Eerste Poging ...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer

Front-end Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »
Alex L

Alex L

25/03/2011 01:14:38
Quote Anchor link
Ok, hieronder is mijn eerste poging.
Even wat informatie.

De $database connectie wordt in een andere file gemaakt.
De %s functie wordt ook daar aangeroepen, deze bevat mysql_real_escape_string functie.
De error functie bevat de die() functie nadat hij de error heeft weergegeven.
De code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php

class Inloggen {
    global $database;
    
    function
check_inloggen () {
    $result=$db->get_row($db->prepare("SELECT gebruikersnaam,wachtwoord FROM logins WHERE gebruikersnaam=%s AND wachtwoord=%s",$gebruikersnaam,$wachtwoord)); // escape string zit in andere functie die hier wordt aangeroepen
    if(!$result)
        error("Onjuiste gebruikersnaam of wachtwoord.");
    }
    
    function
inloggen ($gebruikersnaam,$wachtwoord) {
    $inloggen = $this->check_inloggen ()
    
    if (!$inloggen)
        error("Onjuiste gebruikersnaam of wachtwoord.");
        
    session_regenerate_id (sha1($gebruikersnaam));
    $_SESSION['gebruikersnaam'];
    header (location : index.php);
    }
}

?>


Is het een begin of zit ik er compleet naast zover?
Gewijzigd op 25/03/2011 01:16:03 door Alex L
 
PHP hulp

PHP hulp

30/05/2024 17:11:20
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/03/2011 08:57:16
Quote Anchor link
Quote:
De error functie bevat de die() functie nadat hij de error heeft weergegeven.

Dood aan die(), lang leven execptions ;-)
 
Mar cel

Mar cel

25/03/2011 09:50:02
Quote Anchor link
Je objectnaam klopt al niet. Een naam van een object moet altijd een zelfstandig naamwoord zijn (een user, een auto, een huis etc etc) een inloggen klopt dus niet. Je zou iets van een class User moeten hebben met de actie login. EEN user KAN namelijk inloggen.

Voor de rest is het nog te weinig om er wat van te zeggen.
 
Wouter J

Wouter J

25/03/2011 11:04:23
Quote Anchor link
@marcel, dit klopt niet helemaal. Ik meen dat Jelmer RRR eens heeft gezegd dat een user niet echt kan inloggen, daarvoor heb je strict genomen weer een andere class voor nodig, maar ik kan die quote even niet vinden.
De quote:
Jelmer rrrr:
Heel heel heel strict genomen zou je inloggen en gebruikers moeten scheiden. Je hebt gebruikers, en je hebt een set classen die inloggen mogelijk maken. Die classen regelen dan het opslaan van de combinatie gebruiker – wachtwoord, (of gebruiker + openid, daarom zijn ze losgetrokken van de User class, zodat je verschillende manieren van inloggen kan maken) en die classen regelen het onthouden van de identiteit van iemand na het inloggen.
Gewijzigd op 25/03/2011 15:59:41 door Wouter J
 
Mar cel

Mar cel

25/03/2011 11:17:42
Quote Anchor link
Ja zo kan je ook zien ja, dat is wel heel strict genomen en zeker een stap verder. Je zou dan iets van een LoginSession object kunnen maken.
Gewijzigd op 25/03/2011 11:17:53 door Mar cel
 
Alex L

Alex L

25/03/2011 20:02:46
Quote Anchor link
Volgende poging, deze keer met PDO erin.
Het is een begin dus advies is zeker welkom.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php

class Gebruiker {
    global $database;
    
    function
Inloggen()
            
    {

    try {
        $query = "SELECT gebruikersnaam,wachtwoord WHERE gebruikersnaam='%::gebruikersnaam%' AND wachtwoord='%::wachtwoord%'";
        $stmt = $this->database->prepare($query);            
        $stmt->bindParam('::gebruikersnaam', $gebruikersnaam);  
        $stmt->bindParam('::wachtwoord', $wachtwoord);              
        $stmt->execute();        
        
        $result = $stmt->fetchAll();
        if(!$result)
            throw new Exception ('Onjuiste gebruikersnaam of wachtwoord');                
        
        session_regenerate_id (sha1($gebruikersnaam));
        $_SESSION['gebruikersnaam'];
        header (location : index.php);
    }

    catch(PDOException $e)
    {

    echo $e->getMessage(); }
}

?>
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

25/03/2011 20:39:41
Quote Anchor link
database transacties horen niet thuis in deze class

kill -9 global definities

en neem vooral ook eens een kijkje op:
http://php.net/manual/en/language.oop5.php

http://www.pfz.nl/wiki/object-oriented-programming/
http://www.pfz.nl/wiki/oop-toepassen/
 
Alex L

Alex L

25/03/2011 22:54:00
Quote Anchor link
Is global niet acceptabel in OOP? Of gewoon niet zo mooi maar toch gewoon bruikbaar?

Normaal PHP leren ging me zo goed af maar dit is toch ff een flinke tegenvaller kwa leersnelheid.

naja goed, volgende poging, zit er nu dichterbij of verder af? Trouwens let niet op de simpele en lage sessie veiligheid, is maar om te oefenen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
<?php

class Inloggen {

public $gebruikersnaam;
public $wachtwoord;

    global $database;
    
    function
controleren()
    {

    try {
        $query = "SELECT gebruikersnaam,wachtwoord WHERE gebruikersnaam='%::gebruikersnaam%' AND wachtwoord='%::wachtwoord%'";
        $stmt = $this->database->prepare($query);            
        $stmt->bindParam('::gebruikersnaam', $gebruikersnaam);  
        $stmt->bindParam('::wachtwoord', $wachtwoord);              
        $stmt->execute();        
        
        $result = $stmt->fetchAll();
        if(!$result)
            throw new Exception ('Onjuiste gebruikersnaam of wachtwoord');                
    }

    catch(PDOException $e)
    {

    echo $e->getMessage();
    }
    
    
    function
inloggen() {

         this->controleren();
        session_regenerate_id (sha1($gebruikersnaam));
        $_SESSION['gebruikersnaam'];
        header (location : index.php);
    }

    
    function
sessie_controleren {
    
        if (isset($_SESSION['gebruikersnaam'])
        $this->gebruikersnaam = $_SESSION['gebruikersnaam'];
        $check = $this->controleren();
        if ($check)
            return TRUE;
        }
}

?>
Gewijzigd op 25/03/2011 22:54:15 door Alex L
 
Wouter J

Wouter J

25/03/2011 22:59:11
Quote Anchor link
Je moet geen try catch systeem maken in je class, maar erbuiten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
<?php
class User()
{

  private $db;

  public function __construct(PDO $pdo)
  {

    $this->db = $pdo;
  }


  public function getName(id)
  {

    $query = "
      SELECT
         nickname
      FROM
         users
      WHERE
         id = :id
    "
;
    $stmt = $this->db->prepare($query);
    $stmt->bindParam(':id', $id, PDO::INT);
    $result = $stmt->execute();

    if(!$result)
    {

      throw new PDOException('De query is niet gelukt.');
    }
  }
}


try
{
  $pdo = new PDO('mysql:host=localhost;dbname=website', 'gebruiker', 'wachtwoord');
  $pdo->setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION);

  $user = new User($pdo);

  $wouter = $user->getName(5);
  $alex = $user->getName(7);
}

catch(PDOException $p)
{

  echo '[PDO] Er is een fout opgetreden op lijn '.$e->getLine().':';
  echo "<br />\n".$e->getMessage();
}

?>


Verder hoor je ook niks te echoën vanuit een methode, dit moet je returnen. Dit mag niet vanuit de constructor.


---Edit---
Deze code is wel heel brak die je nu hebt:
- Wachtwoord en Gebruikersnaam moet je private of protected maken, niet public. Zie mijn uitleg daarover hier.
- Elke functie heeft ook een public/private/protected
- echo niks vanuit een class
- Header(location : index.php), location : index.php is een string zet dit tussen quotes.
- Je vergeet de methode controleren af te sluiten
- Je vergeet de methode sessie_controleren af te sluiten
- Gebruik goede namen, class inloggen methode inloggen?
Gewijzigd op 25/03/2011 23:04:35 door Wouter J
 

25/03/2011 23:23:43
Quote Anchor link
Wouter J op 25/03/2011 22:59:11:
Je moet geen try catch systeem maken in je class, maar erbuiten:
(...)


Dit is niet per definitie zo. Exceptions kan je rethrowen, of gewoon weten dat iets niet goed ging.
Maar goed hier is het inderdaad niet de bedoeling. Hier is het volgens mij eigenlijk niet eens de bedoeling dat user die query doet...
 
Alex L

Alex L

25/03/2011 23:43:12
Quote Anchor link
Ik heb zover ik kon het aangepast maar kom niet verder, tips zijn welkom. Ondertussen ga ik de theorie maar weer lezen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<?php

class Inloggen {

private $gebruikersnaam;
private $wachtwoord;

    private $database;
    
    public function getName(gebruikersnaam,wachtwoord)
    {

        $query = "SELECT gebruikersnaam,wachtwoord WHERE gebruikersnaam=':gebruikersnaam' AND wachtwoord=':wachtwoord'";
        $stmt = $this->database->prepare($query);            
        $stmt->bindParam(':gebruikersnaam', $gebruikersnaam);  
        $stmt->bindParam(':wachtwoord', $wachtwoord);              
        $result = $stmt->execute();        
        
        if(!$result)
            throw new Exception ('Onjuiste gebruikersnaam of wachtwoord');  
    }
            
    
    
    private function setSession() {

         this->getName();
        session_regenerate_id (sha1($gebruikersnaam));
        $_SESSION['gebruikersnaam'] = $gebruikersnaam;
        header ("location : index.php");
        }
    }


    
    public function getSession {
    
        if (isset($_SESSION['gebruikersnaam'])
        $this->gebruikersnaam = $_SESSION['gebruikersnaam'];
        $result = $this->getName();
        if ($result)
            return TRUE;
        }
    }
}

?>


Toevoeging op 26/03/2011 19:05:44:

Na verschillende tutorials nog een paar keer gelezen te hebben kom ik nog niet verder.

Waar zet je de fout afhandeling neer? In het procedure gedeelte met echo's of hoe? En stel je voor dat de gebruikersnaam en wachtwoord correct zijn, moet ik de sessie aanmaak dan in een object of in de procedure gedeelte zetten?

Heb rondgekeken op dit forum maar er is geen touw aan te knopen, ieder script is compleet anders ingedeelt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.