encoding

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer start jij in een development team met twee ervaren software ontwikkelaars. Jouw persoonlijke ontwikkeling is voor ons erg belangrijk en jij gaat dan ook meelopen met onze Senior .NET ontwikkelaar die jou met zijn kennis en ervaring een goede begeleiding kan aanbieden. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »
R dc

r dc

15/01/2018 21:33:39
Quote Anchor link
Ik krijg via een api een tekst binnen die volgens mij foutief gecodeerd is.
VB het unicode karakter 'thumbs up' wordt: Ø=ÜM
en België ! wordt: ¡B¡e¡l¡g¡i¡ë¡ ¡!
Iemand enig idee hoe ik hiervan terug UTF-8 codering kan maken. Heb al allerlei combinatie geprobeerd met iconv in php, maar lukt me niet...
alvast hartelijk dank voor de hulp.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 03:29:00
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

15/01/2018 21:38:29
Quote Anchor link
Welke encoding wordt in de HTTP-headers van de API-response genoemd?
 
R dc

r dc

15/01/2018 21:43:08
Quote Anchor link
zou utf-8 moeten zijn
als ik Ø=ÜM google kom ik hierop uit: http://boards.straightdope.com/sdmb/showthread.php?t=782750

en daar zeggen ze: It is a UTF-8 version of an emoticon coding. If you write it out in hexadecimal is D83D DC4D, which is the thumbs up character. https://apps.timwhitlock.info/unicode/inspect?s=%F0%9F%91%8D

Het zou dus om een UTF-8 encoding gaan van ????
Maar dat lijkt me raar, want ???? in UTF-8 geeft gewoon ????

edit: hier in het forum gaat er dus duidelijk ook iets mis met unicode karakters. :-)
Gewijzigd op 15/01/2018 21:46:08 door r dc
 
Nick Vledder

Nick Vledder

15/01/2018 22:22:08
Quote Anchor link
De opmerking over encoding op dit forum is mij ook opgevallen. Bij de advertenties valt het ook op.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/01/2018 22:32:16
Quote Anchor link
Klopt, dat moet inderdaad verholpen worden.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/01/2018 22:37:46
Quote Anchor link
Mja, dat heb ik al heel lang geleden gemeld :p.

@r dc zorg dat je zelf de data ook presenteert/opslaat als UTF-8, oftewel, zorg dat je een meta tag en/of PHP-header gebruikt, maar ook dat je een character encoding instelt als je je data wegschrijft naar je database.

EDIT: en als je database tabellen latin1 zijn, dan worden speciale karakters gedowngrade naar ???? omdat latin1 deze karakters niet kent. Mogelijk moet je ook utf8mb4 gebruiken om alle multibyte karakters te laten passen in je database, utf8 (de encoding in MySQL) bestrijkt niet dezelfde set als UTF-8.
Gewijzigd op 15/01/2018 22:43:46 door Thomas van den Heuvel
 
R dc

r dc

16/01/2018 11:34:33
Quote Anchor link
@Thomas Dit is geen database probleem. De foute encoding is extern en buiten bereik. Ik kan deze niet aanpassen. Ik wil ze op mijn platform wel ongedaan maken.

Heel concreet heb ik dus een string in php die volgende letters bevat: Ø=ÜM
En hiervan wil ik het unicode karakter 'thumbsup' maken (in UTF-8: F0 9F 91 8D)

Hoe doe ik dit?
 
Ivo P

Ivo P

16/01/2018 12:45:34
Quote Anchor link
Kun je iets met deze functies?

http://php.net/manual/en/ref.iconv.php
 
R dc

r dc

16/01/2018 16:47:53
Quote Anchor link
@ivo p: zie eerste post "Heb al allerlei combinatie geprobeerd met iconv in php, maar lukt me niet..."
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

16/01/2018 17:17:14
Quote Anchor link
R dc op 16/01/2018 11:34:33:
@Thomas Dit is geen database probleem. De foute encoding is extern en buiten bereik. Ik kan deze niet aanpassen. Ik wil ze op mijn platform wel ongedaan maken.

Dit lijkt mij iets wat mogelijk aan die kant opgelost moet worden. Ik zie ook niet hoe je van jouw input naar een thumbs-up emoji zou moeten gaan. Mogelijk is er iets lost in translation in welk geval je simpelweg niet van A naar B kunt komen...

... aan de andere kant: misschien ligt dit ook niet aan de API zelf maar aan een station ervoor? Misschien wordt er al corrupte data gevoerd aan de API? Ik bedoel, is de bron van de data die voor problemen zorgt elke keer dezelfde? Of zijn er meerdere bronnen die via die API werken en levert dat allemaal corrupte data op? In het laatste geval is het misschien waarschijnlijker dat de API roet in het eten gooit, maar anders? Mogelijk valt er niets op te lossen omdat het probleem niet in de API zelf zit?

Kun je dit mogelijk zelf testen? Je geeft ook bar weinig informatie over de API, wat het voor ons redelijk onmogelijk maakt om ons een voorstelling te maken van hoe dat ding werkt. Zijn er misschien andere gebruikers/API-afnemers die dezelfde problemen hebben? Heeft dat ding een FAQ/support forum et cetera.
 
R dc

r dc

16/01/2018 17:37:53
Quote Anchor link
het is zeker mogelijk, de juiste bytes zijn er, er is geen info verloren gegaan.

als ik Ø=ÜM omzet naar utf-16 code units krijg ik: 00D8 003D 00DC 004D
de Ø=ÜM code points in hex geven: D8 3D DC 4D

het thumbsup karakter omzetten naar utf-16 code units: D83D DC4D

Het is dus perfect mogelijk om op byte niveau de omzetting te doen. Maar ik geraak er niet in php, omdat ik de syntax onvoldoende beheers.
 
Michael -

Michael -

16/01/2018 18:15:04
Quote Anchor link
Waarom kom je niet met meer informatie over de API? Wat is het voor API, is een officiële API met documentatie, heb je een link naar de API?
 
R dc

r dc

16/01/2018 21:51:00
Quote Anchor link
neen, geen gekende API.
Na wat verder onderzoek is het blijkbaar de manier waarop de urlencoding / decoding werkt.
De API stuurt unicode text door als volgt:
Hallo [thumbsup] test -> %00H%00a%00l%00l%00o%00+%D8%3D%DCM%00+%00t%00e%00s%00t%00
en php maakt daar volgende UTF-8 tekst van: H a l l o Ø=ÜM t e s t
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

16/01/2018 23:02:23
Quote Anchor link
Probeer het volgende eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
header('Content-Type: text/html; charset=UTF-8'); // force UTF-8
$test = mb_convert_encoding('<text uit API>', 'UTF-8', 'UTF-16'); // from UTF-16 to UTF-8
echo $test; // waffles
?>
 
R dc

r dc

17/01/2018 00:11:42
Quote Anchor link
ik heb het gevonden: iconv('utf-16be', 'utf-8', rawurldecode($getvariable))
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.