Edit tables

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Functioneel Applicatiebeheerder

Wij van CNB zijn op zoek naar een leergierige Functioneel Applicatiebeheerder CNB is de grootste dienstverlener in de markt van bloembollen en vaste planten. In deze markt verricht CNB de volgende diensten: bemiddeling, veilen en het koelen en prepareren van bloembollen. Vanuit ons hoofdkantoor in Lisse werken bijna 100 collega’s dag in dag uit aan de bemiddeling van bloembollen. In Bovenkarspel vindt het koelen en prepareren van de bloembollen plaats. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Functioneel Applicatiebeheerder die naast een applicatie, ook sfeer kan bouwen! Jij: Vindt het leuk om binnen een klein IT-team aan de slag te

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

IT Manager team PaaS

TenneT is hard groeiende om haar ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Lead PaaS die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je wordt de Teammanager (Lead) van een nieuw team binnen de afdeling Basic van Information Technology and Facilities (ITF) van TenneT. Het team heet Platform as a Service. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »
Andytjuh Bruggeman

andytjuh Bruggeman

04/01/2010 14:42:00
Quote Anchor link
Hallo leden
Ik heb even een vraagje.

Elke x als ik een record in mijn database wil wijzigen dan wil het gewoon niet lukken.
Dan krijg ik gewoon te zien van
Toon Records 0 - 0 (1 totaal, Query duurde 0.0002 sec)

En hij is niet gewijzigt weet iemand hoe dat kan ?

ik kan tot en met bustouts wijzigen (Line 48)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `chars` (
  `id` int(100) NOT NULL auto_increment,
  `level` varchar(4) character set latin1 collate latin1_general_ci NOT NULL default '1',
  `crew` varchar(255) NOT NULL default '1',
  `login` varchar(255) NOT NULL,
  `accountnaam` varchar(255) NOT NULL,
  `play` int(255) NOT NULL default '0',
  `info` text NOT NULL,
  `profielfoto` varchar(255) NOT NULL,
  `online` datetime NOT NULL default '0000-00-00 00:00:00',
  `land` varchar(255) NOT NULL,
  `plaats` varchar(255) NOT NULL,
  `stad` varchar(255) NOT NULL,
  `vliegen` datetime NOT NULL default '0000-00-00 00:00:00',
  `trans` char(2) character set latin1 collate latin1_general_ci NOT NULL default '0',
  `geslacht` enum('Man','Vrouw') NOT NULL default 'Man',
  `huwelijk` varchar(11) NOT NULL,
  `testament` varchar(16) NOT NULL default '',
  `status` varchar(250) NOT NULL default 'levend',
  `xp` int(255) NOT NULL default '0',
  `respect` int(10) NOT NULL default '0',
  `kogels` int(255) NOT NULL default '50',
  `wapen` char(2) character set latin1 collate latin1_general_ci NOT NULL default '0',
  `backfire` int(10) NOT NULL default '0',
  `defence` int(2) NOT NULL default '0',
  `rank` varchar(255) NOT NULL default 'Newbie',
  `family` varchar(255) NOT NULL,
  `capolvl` varchar(11) NOT NULL default '0',
  `famrang` int(11) NOT NULL default '0',
  `posts` int(255) NOT NULL default '0',
  `bank` int(255) NOT NULL default '500',
  `contant` int(255) NOT NULL default '5000',
  `health` int(100) NOT NULL default '100',
  `energy` int(255) NOT NULL default '10',
  `crimegelukt` int(255) NOT NULL default '0',
  `crimemislukt` int(255) NOT NULL default '1',
  `autogelukt` int(255) NOT NULL default '0',
  `automislukt` int(255) NOT NULL default '0',
  `ocgelukt` int(255) NOT NULL default '0',
  `ocmislukt` int(255) NOT NULL default '0',
  `route66gelukt` int(255) NOT NULL default '0',
  `route66mislukt` int(255) NOT NULL default '0',
  `racegelukt` int(255) NOT NULL default '0',
  `racemislukt` int(255) NOT NULL default '0',
  `killgelukt` int(255) NOT NULL default '0',
  `killmislukt` int(255) NOT NULL default '0',
  `last_script_check` int(11) NOT NULL default '0',
  `moordervaring` decimal(4,1) NOT NULL default '0.0',
  `bustouts` int(255) NOT NULL default '0',
  `betaald` int(3) NOT NULL default '0',
  `achtergrondkleur` varchar(50) NOT NULL default 'DD00FF',
  `start` datetime NOT NULL default '0000-00-00 00:00:00',
  `pickpockettime` datetime NOT NULL default '0000-00-00 00:00:00',
  `woning` int(5) NOT NULL default '0',
  `bendeleden` int(10) NOT NULL default '0',
  `bendehuizen` varchar(10) NOT NULL default '0',
  `bendeover` int(10) NOT NULL default '0',
  `recruitgedaan` int(255) NOT NULL default '0',
  `recruitcrime` int(255) NOT NULL default '0',
  `recruitgedaantime` datetime NOT NULL default '0000-00-00 00:00:00',
  `recruitcrimetime` datetime NOT NULL default '0000-00-00 00:00:00',
  `ver_code` varchar(20) NOT NULL default '456',
  `crime` datetime NOT NULL default '0000-00-00 00:00:00',
  `auto` datetime NOT NULL default '0000-00-00 00:00:00',
  `route66tijd` datetime NOT NULL default '0000-00-00 00:00:00',
  `kogeldeal` datetime NOT NULL default '0000-00-00 00:00:00',
  `megamisdaad` datetime NOT NULL default '0000-00-00 00:00:00',
  `transportgebruik` int(10) NOT NULL default '0',
  PRIMARY KEY  (`id`)
) ENGINE=MyISAM  DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=4 ;
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 11:30:42
 

04/01/2010 14:44:00
Quote Anchor link
Ik denk niet dat je met die query je tabel wijzigt.
Zonder te weten wat jij doet kunnen wij jou niet helpen.
 
Andytjuh Bruggeman

andytjuh Bruggeman

04/01/2010 14:45:00
Quote Anchor link
edit: te vroeg op enter

Kijk ik druk zeg maar op wijzigen en krijg ik de hele invoegen stuk voor me waar alle info staat.

maar dan wil ik dingen gaan wijzigen en druk ik op enter en dan wordt het niet gewijzigt
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door andytjuh Bruggeman
 
Vdleije .

vdleije .

04/01/2010 14:46:00
Quote Anchor link
Een int van 255 lang?
Misschien even kijken, of je je structuur beter kan maken. Verder hebben we meer aan de UPDATE query van je. Dan kunnen we kijken of er een foutje aanwezig is.
 
Andytjuh Bruggeman

andytjuh Bruggeman

04/01/2010 14:48:00
Quote Anchor link
Kijk ik update nog niks vanaf een php line dat werkt verder allemaal wel

maar zodra ik het handmatig wil in de PMA dan wil het niet

en welke kan ik beter doen dan van de int 255

want het moet zowieso een record worden van meer als 30.000.000
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door andytjuh Bruggeman
 
Joren de Wit

Joren de Wit

04/01/2010 14:52:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
int(255)

Dit slaat nergens op, de waarde achter een int() heeft niets te maken met de lengte van het veld. Een INT is een INT met een maximale waarde van 2147483647. Die waarde die je erachter zet, heeft bij een int() betrekking op het aantal voorloopspaties dat meegeven wordt bij het uitlezen, alleen PHP verwijdert die automatisch weer dus heb je er niets aan. De maximale waarde is overigens 11, aangezien de waarde van een int nooit uit meer tekens zal bestaan.

Overigens kan het niet veel kwaad om eens een tutorial over normaliseren te lezen, want ik heb het donkerbruine vermoeden dat er e.e.a. niet klopt en dus anders moet in je datamodel.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Andytjuh Bruggeman

andytjuh Bruggeman

04/01/2010 14:54:00
Quote Anchor link
Dus ik kan beter alle int255 naar int11 zetten ?

Maar waarom kan ik dan nog niet de helft van mij database table wijzigen ?
 
Hipska BE

Hipska BE

04/01/2010 14:57:00
Quote Anchor link
Een gewone INT kan tot 2.147.483.647 gaan, en een UNSIGNED INT kan tot het dubbele, maar niet negatief. Wil je nog hogere getallen opslaan, kies dan voor BIGINT dewelke tot 9.223.372.036.854.775.807 kan gaan, dat is meer dan dat ik kan uitspreken :p

Die getallen tussen je haakjes bij INT stellen helemaal niets voor en zijn bijgevolg waardeloos en kan je maar beter weglaten.

EDIT: Iemand was me al voor :p

Ik vraag me ook sterk af of jij al eens geprobeerd hebt je tabel te normaliseren? Zoek meteen ook iets op over relaties en gekoppelde tabellen.
Ik vraag me ook af waarom je MyISAM als engine gebruikt?
En ik denk dat het zou kunnen zijn dat je maar een max aantal kolommen mag hebben in een tabel? Dit weet ik niet zeker.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Hipska BE
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

04/01/2010 14:57:00
Quote Anchor link
wat een on overzichtelijke tabel zeg o.O

ik zou een tabel meer opbouwen als:

profiel_gebruikersnaam
profiel_wachtwoord
wapens_wapen
wapens_kogels
wapens_defence
leven_health
leven_energy

etcetra....

en dan die kort categorieen als het ware onder elkaar komen te staan in je tabel. In dit geval zou dat een stuk overzichtelijker worden. vooral als je grote tabellen hebt. Of je moet ze spreiden door meerdere tabellen aan te maken.
 
Andytjuh Bruggeman

andytjuh Bruggeman

04/01/2010 15:00:00
Quote Anchor link
Hmm daar heb ik nog niet aan gedacht Nimtex
Ben namelijk net bezig met een nieuwe game aan het maken daarom :)

Maar dat is idd wel handig eigenlijk

Maar hoe kan het dan dat ik de helft handmatig niet kan wijzigen ?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/01/2010 15:03:00
Quote Anchor link
Persoonlijk vind ik dit datamodel behoorlijk ruk.
Wat ga je doen als je een nieuwe missie gaat toevoegen (race, crime, route). ga je dan steeds je hele script aanpassen?

Lees a.u.b. eens wat over koppeltabellen. Dit wat je nu hebt is echt waardeloos, en onhandig.
 
Hipska BE

Hipska BE

04/01/2010 15:13:00
Quote Anchor link
Zie mijn edit hierboven..

En om dat van nimtex wat beter uit te werken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
+------+
| user |
+------+
| id   |
| naam |
| ...  |
+------+

+------------+
| wapen      |
+------------+
| id         |
| kracht     |
| max_kogels |
| ...        |
+------------+

+------------+
| user_wapen |
+------------+
| id         |
| user_id    |
| wapen_id   |
| kogels     |
+------------+

+---------+
| levens  |
+---------+
| user_id |
| health  |
| energy  |
+---------+
 
Andytjuh Bruggeman

andytjuh Bruggeman

04/01/2010 15:15:00
Quote Anchor link
ik wil het graag in orde hebben maar zo krijg ik toch miljoenen tabellen ?
1 voor de namen
1 voor de leven
1 voor wapen
1 voor defence
1 voor strategie
1 voor crime
1 voor auto
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door andytjuh Bruggeman
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

04/01/2010 15:24:00
Quote Anchor link
Dat hangt ervan af hoe je het opbouwd. En betreft criminals is dat over het algemeen bekend. Dat is een van de redenen dat hosting bedrijven criminals niet ondersteunen
 
Andytjuh Bruggeman

andytjuh Bruggeman

04/01/2010 15:25:00
Quote Anchor link
Dat weet ik.
Daarom probeer ik het zo beperkt mogelijk te houden.
 
Hipska BE

Hipska BE

04/01/2010 22:45:00
Quote Anchor link
dan moet je ook zoveel mogelijk normaliseren en desnoods achteraf iets de-normaliseren.

Je zou dan ipv tabel auto uitkomen op tabel voertuigen of vervoersmiddelen

En volgens mij is een DB bij een hosting niet beperkt op het aantal tabellen, dus je kunt vrolijk je gang gaan ;-)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/01/2010 22:49:00
Quote Anchor link
Totdat jij je haren uit je kop trekt, en erachter komt dat je script traag is, en lastig onderhoudbaar.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.