Echte 404

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »
Roy Bongers

Roy Bongers

25/08/2006 16:33:00
Quote Anchor link
Beste mensen,

Ik probeer iets heel simpels.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
header('HTTP/1.0 404 Not Found');
?>

Maar wat krijg ik dan? Een gewone lege witte pagina. Wat ik graag zou willen is dat ik een melding krijg van apache. Bijvoorbeeld 't volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
Not Found

The requested URL /sdfdgewt.html was not found on this server.
--------------------------------------------------
Apache/2.0.55 (Ubuntu) PHP/5.1.2 Server at localhost Port 80


Als ik mijn response headers bekijk krijg ik 't volgende:

PHP:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Date: Fri, 25 Aug 2006 14:21:45 GMT
Server: Apache/2.0.55 (Ubuntu) PHP/5.1.2
X-Powered-By: PHP/5.1.2
Keep-Alive: timeout=15, max=100
Connection: Keep-Alive
Transfer-Encoding: chunked
Content-Type: text/html; charset=UTF-8

404 Not Found


Apache:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
Date: Fri, 25 Aug 2006 14:21:22 GMT
Server: Apache/2.0.55 (Ubuntu) PHP/5.1.2
Content-Length: 293
Keep-Alive: timeout=15, max=99
Connection: Keep-Alive
Content-Type: text/html; charset=iso-8859-1

404 Not Found


Ik weet niet of 't probleem bij de server zit of bij de php code dus misschien dat deze topic beter onder webservers had kunnen staan.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roy Bongers
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 11:15:02
 
- SanThe -

- SanThe -

25/08/2006 16:52:00
Quote Anchor link
Die error geeft Apache zelf. Hoef je niks voor te doen.
 
Roy Bongers

Roy Bongers

25/08/2006 20:36:00
Quote Anchor link
Ja maar als ik PHP dus een 404 laat genereren krijg ik geen melding maar een blanko pagina. Maar als ik de HTTP headers dan bekijk krijg ik wel degelijk een 404 terug.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

25/08/2006 20:39:00
Quote Anchor link
waarom een 404 maken met php, dat doet apache zelf wel, zoals SanThe al zei....
 

25/08/2006 20:46:00
Quote Anchor link
Volgens mij wil Roy vanuit PHP de error pagina van Apache weergeven
 
Roy Bongers

Roy Bongers

25/08/2006 21:02:00
Quote Anchor link
Ja inderdaad. Op die manier kan ik straks ook een eigen 404 pagina er aan koppelen. Nu krijgt de gebruiker een blanko pagina te zien waar totaal niet van duidelijk is wat 't is.

edit: Ik zal wat meer uitleg geven. Ik ben bezig met een gallery script en dat zal bestaan uit pagina.php?map=mapnaam&id=foto_id

Nu wil ik dit met htaccess mooier maken.
images/mapnaam/foto_id/fotonaam.jpg

Om het dan compleet te maken en dus min of meer te verbergen dat ik php gebruik wil ik een 404 pagina genereren als een afbeelding niet bestaat. Je roept dus wel altijd een bestaande pagina aan (pagina.php) maar de afbeelding hoeft niet persee te bestaan. Vandaar de 404.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roy Bongers
 
PHP Newbie

PHP Newbie

25/08/2006 21:12:00
Quote Anchor link
kijk even op mijn site

Wil je niet zoiets?
 
Roy Bongers

Roy Bongers

25/08/2006 21:26:00
Quote Anchor link
Nee volgensmij snap jij nog niet echt wat ik bedoel.

Ik heb een php script. Het laad afbeelding uit de database en geeft die weer. Heel simpel.
Mocht een afbeelding niet bestaan dan geef ik een 404 header. 't leek me logisch dat ik als bezoeker dan ook 404 pagina zou kijgen waar met koeie letters 404 op staat. Echter is 't zo dat je alleen een blanko pagina krijgt.

http://62.131.240.91/index.php

Wat ik wil is dat ik een error pagina krijg:

http://62.131.240.91/asdfghfqasdfg/

edit: Die blanko pagina stuurt dus weldelijk een 404 header naar de client. Dit kun je ook checken met een programma / Firefox webdev toolbar.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roy Bongers
 
PHP Newbie

PHP Newbie

25/08/2006 21:28:00
Quote Anchor link
ahaa, dat kun je gewoon met htaccess doen ;-)

http://www.mijnhomepage.nl/htaccess/error-pages.php
 
Roy Bongers

Roy Bongers

25/08/2006 21:37:00
Quote Anchor link
Nee dat werkt nog steeds niet. Die pagina wordt geplaatst ipv de apache error. Ik krijg helemaal geen apache error.

http://62.131.240.91/index.php

Hier staat enkel 't volgende in.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php header('HTTP/1.0 404 Not Found'); ?>


http://62.131.240.91/asdfghfqasdfg/

Deze pagina bestaat niet -> apache error = custom 404
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roy Bongers
 
PHP Newbie

PHP Newbie

25/08/2006 21:42:00
Quote Anchor link
Wat jij doet kan nooit werken.

Want als jij op een pagina die bestaat een header zet dat de pagina niet bestaat. Dus dan zal er geen error komen.
 
Roy Bongers

Roy Bongers

25/08/2006 21:51:00
Quote Anchor link
Tuurlijk wel :S . Het is PHP. PHP is server side. Ik kan alles naar de client sturen wat ik wil. Ik kan alle soorten headers genereren van 200 OK tot 500 internal server error. De client krijgt deze 404 header ook correct aan! Wat NIET gebeurt is dat apache zijn default error file open gooit. Ik heb in mijn eerste post toch al de response headers van beide soorten files staan. Ze geven allebei een 404 header terug!

't probleem ligt bij apache. Ik moet op een of andere manier zorgen dat apache zijn 404 melding weergeeft. Volgensmij zoekt apache nu of de file bestaat zo ja dan voert ie die uit zo nee geeft ie zijn eigen error melding. Ik vermoed dat hij niet verder kijkt wat ik in mijn php script terug naar de client stuur.

Ik wil gewoon apache's error melding systeem triggeren. Op die manier kunnen ook custom HTTP error pages gemaakt worden.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

25/08/2006 22:17:00
Quote Anchor link
Oke, next question, waarom wil je de error gegevens van apache in een php file zetten?

Bekijk anders het script is van 'de perfecte 404' o.i.d.
 

25/08/2006 22:26:00
Quote Anchor link
@PHP Newbie
Hij wil dat als je zo adres hebt:
http://webmakerij.markei.nl/index.php?directory=scripts&bestand=ditbestandbestaatniet
Je de 404 krijgt van Apache.
Ik zelf heb het opgelost door gewoon een redirect te doen naar mijn custom error pages.
Maar hij heeft geen/wil nog geen custom error pages en wil dus de default van apache laten zien.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

25/08/2006 22:33:00
Quote Anchor link
ahaa, I snap,

kun je dan niet beter in je php bestand kijken of de pagina bestaat met file_exists() , zo niet, geef een header refresh naar site.nl/bestaatniet
 
Roy Bongers

Roy Bongers

25/08/2006 22:55:00
Quote Anchor link
Die refresh zou kunnen maar dat is erg lelijk imo. Die pagina die die 404 header stuurt een custom error pagina laten includen is imo ook niet ideaal. Stel dat je de folder met 404 pagina's ooit wilt verplaatsen moet je overal die includes aan gaan passen.

Ik heb nog wat op google gezocht en op GoT maar geen oplossingen voor dit probleem. Dus misschien dat ik dan toch maar voor die laatse oplossing moet gaan en dan zorg ik wel dat ik overal een config include waarin 't pad naar de error pagina's staat.

Mocht iemand nog ideeen hebben hoor ik dat graag.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roy Bongers
 
Legolas

Legolas

25/08/2006 22:57:00
Quote Anchor link
Owkee, die pagina zul je of je custom er in moeten hangen, of die van apache. Overigens kun je die met de server var signature en nog wat dergelijke ook zelf maken. De 404 header die je geeft is het belangrijkste, die zorgt dat browsers en dergelijke weten dat er iets fout is.

ik zal ff zoeken anders.

Edit:

Hieronder...


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php header('HTTP/1.0 404 Not Found'); ?>
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//IETF//DTD HTML 2.0//EN">
<HTML><HEAD>
<TITLE>404 Not Found</TITLE>
</HEAD><BODY>
<H1>Not Found</H1>
The requested URL <?php echo $_SERVER['REQUEST_URI']; ?> was not found on this server.<P>
<HR>
<?php echo $_SERVER['SERVER_SIGNATURE']; ?>
</BODY></HTML>


Edit:

Of... voeg een foute include toe of, om op dezelfde host te blijven:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php virtual('errorpageplx'); ?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Legolas
 
Roy Bongers

Roy Bongers

25/08/2006 23:27:00
Quote Anchor link
Mhz ja. Ik denk dan toch dat ik maar op een of andere manier een custom pagina ga maken. Misschien dat ik dat 't beste via een class kan doen of zo. Dan blijven die error meldingen toch nog in 1 bestand zitten. En dat ik dan mbv htaccess die class aan roep.

Die virtual en dan een foute pagina includen zal ook niet zo mooi zijn omdat je dan die requested URL natuurlijk niet meer klopt :) . Naja ik zal er nog eens over nadenken. Die apache melding kun je vanuit php toch niet throw-en ;( .
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.