: bold;
text-decoration: none;
color: #233174;
}

#main a:hover, #main a:active{ /* nav menu link */
color: #f10202;
}
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 23:38:30
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

16/08/2013 00:35:38
Quote Anchor link
je hoeft de hover functie niet te vervangen want die kan bij devices met een muiscursor gewoon blijven werken. Bij een touch-screen wordt de hoverfunctie nooit aangesproken. Wel kun je met de pseudo-class active werken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
button {
    background-color:white;
}
button:hover {
    background-color:light-blue;
}
button:active {
    background-color:blue;
}
Gewijzigd op 16/08/2013 00:37:28 door Frank Nietbelangrijk
 
J C

J C

16/08/2013 00:42:52
Quote Anchor link
Ik prodeerde net iets van dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
<ul>
                <
li><a href="?pagina=home">Home</a>
                <
/li>            
                <
li><a href="#">Medewerkers</a><br/>
                    <
ul>
                        <
li><a href="?pagina=medewerker-overzicht">Alle Medewerkers</a></li>
                        <
li><a href="?pagina=profiel">Profielsite\'s</a></li>
                        <
li><a href="?pagina=mw-foto">Foto\'s</a></li>
                        <
li><a href="?pagina=rechten-overzicht">Rechten</a></li>
                        <
li><a href="?pagina=cursussen">Cursussen</a></li>
                        <
li><a href="?pagina=salaris-overzicht">Salaris</a></li>
                        <
li><a href="?pagina=uren-administratie">Uren administratie</a></li>
                        <
li><a href="?pagina=vakanties">Vakanties</a></li>
                        <
li><a href="?pagina=berichten">Alle berichten</a></li>
                    <
/ul>
                <
/li>
?>

Ik zet dus een < a href=#> </a> om het eerste item in het menu, maar ik heb geen smartfoon dus kan het niet checken. Ik had ergens gelezen dat het zo zou moeten werken.
Er zijn verschillende mobiele telefoon website checkers, maar ze ondersteunen allemaal gewoon hover, dus die tester zijn niet echt handig.

Hoe zou jij die button class precies in de code verwerken?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

17/08/2013 00:00:43
Quote Anchor link
Sorry ik had je vraag niet goed begrepen. Je bedoelt dat je een CSS menu hebt. Als je met de muis over een menu item beweegt dan klapt er een submenu uit. Dit werkt niet met een touchscreen.

antwoord:

Kijk eens naar deze site:
http://osvaldas.info/examples/drop-down-navigation-touch-friendly-and-responsive/

Dit menu wordt op een klein beeldscherm volledig ingeklapt en na aanraken onder elkaar weergegeven en op een groot beeldscherm naast elkaar zoals je gewend bent. Bovendien is dit menu touchscreen vriendelijk.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.