dynamiasche prepared statement

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

Scrum Master

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Scrum master op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je begeleidt twee teams binnen de afdeling Platform Services (PLS). Je helpt mee de devops manier van werken van de teams verder door te ontwikkelen. Je helpt de PO bij het managen van de product backlog; het voorbereiden van

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

21/06/2021 15:35:22
Quote Anchor link
Ik heb de volgende functie, waarbij ik d.m.v een functie dynamische gegevens wil halen.
Ik krijg altijd de volgende error bij bind:

Quote:
atal error: Uncaught Error: Call to a member function bind_param() on boolean in


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
public function getField($table,$comparefield,$field,$value,$spatie='',$teller='')
{        

ini_set('display_errors',1);

error_reporting(E_ALL);

echo $value;

     $sql = "select ".$field." from ".$table." where ".$comparefield." = ? ";  
    
    $sql = strval($sql);
//    $stmt = $this->conn()->prepare('select naam from categorieen where id = ? ');
    $stmt = $this->conn()->prepare($sql);
    $stmt->bind_param("s", $value);


if (!$stmt->execute()) {
                    echo 'error executing statement: ' . $stmt->error;
                    $error = 1;
                    die();
                }
                    
    $result = $stmt->get_result();
    //$data = $result->fetch_all(MYSQLI_ASSOC);
    $data= $result->fetch_assoc();

}



Als ik deze echo $sql
bijv "select naam from categorieen where id = ? "

Als ik die rechtstreeks zonder variabele invoer werkt hij prima.
Hoe is dit te fixen?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 21:26:17
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

21/06/2021 16:09:14
Quote Anchor link
Met "s" in $stmt->bind_param("s", $value) bind je $value als een string terwijl het kennelijk een boolean is.

Wat is het datatype van de kolom in de database?
Gewijzigd op 21/06/2021 16:09:42 door Ward van der Put
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/06/2021 16:18:28
Quote Anchor link
Nu ben ik stiekem toch wel heel nieuwsgierig wat de bedoeling is van het $spatie='' argument ...
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

21/06/2021 16:20:57
Quote Anchor link
Hij word zo aangeroepen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$category = $DBD->getField('category','id','naam',"1",1);

id is een integer in de databasestructuur, maar met deze doet hij hetzelfde,

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$category = $DBD->getField('category','id','naam',"test",1);

terwijl dit ook een string is, en het idnummer 1 word ook als string meegegeven:
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/06/2021 16:21:46
Quote Anchor link
Ward van der Put op 21/06/2021 16:09:14:
Met "s" in $stmt->bind_param("s", $value) bind je $value als een string terwijl het kennelijk een boolean is.

Wat is het datatype van de kolom in de database?

Is het niet zo dat $stmt hier een boolean oplevert als gevolg van prepare() die false returnt?
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

21/06/2021 16:22:51
Quote Anchor link
Quote:
Nu ben ik stiekem toch wel heel nieuwsgierig wat de bedoeling is van het $spatie='' argument ...


Hahah. ja is een een test functie van mezelf.
Dit komt er daarna nog aan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
if ($spatie == 1)
         {
         return $r;
         } else {
         return str_replace(' ','',$r);
         }
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/06/2021 16:23:21
Quote Anchor link
Zet na deze regel

$stmt = $this->conn()->prepare($sql);

eens

var_dump($stmt);exit;

Wat zie je dan in beeld?

Toevoeging op 21/06/2021 16:25:43:

>> Hahah. ja is een een test functie van mezelf.

Dat kun je beter niet in één-en-dezelfde functie zetten. Zorg ervoor dat een functie maar 1 taak heeft, en niet meerdere taken. Als je ergens spaties uit wil filteren, doe dat dan via een aparte functie. Die functie kun je dan ook weer op andere plekken gebruiken en zo hou je zaken overzichtelijk.
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

21/06/2021 16:25:54
Quote Anchor link
Dus even ter verduidelijking, als ik dit doe, gaat het goed:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$stmt = $this->conn()->prepare('select naam from categorieen where id = ? ');


Maar de $field en $table vars gooien roet in het eten.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$sql = "select ".$field." from ".$table." where ".$comparefield." = ? ";


Toevoeging op 21/06/2021 16:27:51:

Quote:
Zet na deze regel

$stmt = $this->conn()->prepare($sql);

eens

var_dump($stmt);exit;

Wat zie je dan in beeld?
</quote>

Dan zie ik idd:

Quote:
D:\mapje\class\class.php:3829:boolean false




Toevoeging op 21/06/2021 16:31:48:

Met krijg ik dit

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$stmt = $this->conn()->prepare('select naam from categorieen where id = ? ');
    //$stmt = $this->conn()->prepare($sql);


en dan var_dump($stmt);

Quote:
D:\mapje\class\class.php:3829
object(mysqli_stmt)[3]
public 'affected_rows' => int 0
public 'insert_id' => int 0
public 'num_rows' => int 0
public 'param_count' => int 1
public 'field_count' => int 1
public 'errno' => int 0
public 'error' => string '' (length=0)
public 'error_list' =>
array (size=0)
empty
public 'sqlstate' => string '00000' (length=5)
public 'id' => int 1
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/06/2021 16:31:53
Quote Anchor link
Aha ... oké, dan gaat er dus iets fout in je prepare statement.

Werkt je connectie wel?

var_dump($this->conn);exit;
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

21/06/2021 16:34:44
Quote Anchor link
Ja zoals ik al aangaf werkt het prima als ik de vars $field en $table niet in de query zet.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/06/2021 16:34:48
Quote Anchor link
Wellicht zit er een foutje in de opbouw van je $sql.

Even testen:

var_dump($sql);exit;
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

21/06/2021 16:36:37
Quote Anchor link
Dat geeft:

var_dump($sql);exit;


D:\mapje\class\class.php:3825:string 'select naam from category where id = ? ' (length=39)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/06/2021 16:38:30
Quote Anchor link
categorieen versus category ;-)
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

21/06/2021 16:40:50
Quote Anchor link
Geef me een pistool. ik kan mezelf voor mijn kop schieten.... hoe stom kan ik zijn zeg!!!

mijn god ....bedankt! dat was het
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/06/2021 16:41:18
Quote Anchor link
Graag gedaan ;-)
 
Ad Fundum

Ad Fundum

21/06/2021 19:55:19
Quote Anchor link
Beetje mosterd na de maaltijd, maar wat is de bedoeling van
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
= strval($sql);
?>
?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.