Eerste Poging ...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »
Alex L

Alex L

25/03/2011 01:14:38
Quote Anchor link
Ok, hieronder is mijn eerste poging.
Even wat informatie.

De $database connectie wordt in een andere file gemaakt.
De %s functie wordt ook daar aangeroepen, deze bevat mysql_real_escape_string functie.
De error functie bevat de die() functie nadat hij de error heeft weergegeven.
De code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php

class Inloggen {
    global $database;
    
    function
check_inloggen () {
    $result=$db->get_row($db->prepare("SELECT gebruikersnaam,wachtwoord FROM logins WHERE gebruikersnaam=%s AND wachtwoord=%s",$gebruikersnaam,$wachtwoord)); // escape string zit in andere functie die hier wordt aangeroepen
    if(!$result)
        error("Onjuiste gebruikersnaam of wachtwoord.");
    }
    
    function
inloggen ($gebruikersnaam,$wachtwoord) {
    $inloggen = $this->check_inloggen ()
    
    if (!$inloggen)
        error("Onjuiste gebruikersnaam of wachtwoord.");
        
    session_regenerate_id (sha1($gebruikersnaam));
    $_SESSION['gebruikersnaam'];
    header (location : index.php);
    }
}

?>


Is het een begin of zit ik er compleet naast zover?
Gewijzigd op 25/03/2011 01:16:03 door Alex L
 
PHP hulp

PHP hulp

30/05/2024 22:29:04
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/03/2011 08:57:16
Quote Anchor link
Quote:
De error functie bevat de die() functie nadat hij de error heeft weergegeven.

Dood aan die(), lang leven execptions ;-)
 
Mar cel

Mar cel

25/03/2011 09:50:02
Quote Anchor link
Je objectnaam klopt al niet. Een naam van een object moet altijd een zelfstandig naamwoord zijn (een user, een auto, een huis etc etc) een inloggen klopt dus niet. Je zou iets van een class User moeten hebben met de actie login. EEN user KAN namelijk inloggen.

Voor de rest is het nog te weinig om er wat van te zeggen.
 
Wouter J

Wouter J

25/03/2011 11:04:23
Quote Anchor link
@marcel, dit klopt niet helemaal. Ik meen dat Jelmer RRR eens heeft gezegd dat een user niet echt kan inloggen, daarvoor heb je strict genomen weer een andere class voor nodig, maar ik kan die quote even niet vinden.
De quote:
Jelmer rrrr:
Heel heel heel strict genomen zou je inloggen en gebruikers moeten scheiden. Je hebt gebruikers, en je hebt een set classen die inloggen mogelijk maken. Die classen regelen dan het opslaan van de combinatie gebruiker – wachtwoord, (of gebruiker + openid, daarom zijn ze losgetrokken van de User class, zodat je verschillende manieren van inloggen kan maken) en die classen regelen het onthouden van de identiteit van iemand na het inloggen.
Gewijzigd op 25/03/2011 15:59:41 door Wouter J
 
Mar cel

Mar cel

25/03/2011 11:17:42
Quote Anchor link
Ja zo kan je ook zien ja, dat is wel heel strict genomen en zeker een stap verder. Je zou dan iets van een LoginSession object kunnen maken.
Gewijzigd op 25/03/2011 11:17:53 door Mar cel
 
Alex L

Alex L

25/03/2011 20:02:46
Quote Anchor link
Volgende poging, deze keer met PDO erin.
Het is een begin dus advies is zeker welkom.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php

class Gebruiker {
    global $database;
    
    function
Inloggen()
            
    {

    try {
        $query = "SELECT gebruikersnaam,wachtwoord WHERE gebruikersnaam='%::gebruikersnaam%' AND wachtwoord='%::wachtwoord%'";
        $stmt = $this->database->prepare($query);            
        $stmt->bindParam('::gebruikersnaam', $gebruikersnaam);  
        $stmt->bindParam('::wachtwoord', $wachtwoord);              
        $stmt->execute();        
        
        $result = $stmt->fetchAll();
        if(!$result)
            throw new Exception ('Onjuiste gebruikersnaam of wachtwoord');                
        
        session_regenerate_id (sha1($gebruikersnaam));
        $_SESSION['gebruikersnaam'];
        header (location : index.php);
    }

    catch(PDOException $e)
    {

    echo $e->getMessage(); }
}

?>
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

25/03/2011 20:39:41
Quote Anchor link
database transacties horen niet thuis in deze class

kill -9 global definities

en neem vooral ook eens een kijkje op:
http://php.net/manual/en/language.oop5.php

http://www.pfz.nl/wiki/object-oriented-programming/
http://www.pfz.nl/wiki/oop-toepassen/
 
Alex L

Alex L

25/03/2011 22:54:00
Quote Anchor link
Is global niet acceptabel in OOP? Of gewoon niet zo mooi maar toch gewoon bruikbaar?

Normaal PHP leren ging me zo goed af maar dit is toch ff een flinke tegenvaller kwa leersnelheid.

naja goed, volgende poging, zit er nu dichterbij of verder af? Trouwens let niet op de simpele en lage sessie veiligheid, is maar om te oefenen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
<?php

class Inloggen {

public $gebruikersnaam;
public $wachtwoord;

    global $database;
    
    function
controleren()
    {

    try {
        $query = "SELECT gebruikersnaam,wachtwoord WHERE gebruikersnaam='%::gebruikersnaam%' AND wachtwoord='%::wachtwoord%'";
        $stmt = $this->database->prepare($query);            
        $stmt->bindParam('::gebruikersnaam', $gebruikersnaam);  
        $stmt->bindParam('::wachtwoord', $wachtwoord);              
        $stmt->execute();        
        
        $result = $stmt->fetchAll();
        if(!$result)
            throw new Exception ('Onjuiste gebruikersnaam of wachtwoord');                
    }

    catch(PDOException $e)
    {

    echo $e->getMessage();
    }
    
    
    function
inloggen() {

         this->controleren();
        session_regenerate_id (sha1($gebruikersnaam));
        $_SESSION['gebruikersnaam'];
        header (location : index.php);
    }

    
    function
sessie_controleren {
    
        if (isset($_SESSION['gebruikersnaam'])
        $this->gebruikersnaam = $_SESSION['gebruikersnaam'];
        $check = $this->controleren();
        if ($check)
            return TRUE;
        }
}

?>
Gewijzigd op 25/03/2011 22:54:15 door Alex L
 
Wouter J

Wouter J

25/03/2011 22:59:11
Quote Anchor link
Je moet geen try catch systeem maken in je class, maar erbuiten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
<?php
class User()
{

  private $db;

  public function __construct(PDO $pdo)
  {

    $this->db = $pdo;
  }


  public function getName(id)
  {

    $query = "
      SELECT
         nickname
      FROM
         users
      WHERE
         id = :id
    "
;
    $stmt = $this->db->prepare($query);
    $stmt->bindParam(':id', $id, PDO::INT);
    $result = $stmt->execute();

    if(!$result)
    {

      throw new PDOException('De query is niet gelukt.');
    }
  }
}


try
{
  $pdo = new PDO('mysql:host=localhost;dbname=website', 'gebruiker', 'wachtwoord');
  $pdo->setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION);

  $user = new User($pdo);

  $wouter = $user->getName(5);
  $alex = $user->getName(7);
}

catch(PDOException $p)
{

  echo '[PDO] Er is een fout opgetreden op lijn '.$e->getLine().':';
  echo "<br />\n".$e->getMessage();
}

?>


Verder hoor je ook niks te echoën vanuit een methode, dit moet je returnen. Dit mag niet vanuit de constructor.


---Edit---
Deze code is wel heel brak die je nu hebt:
- Wachtwoord en Gebruikersnaam moet je private of protected maken, niet public. Zie mijn uitleg daarover hier.
- Elke functie heeft ook een public/private/protected
- echo niks vanuit een class
- Header(location : index.php), location : index.php is een string zet dit tussen quotes.
- Je vergeet de methode controleren af te sluiten
- Je vergeet de methode sessie_controleren af te sluiten
- Gebruik goede namen, class inloggen methode inloggen?
Gewijzigd op 25/03/2011 23:04:35 door Wouter J
 

25/03/2011 23:23:43
Quote Anchor link
Wouter J op 25/03/2011 22:59:11:
Je moet geen try catch systeem maken in je class, maar erbuiten:
(...)


Dit is niet per definitie zo. Exceptions kan je rethrowen, of gewoon weten dat iets niet goed ging.
Maar goed hier is het inderdaad niet de bedoeling. Hier is het volgens mij eigenlijk niet eens de bedoeling dat user die query doet...
 
Alex L

Alex L

25/03/2011 23:43:12
Quote Anchor link
Ik heb zover ik kon het aangepast maar kom niet verder, tips zijn welkom. Ondertussen ga ik de theorie maar weer lezen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<?php

class Inloggen {

private $gebruikersnaam;
private $wachtwoord;

    private $database;
    
    public function getName(gebruikersnaam,wachtwoord)
    {

        $query = "SELECT gebruikersnaam,wachtwoord WHERE gebruikersnaam=':gebruikersnaam' AND wachtwoord=':wachtwoord'";
        $stmt = $this->database->prepare($query);            
        $stmt->bindParam(':gebruikersnaam', $gebruikersnaam);  
        $stmt->bindParam(':wachtwoord', $wachtwoord);              
        $result = $stmt->execute();        
        
        if(!$result)
            throw new Exception ('Onjuiste gebruikersnaam of wachtwoord');  
    }
            
    
    
    private function setSession() {

         this->getName();
        session_regenerate_id (sha1($gebruikersnaam));
        $_SESSION['gebruikersnaam'] = $gebruikersnaam;
        header ("location : index.php");
        }
    }


    
    public function getSession {
    
        if (isset($_SESSION['gebruikersnaam'])
        $this->gebruikersnaam = $_SESSION['gebruikersnaam'];
        $result = $this->getName();
        if ($result)
            return TRUE;
        }
    }
}

?>


Toevoeging op 26/03/2011 19:05:44:

Na verschillende tutorials nog een paar keer gelezen te hebben kom ik nog niet verder.

Waar zet je de fout afhandeling neer? In het procedure gedeelte met echo's of hoe? En stel je voor dat de gebruikersnaam en wachtwoord correct zijn, moet ik de sessie aanmaak dan in een object of in de procedure gedeelte zetten?

Heb rondgekeken op dit forum maar er is geen touw aan te knopen, ieder script is compleet anders ingedeelt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.