echo echo!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/11/2010 22:25:12
Quote Anchor link
Tja, toch eens een leuke dan...

$naam = 'Jan';
$beest = 'Woodywoodpecker';

De meesten van jullie zullen als volgt echo'en:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'Ik ben '.$naam.' en ik doe '.$beest.' na.';
?>


Nu ben ik heel benieuwd of iemand het ook wel eens zo doet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'Ik ben ',$naam,' en ik doe ',$beest,' na.';
?>

Heb je het verschil gezien? Komma's in plaats van punten! Wie doet het op die laatste manier?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 15:43:11
 

29/11/2010 22:37:24
Quote Anchor link
Echo aanroepen met meerdere parameters? Ikke niet.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/11/2010 22:45:17
Quote Anchor link
Ik las een keer dat dit beter is? Echo kan meerdere argumenten kommagescheiden weergeven. Ik heb dit ook nooit gedaan maar het voordeel zou zijn dat ie er nu geen string van maakt. De punt plakt alles aan elkaar en maakt er 1 string van. Echter, je echoot iets, en daarna heb je de string niet meer nodig, dus waarom zou je die aan elkaar plakken? In principe doe je iets wat niet nodig is.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

30/11/2010 09:46:10
Quote Anchor link
We hebben er hier een keer naar gekeken en kwamen tot de conclusie dat het snelheidsverschil heel klein was terwijl het niet natuurlijk overkwam waardoor we besloten hebben om het niet te doen. Daarnaast gebruiken we bijna geen echo alleen aan het einde van het script komt dat een keer voor.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/11/2010 10:36:34
Quote Anchor link
Was het snelheidsverschil in het voordeel van het gebruik met komma's?

Het voelt inderdaad niet natuurlijk, maar dat komt denk ik omdat je (ik) het niet gewend bent. Maar als je erover nadenkt is het wel vreemd om een string aan elkaar te plakken en die dan te echo'en.

Andere meningen? Zijn er mensen die wel met komma's echo'en?
 
Chris -

Chris -

30/11/2010 11:39:30
Quote Anchor link
Er zit niet heel veel verschil in, maar je kan toch echt verschil zien..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
echo '<pre>';
echo 'Quotes..'.PHP_EOL;
$start = microtime(true);
for($i = 0; $i <= 100; $i++)
{

    echo "Regel $i, ";
}

$end = microtime(true);
$difference = $end - $start;
echo PHP_EOL.$difference.PHP_EOL;

echo 'Punten..'.PHP_EOL;
$start = microtime(true);
for($i = 0; $i <= 100; $i++)
{

    echo 'Regel'.$i.',';
}

$end = microtime(true);
$difference = $end - $start;
echo PHP_EOL.$difference.PHP_EOL;

echo 'Komma..'.PHP_EOL;
$start = microtime(true);
for($i = 0; $i <= 100; $i++)
{

    echo 'Regel',$i,',';
}

$end = microtime(true);
$difference = $end - $start;
echo PHP_EOL.$difference.PHP_EOL;
?>


Resultaten bij mij:
Quotes: (Variabele binnen quotes) echo "Regel $i";
0.00017690658569336

Punten: echo 'Regel '.$i;
0.00015521049499512

Komma: echo 'Regel ',$i;
0.00013184547424316
Gewijzigd op 30/11/2010 11:39:50 door Chris -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/11/2010 12:06:32
Quote Anchor link
Mooi gemaakt!

Tja, en nu? Die komma blijkt toch echt sneller te gaan. Allemaal met komma's gaan echo'en dan vanaf nu????
 
Jelmer -

Jelmer -

30/11/2010 12:13:45
Quote Anchor link
Ik krijg wisselende resultaten. De ene keer zijn de komma's sneller, de andere keer de punten. Ik denk dat PHP intern al heel erg geoptimaliseerd is hiervoor.

Ow, probeer het eens met ob_start() bovenaan voor de grap. Bij mij werd echo plots nog eens 10x sneller >:)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/11/2010 13:03:00
Quote Anchor link
Maar wat moeten we nu? Is er iemand die het WEL met komma's doet? Of doet niemand dat?
 
Niek s

niek s

30/11/2010 13:30:02
Quote Anchor link
Waarom zou je uberhaupt echo gebruiken? :P
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/11/2010 13:35:22
Quote Anchor link
hoe bedoel je?
 
Pim -

Pim -

30/11/2010 13:38:00
Quote Anchor link
Niek s op 30/11/2010 13:30:02:
Waarom zou je uberhaupt echo gebruiken? :P


Als php://stdout ook kan ;)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/11/2010 13:41:28
Quote Anchor link
wat is dat nu weer dan????

iedereen gebruikt toch ECHO om de inhoud van een variabele op beeld te tonen??!
 
Wouter J

Wouter J

30/11/2010 14:09:41
Quote Anchor link
Heb nog even een uitgebreide test gedaan op die van Chris.
En dit zijn de resultaten:
Punten het snelst: 395
Komma's het snelst: 606

De komma's zijn dus over het algemeen sneller dat de punten.
Gewijzigd op 30/11/2010 14:55:54 door Wouter J
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/11/2010 14:21:37
Quote Anchor link
395 is sneller toch dan 606???
 
Chris -

Chris -

30/11/2010 14:25:54
Quote Anchor link
Net ook nog wat tests gedaan, m'n script iets aangepast zodat ik de resultaten sneller kan plaatsen. Het is afhankelijk van het aantal echo's dat je maakt...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
13163:
Quotes..: 0.0071589946746826
Punten..: 0.0075080394744873
Komma...: 0.0060749053955078
Totaal..: 0.020784854888916

85908:
Quotes..: 0.052965879440308
Punten..: 0.061398983001709
Komma...: 0.050459861755371
Totaal..: 0.1648690700531

73996:
Quotes..: 0.041393995285034
Punten..: 0.045967102050781
Komma...: 0.040701150894165
Totaal..: 0.12810397148132

30605:
Quotes..: 0.017194986343384
Punten..: 0.018378019332886
Komma...: 0.016165018081665
Totaal..: 0.051793098449707

LOL! 996981:

Quotes..: 1.0118591785431
Punten..: 0.59965705871582
Komma...: 0.51841187477112
Totaal..: 2.2139141559601


conclusie, bij bijna een miljoen regels, zit er pas een halve seconde tussen. (maar niet eens merkbaar aangezien je browser eerst die regels moet verwerken, en dan pas kan gaan renderen..)
Gewijzigd op 30/11/2010 14:33:15 door Chris -
 
Wouter J

Wouter J

30/11/2010 14:42:15
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 30/11/2010 14:21:37:
395 is sneller toch dan 606???

Die getallen zijn het aantal keer dat de komma sneller was dan de punt en omgekeerd.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/11/2010 14:48:30
Quote Anchor link
Hmmm oke, uit Chris z'n test blijkt dat komma's telkens net iets sneller is, zij het minimaal.

Maar wat is nu de juiste manier dan? Kom ik weer terug op mijn eerdere opmerking: "Echter, je echoot iets, en daarna heb je de string niet meer nodig, dus waarom zou je die aan elkaar plakken? In principe doe je iets wat niet nodig is.".
 
Chris -

Chris -

30/11/2010 14:52:06
Quote Anchor link
Wouter J op 30/11/2010 14:42:15:
Ozzie PHP op 30/11/2010 14:21:37:
395 is sneller toch dan 606???

Die getallen zijn het aantal keer dat de komma sneller was dan de punt en omgekeerd.


Hoe kom jij dan aan die resultaten? Mijn resultaten zijn namelijk net even iets anders.. (plaats anders een script oid?)
 
Wouter J

Wouter J

30/11/2010 14:54:43
Quote Anchor link
@Chris,
Zie nu dat ik de cijfers precies verkeerd plaatste. Komma's zijn dus inderdaad sneller dan punten.
En script plaats ik maar niet, is echt een rommeltje.

Resultaten bij herhaling van de proef:

Komma's 586 Punten: 632
Komma's 832 Punten: 749
Komma's 938 Punten: 819
Komma's 983 Punten: 873
Komma's 997 Punten: 907
Komma's 1001 Punten: 935
Komma's 1001 Punten: 953
Komma's 1001 Punten: 971
Komma's 1001 Punten: 983
Komma's 1001 Punten: 987
Gewijzigd op 30/11/2010 15:12:28 door Wouter J
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/11/2010 15:08:31
Quote Anchor link
Oke, komma's zijn sneller.... maar we gebruiken ze niet??????
Hmmmm... :s
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.