een zin in select doorgeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

An del

An del

30/12/2007 17:21:00
Quote Anchor link
Ik zit met het volgende probleem:
Een kleine tabel met een id een waarde en een omschrijving (die uit meerdere woorden kan bestaan)
De tabel opvullen is geen probleem (tekstveld en INSERT....)
Ik maak een nieuwe pagina en selecteer omschrijvingen volgens een waarde(stel maar voor dat er 5 verschillende waardes kunnen zijn en per waarde vele omschrijvingen)
En inderdaad ik krijg mijn pagina (volgens de gekozen waarde) met de juiste omschrijvingen(met meerdere woorden) in een select box.
Wanneer ik nu een omschrijving kies (die bestaat uit meerdere woorden) en post dan krijg ik op mijn volgende pagina enkel het eerste woord van die omschrijving.
Hoe kan ik maken dat ik de volledige zin heb?
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 06:18:09
 
Joren de Wit

Joren de Wit

30/12/2007 17:26:00
Quote Anchor link
Laat eens wat van de code zien die je gebruikt?
 
An del

An del

30/12/2007 17:37:00
Quote Anchor link
<select name="omschrijving">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$waarde
=$_POST['waarde'];
include ("db_conn.inc.php");
$query = "SELECT * FROM gegevens WHERE waarde='$waarde'";
$result = mysql_query($query)
or die ("Kan de query op gegevens niet uitvoeren.");
while ($row = mysql_fetch_array($result))
 {

extract($row);
echo "<option value=$omschrijving>$omschrijving</option>\n";
}

?>


Dus ik kom van een pagina met waarde en ik secteer dan de omschrijvingen die voldoen aan de waarde en ik toon ze in een select
Ik kies dan een optie en post de pagina naar een nieuwe waar ik het volgende lees:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$omschrijving
=$_POST['omschrijving']);
echo $omschrijving;
?>



Dan heb ik enkel het eerste woord :-(
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door An del
 
Joren de Wit

Joren de Wit

30/12/2007 17:44:00
Quote Anchor link
Je mist de quotes rond het value attribuut van de options:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<option value="'.$omschrijving.'">'.$omschrijving.'</option>';
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
An del

An del

30/12/2007 17:59:00
Quote Anchor link
't is toch mooi dat je op iemand kan rekenen, thx
Het werkt!!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.