enctype="multipart/form-data" geeft fout

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder voor het financiele domein op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

Functioneel Applicatiebeheerder

Wij van CNB zijn op zoek naar een leergierige Functioneel Applicatiebeheerder CNB is de grootste dienstverlener in de markt van bloembollen en vaste planten. In deze markt verricht CNB de volgende diensten: bemiddeling, veilen en het koelen en prepareren van bloembollen. Vanuit ons hoofdkantoor in Lisse werken bijna 100 collega’s dag in dag uit aan de bemiddeling van bloembollen. In Bovenkarspel vindt het koelen en prepareren van de bloembollen plaats. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Functioneel Applicatiebeheerder die naast een applicatie, ook sfeer kan bouwen! Jij: Vindt het leuk om binnen een klein IT-team aan de slag te

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »
Niek Weevers

Niek Weevers

02/01/2009 15:17:00
Quote Anchor link
Ik heb een formulier met titel en afbeelding die ik wil toevoegen aan de database.
Zo gauw ik de enctype toevoeg aan het formulier, geeft hij een foutmelding bij het toevoegen. Iemand zo enig idee waar dit aan kan liggen.
De foutmelding is:
Notice: Undefined index: afbeelding
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 02:08:31
 

02/01/2009 15:22:00
Quote Anchor link
Plaats de relevante code eens, ik kan helaas niet ruiken hoe jouw code in elkaar steekt.
 
Niek Weevers

Niek Weevers

02/01/2009 15:32:00
Quote Anchor link
Formulier
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
<form method="post" action="' .$_SERVER['PHP_SELF']. '?add=true" enctype="multipart/form-data">
<
fieldset><legend>Voeg nieuw item toe</legend>
<
input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="2000000" />
<
ul>
<
li><label for="titel">Titel</label><input type="text" name="titel" id="titel" value="' .$titel. '" /></li>
<
li><label for="afbeelding">Afbeelding</label><input type="file" id="afbeelding" name="afbeelding" /></li>
<
li class="radiovak"><span>Actief?</span>
<
input class="radio" type="radio" name="actief" id="actiefj" value="j"  /><label for="actiefj"> Ja</label>
<
input class="radio" type="radio" name="actief" id="actiefn" value="n" /><label for="actiefn"> Nee</label></li>
<
li><input class="button" type="submit" name="galerieaddsubmit" value="Toevoegen" /></li>
<
/ul>
<
/fieldset>
<
/form>
?>


Formulier afhandeling
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
<?php
$titel
= $_POST['titel'];
$afbeelding= $_POST['afbeelding'];
// Checken of er wel een radiobutton is gechecked
if(!isset($_POST['actief']))
{

$actief = '';
}

else
{
$actief     = $_POST['actief'];
}

    
// Initialiseer fout variabelen
$fout = false;
$titel_fout     = false;
$afbeelding_fout= false;
$actief_fout = false;
    
// Controleer op fouten
if(!eregi('.{2,}', $titel))
{

$fout = true;
$titel_fout = true;
}

if((!eregi('((.gif|.jpg|.jpeg)$)', $afbeelding)) || ($_FILES['bestand']['size'] > 2000000))
{

$fout = true;
$afbeelding_fout = true;
}

if($actief == '')
{

$fout = true;
$actief_fout = true;
}

    
if($fout)
{

// Er zijn fouten
// Geef het lijstje van fouten

echo '<strong style="color: #C00;">Het formulier is niet correct ingevuld</strong>';
echo '<ul>';
echo ($titel_fout ? '<li>Titel moet minimaal 2 karakters hebben</li>' : '');
echo ($afbeelding_fout ? '<li>Er is geen juiste afbeelding ingevoerd, of de afbeelding is te groot (max 2 MB)</li>' : '');
echo ($actief_fout ? '<li>Er moet een status van actief gekozen worden</li>' : '');
echo '</ul><br /><br />';
        
// Geef het formulier opnieuw
ShowGalerieAddForm($titel,$actief);
}

else
{
UploadAfbeelding();
        
// Er zijn geen fouten, handel formulier af
$titel = mysql_real_escape_string($titel);
$afbeelding = mysql_real_escape_string($afbeelding);
$actief = mysql_real_escape_string($actief);

$sql = "INSERT INTO ec_galerie (    user_id,
                            titel,
                            afbeelding,
                            upload_date,
                            actief)
                VALUES (    "
.$_SESSION['s_user_id']. ",
                        '"
.$titel."',
                        '"
.$afbeelding."',
                        NOW(),
                        '"
.$actief."')";
$result = mysql_query($sql);
        
echo '<strong>' .$titel. '</strong> is toegevoegd.<br /><a href="galerie.php" title="Galerie">Ga terug naar het overzicht</a>.';
}

?>


Hij geeft dus een fout bij de afbeelding variabele tijdens het afhandelen. Maar wanneer de enctype weg is, dan niet
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

02/01/2009 15:40:00
Quote Anchor link
Je stuurt dit nergens door: $_FILES['bestand']

Wat je doorstuurt, is $_FILES['afbeelding']

Daarmee moet je voort.

De eerste blok code die je postte, moet trouwens niet tussen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php ?>
staan, maar dat zal ongetwijfeld enkel hier zo zijn, in je script zal je dat wel niet gedaan hebben.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Emmanuel Delay
 
Niek Weevers

Niek Weevers

02/01/2009 15:50:00
Quote Anchor link
Klopt goed gezien, maar dat is niet het probleem.
In regel3 van het tweede codeblok gaat het volgens mij fout (die regel geeft de foutmelding in ieder geval aan). Hij kent de $_post['afbeelding'] op een of andere manier niet.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Niek Weevers
 
Joren de Wit

Joren de Wit

02/01/2009 15:53:00
Quote Anchor link
Dat klopt, die bestaat ook niet. Als jij een <input type="file"> gebruikt, komt de betreffende informatie in de $_FILES array te staan. In jouw geval dus $_FILES['afbeelding']...
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

02/01/2009 15:56:00
Quote Anchor link
Precies (iets beter uitgelegd dan ik).
 
Niek Weevers

Niek Weevers

02/01/2009 15:59:00
Quote Anchor link
dat is em. Thnx
 

02/01/2009 15:59:00
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.