eigen zwarte besturingsysteem (achtergrond)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »
Yasien trabih

yasien trabih

22/05/2021 15:21:27
Quote Anchor link
Beste Leden
ik wil mijn eigen besturingsysteem gaan ontwikkelen

in de stijl van apple,



welk programmeertaal is het meest geschikt voor mij?


wie kan mij helpen.


https://ibb.co/m0VgdDb

Toevoeging op 22/05/2021 15:26:50:

https://www.youtube.com/watch?v=YbXHU7W7Its
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 20:25:46
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/05/2021 15:40:23
Quote Anchor link
Niet vervelend bedoeld, maar als dit je eerste vraag is, dan lijkt de bouw van een eigen Operating System erg hoog gegrepen.

Maar het komt erop neer dat veel Operating Systems in assembly programming, C# of C++ zijn geschreven.

https://nl.wikihow.com/Een-besturingssysteem-maken
Gewijzigd op 22/05/2021 15:41:26 door - Ariën -
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

22/05/2021 15:53:02
Quote Anchor link
Het OS van Apple is UNIX.

Wil je programmas e.d. ontwikkelen, download Xcode :

https://developer.apple.com/xcode/
 
Yasien trabih

yasien trabih

22/05/2021 16:43:37
Quote Anchor link
hey dankjewel
 
Ad Fundum

Ad Fundum

23/05/2021 08:32:04
Quote Anchor link
Weet je zeker dat je een besturingssysteem wilt maken? Want dat gaat je nooit lukken.

In de video gaat het slechts om het aanpassen van Linux, een bestaand systeem.
Dat kun je er uit laten zien zoals je wilt, zonder te programmeren.
Je kunt zelfs in Windows 10 een donker thema selecteren, dan hoef je niets aan je PC te veranderen.

Als je een besturingssysteem wilt samenstellen in de stijl van Apple, installeer dan het systeem FreeBSD (OSX is gebaseerd op BSD UNIX) samen met Gnome, dat heeft erg veel weg de interface van Apple.

FreeBSD is feitelijk een besturingssysteem waarmee je een PC kan besturen met commando's.
Gnome is wat ze noemen een window manager, voor alles wat grafisch is in vensters.
Voor Gnome zijn er veel thema's te krijgen, zoals dit donker thema.

Als je hierna nog je eigen besturingssysteem wilt programmeren, moet je les gaan nemen in computerwetenschap en vaardig worden in C. Voor een basisbegrip kan je het boek kopen The C Programming Language. Ook onze PHP-taal is gemaakt met C.
Dan kom je er al waarschijnlijk achter dat Corona niet lang genoeg zal duren om het zelf te doen ;-)
Gewijzigd op 23/05/2021 08:32:26 door Ad Fundum
 
Willem vp

Willem vp

23/05/2021 16:35:57
Quote Anchor link
Als je echt zelf een besturingssysteem wilt maken, dan is het wellicht handig om met een scheef oog te kijken naar Minix. Die gebruikt een microkernel in plaats van een monolotische (zoals Linux en BSD) en dat scheelt best wel in de hoeveelheid code die je moet schrijven om de boel aan de praat te krijgen.

Een voordeel van een microkernel is dat device drivers niet in kernel mode draaien, maar in user mode, waardoor de kans kleiner is dat een buggy device driver je systeem onderuit haalt. In theorie is een microkernel iets langzamer doordat je meer context switches hebt, maar zeker met de CPU's van tegenwoordig valt dat heel erg mee.

Dat gezegd hebbende: begin er alleen aan als je verder geen plannen met je leven hebt. Aan de Linux-kernel hebben inmiddels meer dan 15000 ontwikkelaars gewerkt.

Toevoeging op 24/05/2021 13:50:28:

- Ariën - op 22/05/2021 15:40:23:
Maar het komt erop neer dat veel Operating Systems in assembly programming, C# of C++ zijn geschreven.

C# wordt niet naar machinetaal gecompileerd, maar naar bytecode (MSIL, om precies te zijn), waardoor er dus nog een bytecode interpreter nodig is om het programma uit te voeren (bij C# is dat CLR, de virtuele machine van ASP.NET). Dat maakt C# volledig ongeschikt om een besturingssysteem in te schrijven. Voor talen als Java geldt dit ook (al worden er dan een andere bytecode en virtual machine gebruikt).

C++ zou in theorie wel kunnen, maar zet ik zelf ook niet hoog op de ladder, omdat de taal té complex is. Daardoor is het vrijwel onmogelijk om code te schrijven die leesbaar is voor een andere programmeur en portable tussen verschillende architecturen. Je ziet dan ook dat programma's met een grote codebase voornamelijk C gebruiken.

Als ik kijk naar de Linux-kernel, dan bevat die net iets meer dan 1900 regels C++-code (lege regels, commentaar en header-files niet meegeteld). Het aantal regels C-code is meer dan 14 miljoen. Assembly is een goede tweede met ruim 230 duizend coderegels.
 
Thom nvt

Thom nvt

25/05/2021 07:16:56
Quote Anchor link
Als je écht een volledig eigen OS wil schrijven en dit is je eerste vraag dan heb je m.i. nog een hoop te leren/ben je er niet klaar voor. Een OS bouwen is ontzettend veel werk en erg complex.

Een goede bron van kennis is OSDev.org: https://wiki.osdev.org/ http://forum.osdev.org/.
Er zijn hier en daar wat tutorials maar die moet je vooral zien als richtlijn en niet klakkeloos overnemen (er zitten nogal wat bugs in).

Lees vooral de Required knowledge en Beginner mistakes pagina's daar eens door, dat geeft een idee van wat het allemaal behelst.

Als je een bestaand OS wil aanpassen (UNIX/Linux) zijn er zat andere resources te vinden, dat is echter een zo veel omvattend onderwerp dat ik daar niet allemaal linkjes van ga plaatsen.
 
Yasien trabih

yasien trabih

25/05/2021 07:44:38
Quote Anchor link
ik ga eens kijken
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.