Email met gegevens uit Mysql

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dennis Messing

Dennis Messing

23/05/2007 14:42:00
Quote Anchor link
Geachte aanwezige(n),

Ik heb een agenda met daarbij een wijzigingsfunctie.
Nu is het zo dat ik een e-mail krijg met de veranderde gegevens en ik zou graag ook de orginele gegevens willen ontvangen. Krijg het maar niet voor elkaar.

Hierbij een stuk van het script waar het om draait:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
<?php
if(isset($_POST['taaknaam']))
{

$ajaar = $_POST['jaar'];
$amaand = $_POST['maand'];
$adag = $_POST['dag'];
$ataken = $_POST['taken'];
$atijd = $_POST['tijd'];
$ataaknaam = $_POST['taaknaam'];
$atijd2 = $_POST['tijd2'];
$aid = $_POST['Id'];




$bericht .= "** Dit is een automatisch verzonden bericht ** \n";
$bericht .= "Het volgende optreden is gewijzigd:\n";
$bericht .= "Datum: $adag-$amaand-$ajaar\n";
$bericht .= "Tijd: van $atijd tot $atijd2 \n";
$bericht .= "Lokatie / Plaats: $taaknaam \n";
$bericht .= "Extra gegevens: $ataken \n";
$bericht .= "\n";
$bericht .= "De nieuwe gegevens zijn:\n";
$bericht .= "Datum: $dag-$maand-$jaar\n";
$bericht .= "Tijd: van $tijd tot $tijd2 \n";
$bericht .= "Lokatie / Plaats: $taaknaam \n";
$bericht .= "Extra gegevens: $taken \n";
$mail = mail('[email protected]', "Optreden gewijzigd", ".$bericht" );

$query2 = "UPDATE calender SET dag = '$adag', maand = '$amaand', jaar = '$ajaar', taken = '$ataken', tijd = '$atijd', taaknaam = '$ataaknaam', tijd2 = '$atijd2' WHERE Id = '$aid'";
$invoer = mysql_query($query2) or die(mysql_error());



echo '<center><h3>Optreden is gewijzigd</h3><meta http-equiv="refresh" content="3; url=javascript: window.close()"> Dit venster zal automatisch sluiten</center><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br>';

}

else
{

 $tid = $_GET['vid'];
 $query = mysql_query("SELECT * FROM calender WHERE Id = '$tid'") or die (mysql_error());
 while ($row = mysql_fetch_array ($query))
 {


  echo  '<form method="post" action="agenda_wijzigen.php">

    Datum:<br>
    --------------------------------------------------------------<br>
        dag
        <input type="text" name="dag" size=5 maxlength=100 value="'
.$row['dag'].'">
        <input name="Id"  value="'
. $row['Id'] . '" type=hidden>
        maand
        <input type="text" name="maand" size=5 maxlength=100 value="'
.$row['maand'].'">
        jaar
        <input type="text" name="jaar" size=5 maxlength=100 value="'
.$row['jaar'].'">    <br> <br>

        Tijd:<br>
         --------------------------------------------------------------<br>
        van: <input type="text" name="tijd" size=5 maxlength=100 value="'
.$row['tijd'].'"> tot: <input type="text" name="tijd2" size=5 maxlength=5 value="'.$row['tijd2'].'"><br><br>
        Lokatie / plaats:<br>
         --------------------------------------------------------------<br>
        <input type="text" name="taaknaam" size=47 maxlength=100 value="'
.$row['taaknaam'].'"> <br>  <br>
        Extra gegevens:<br>
         --------------------------------------------------------------<br>
        <input type="text" name="taken" size=47 rows="6" value="'
.$row['taken'].'"></textarea>
          <br>  <br>
    <center>    <input type="submit" value="Wijziging toepassen" /></center>

 </form>'
;
 
 }
}


?>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 07:23:04
 
Patrick

patrick

23/05/2007 16:38:00
Quote Anchor link
Moet je voordat je de UPDATE query doet een SELECT query uitvoeren en natuurlijk ook voordat je de email verzonden bij mail(). Vervolgens kan je met mysql_fetch_assoc() de door jou gewenste velden meenemen in je email.
 

23/05/2007 17:00:00
Quote Anchor link
Jup, of je kunt even mysql_result gebruiken omdat het hier om losse results gaat nu.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.