EAN-13 corrigeren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

20/09/2016 12:12:21
Quote Anchor link
Als $number een Europees artikelnummer van 12 cijfers is, kun je als volgt het 13e controlecijfer berekenen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
public function getCheckDigit($number)
{

    $weight_flag = true;
    $sum = 0;
    for ($i = strlen($number) - 1; $i >= 0; $i--) {
        $sum += (int)$number[$i] * ($weight_flag ? 3 : 1);
        $weight_flag = !$weight_flag;
    }

    return (10 - ($sum % 10)) % 10;
}

?>


Deze methode komt uit een class die ik heb geschreven voor een EAN-13. Een EAN-13 heeft nog een handige eigenschap waarvoor ik een methode wil toevoegen: als 1 cijfer onjuist is (bijvoorbeeld door een tikfout), kun je met 100% zekerheid het juiste EAN-nummer bepalen.

Hoe kan ik dat het beste aanpakken?
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 00:40:43
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/09/2016 14:39:04
Quote Anchor link
Het nadeel lijkt me dat er ook 2 tikfouten in kunnen staan. Dan krijg je het nooit goed lijkt me.

>> Hoe kan ik dat het beste aanpakken?

Als het inderdaad 1 fout is ... dan per cijfer alle mogelijkheden doorlopen en kijken of de controle slaagt. Dus stel het EAN-nummers is (fictief):

0001112223334

Dan begin je met het 1e cijfer, in dit geval een 0. Daar maak je dan respectievelijk 0 t/m 9 van:

0001112223334
1001112223334
2001112223334
3001112223334
4001112223334
5001112223334
6001112223334
7001112223334
8001112223334
9001112223334

En na iedere keer voer je dan de controle uit. Slaagt de controle niet? Dan ga je het 2e cijfer aanpassen:

0001112223334
0101112223334
0201112223334
0301112223334
0401112223334
0501112223334
0601112223334
0701112223334
0801112223334
0901112223334

En nu ook weer ná iedere variant een controle uitvoeren. En dit doe je dan net zo lang totdat de controle slaagt. Maar dit werkt alleen als er maar 1 fout in zit. Als je pech hebt, dan ben je dus 130 controles aan het uitvoeren zonder resultaat.

Succes!
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

20/09/2016 14:47:04
Quote Anchor link
Dank je Ozzie. Die iteratie had ik al in gedachten, als plan B. Ik vermoed namelijk dat het ook met een formule kan — alleen welke?

>> Het nadeel lijkt me dat er ook 2 tikfouten in kunnen staan.

Dat staat ook op de verlanglijst, maar is een andere vraag. Je kunt bij een EAN-13 namelijk met 90% zekerheid het juiste nummer terugvinden als twee cijfers van positie zijn verwisseld. (Dat wil ik uiteindelijk ook inbouwen, omdat dit een veelvoorkomend type invoerfout is.) Het verschil is dat ik met 100% zekerheid in het eerste geval beter uit de voeten kan dan met 90%.
Gewijzigd op 20/09/2016 15:30:17 door Ward van der Put
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

20/09/2016 15:01:54
Quote Anchor link
Quote:
als 1 cijfer onjuist is (bijvoorbeeld door een tikfout), kun je met 100% zekerheid het juiste EAN-nummer bepalen.

Heb je ook een bewijs dat een fout EAN-nummer met één tikfout ook maximaal één correct EAN-nummer oplevert (oftewel: is het direct/ondubbelzinnig duidelijk welk cijfer fout was)? Of brei je iets incorrects recht naar een willekeurig EAN-nummer?

Als je een tegenvoorbeeld kunt vinden waarbij je een fout EAN-nummer hebt waarbij je een ander cijfer dan de tikfout corrigeert zodanig dat dit een (ander) geldig EAN-nummer oplevert kun je dit idee laten varen :).

Of bedien je van een simpelere strategie: fout is fout.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

20/09/2016 15:15:06
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 20/09/2016 15:01:54:
Quote:
als 1 cijfer onjuist is (bijvoorbeeld door een tikfout), kun je met 100% zekerheid het juiste EAN-nummer bepalen.

Heb je ook een bewijs dat een fout EAN-nummer met één tikfout ook maximaal één correct EAN-nummer oplevert (oftewel: is het direct/ondubbelzinnig duidelijk welk cijfer fout was)? Of brei je iets incorrects recht naar een willekeurig EAN-nummer?

Geen wiskundig bewijs, wel anekdotisch bewijs. ;-)

In particular, since the weights are relatively prime to 10, the EAN-13 system will detect all single digit errors. It also recognizes 90% of transposition errors (all cases, where the difference between adjacent digits is not 5).
 
Bo Ter Ham

Bo Ter Ham

20/09/2016 17:10:28
Quote Anchor link
Ik wil niet de wijsneus uit gaan hangen, maar betekent bovenstaande quote niet dat je "single digit errors" met 100% zekerheid kan detecteren? M.a.w. dat 1 en 3 relatief priem zijn met 10 impliceert alleen dat de checksum nooit correct zal zijn als de barcode incorrect is. Volgens mij bestaat er geen "handige" formule om een incorrecte EAN code om te toveren in een correcte EAN code.
Gewijzigd op 20/09/2016 17:11:55 door Bo Ter Ham
 
Willem vp

Willem vp

20/09/2016 18:48:30
Quote Anchor link
Bo Ter Ham op 20/09/2016 17:10:28:
Ik wil niet de wijsneus uit gaan hangen, maar betekent bovenstaande quote niet dat je "single digit errors" met 100% zekerheid kan detecteren?

Dat was ook het eerste dat ik dacht toen ik Wards bericht las. ;-)

Volgens mij kun je in het geval van een single digit error elk van de 13 digits (dus ook het controlegetal) dusdanig manipuleren dat je een correct EAN krijgt. En zelfs als die uitspraak niet zou kloppen, dan zijn er in ieder geval minimaal 2 mogelijkheden om het EAN kloppend te krijgen: het corrigeren van de foute digit en het corrigeren van het controlegetal.

Om erachter te kunnen komen welk van de digits verkeerd is ingetikt, zou je m.i. minimaal twee controlegetallen moeten hebben die elk op een andere manier worden berekend.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

21/09/2016 09:05:38
Quote Anchor link
Bo Ter Ham op 20/09/2016 17:10:28:
Ik wil niet de wijsneus uit gaan hangen, maar betekent bovenstaande quote niet dat je "single digit errors" met 100% zekerheid kan detecteren?

Dat is héél scherp opgemerkt, dank je wel!

Het is bovendien logisch om een andere reden: als een EAN ongeldig is, kun je niet zien hoeveel invoerfouten er zijn gemaakt. Een gebruiker (of scanner) kan één cijfer maar ook meerdere cijfers verkeerd hebben. Probeer je die invoerfout te herstellen, dan krijg je inderdaad altijd een lijst met veel geldige alternatieven. (Wel kun je dan op basis van de overeenkomsten/verschillen daar nog een kans aan hangen die sommige alternatieven waarschijnlijker maakt dan andere, maar dan nog biedt dat weinig zekerheid.)
 
Pieter de Gent

Pieter de Gent

27/09/2016 12:45:49
Quote Anchor link
**knip**

Edit:
Spamlink verwijderd!
Gewijzigd op 27/09/2016 12:49:05 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.