[dropdown]Dropdownmenu zonder buttom

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »
DDragonz

DDragonz

27/09/2008 22:59:00
Quote Anchor link
Hallo iedereen,
Ik heb weer eens een vraag die ik niet zelf vind op google. Ik wil dus een dropdown menu (keuzemenu van een standaard html formulier) hebben, maar met het verschil dat men niet eerst de keuze maakt en dan op een knop drukken. Maar dat die gelijk verwerkt in een GET naar de zelfde pagina.
Als dit zonder javascript zou gaan dan zou ik die optie willen hebben, maar naar wat ik weet is dat niet mogenlijk en moet het dus met javascript gebeuren. Een onclick-event?

Heeft iemand misschien toevallig ergens een voorbeeld of kan je er zelf een voorbeeld geven dan zou dat erg mooi zijn :). Kan ik weer verder met het echte programmeren :( :P (bedoel dan php, he ;) ).
Grtz DDragonz
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 17:16:27
 
Bart Tuma

Bart Tuma

27/09/2008 23:21:00
Quote Anchor link
Dreamweaver heeft een 'jump-menu':

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<script type="text/javascript">
<!--
function MM_jumpMenu(targ,selObj,restore){ //v3.0
  eval(targ+".location='"+selObj.options[selObj.selectedIndex].value+"'");
  if (restore) selObj.selectedIndex=0;
}
//-->
</script>
<form name="form" id="form">
  <select name="jumpMenu" id="jumpMenu" onChange="MM_jumpMenu('parent',this,0)">
    <option value="?pagina=get&amp;id=4" selected>item1</option>
  </select>
</form>


Misschien is jQeury / Mootools wel wat, daar zit vast ook wel zoiets bij wat je bedoeld.
 
The Ultimate

The Ultimate

27/09/2008 23:46:00
Quote Anchor link
Helaas vind ik jou verhaal/vraag nogal onduidelijk en weet dus niet precies wat je bedoelt. Maar is dit niet iets dat je goed via AJAX kunt doen?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

28/09/2008 00:09:00
Quote Anchor link
Jump menu's in DreamWeaver, vaag gepraat over AJAX, hij wil gewoon dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
    <script type="text/javascript" src="mootools/mootools.js"></script>
    <script type="text/javascript">
    window.addEvent ('domready', function () {
        $('myselect').addEvent ('change', function () {
            this.getParent ().submit ();
        });
    });
    </script>
</head>

<body>

    <form id="myform" method="get" action="test.php">
        <select id="myselect" name="myselect">
            <option value="1">optie 01</option>
            <option value="2">optie 02</option>
            <option value="3">optie 03</option>
        </select>
    </form>
</body>
</html>
 
DDragonz

DDragonz

28/09/2008 00:25:00
Quote Anchor link
Kan het misschien wel wat duidelijker uitleggen, maar Jan Joehoorn heeft mij goed begrepen :). En omdat ik de mootools toch gebruik voor slimbox (lightbox) komt het ook goed uit :). Hij werkt precies goed :). Dank je wel iedereen :)

edit:
Ik ga nu dus de mootools manier doen, maar ik zou nog wel graag weten hoe het werkt met alleen javascript zonder andere hulpmiddelen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door DDragonz
 
Douwe

Douwe

28/09/2008 09:08:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
    <form id="myform" method="get" action="test.php">
        <select id="myselect" name="myselect" onchange="document.getElementById('myform').submit()">
            <option value="1">optie 01</option>
            <option value="2">optie 02</option>
            <option value="3">optie 03</option>
        </select>
    </form>

Zonder framework.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Douwe
 
DDragonz

DDragonz

28/09/2008 18:08:00
Quote Anchor link
@Douw M:
Mooi, dat is ook een mooi voorbeeld :) zonder framework.

Nu weer een tweede vraag:
Nu wil ik ook een textinput veld zonder een submit. Ik wil dit voor een snel zoeken functie gebruiken. Ik wil dus dat nadat iemand iets heeft ingetikt en daarna volgt met een enter dat de invoer met een get naar de url gaat(dus de enter dient als de submit). Is dit mogenlijk?
 
- SanThe -

- SanThe -

28/09/2008 18:25:00
Quote Anchor link
Gewoon een <input> gebruiken en checken op if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') (of GET).
 
DDragonz

DDragonz

28/09/2008 19:05:00
Quote Anchor link
Ow nhe dat was niet wat ik bedoelde. Het is eigenlijk al goed, want dat is automatische al zo dat wanneer je iets invult en je drukt op enter dat die dan de forminput verstuurt. Dus het is al goed :) Had iets te snel wat gevraagt.
Bedankt iedereen ... kan ik nu weer verder :) (zal nog een keer hier een previeuw geven van wat ik gemaakt hebt en wat dan beter kan enz)
 
Henk PHP

Henk PHP

30/10/2008 12:17:00
Quote Anchor link
DDragonz schreef op 28.09.2008 18:08:
@Douw M:
Mooi, dat is ook een mooi voorbeeld :) zonder framework.


Maar dat is wel lelijk, je wilt eigenlijk geen javascript tussen je html :)
 
Niek Weevers

Niek Weevers

30/10/2008 14:50:00
Quote Anchor link
Jewel, dat kan zeker wel.
Waar je wel op moet letten is dat het ook moet werken zonder javascript.
Dus je kan in het geval van het dropdownmenu de submit button tussen noscript tags plaatsen.
Als javascript uit staat dan laat hij alsnog de button zien
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.