EREGI deprecated......help

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »
Franco bussche

franco bussche

02/05/2012 22:35:50
Quote Anchor link
Hallo,ik ben franco en ik heb me echt suf gezocht naar een php tutorial voor dummies want ik snap er echt niks van, en heb eerlijk gezegd weinig tijd om mezelf in php te verdiepen.
Mijn probleem: ik heb een vriend met een site waarop hij een gastenboek heeft staan, maar sinds kort heeft de host alles geupdate naar 5.3 waardoor er deze foutmelding staat:
Deprecated: Function eregi() is deprecated in /public/sites/www.eaglebeatdriveinshow.nl/gastenboek/index.php on line 175

Als ik dan op line 175 kijk zie ik dit staan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
]if (eregi("/^http://", trim($row[6]))) echo " <a href=\"$row[6]\" target=\"_blank\"><img src=\"imgs/homepage.gif\" border=\"0\" alt=\"$row[6]\"></a>";


Deze regel hoort bij een hele lap code denk ik, die kan ik ook posten als dat helpt. door de eregi code werkt het gastenboek ook niet meer denk ik, want als ik een nieuwe post wil toevoegen zegt hij: invalid url format

Maar ik heb wat gezocht en denk dat ik eregi moet vervangen met preg_match, zelfs hier op het forum stonden wat oude posts over eregi, maar dan snap ik er nog niks van ik heb een anti php brein lijkt het wel, het wil er gewoon niet in.

Ik heb al wat zitten vogelen maar dat loste de foutmelding nou niet bepaald op, kreeg ik weer dat er geen ending delimiter stond.


Kan iemand me alstublieft helpen of een eind in de richting schoppen....

alvast bedankt php nub 2012
Gewijzigd op 03/05/2012 19:08:05 door Franco bussche
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 10:49:21
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/05/2012 22:37:33
Quote Anchor link
Zou je jouw titel van dit topic aan kunnen passen naar iets wat je probleem omschrijft?

Alvast bedankt.
 
Wouter J

Wouter J

02/05/2012 22:47:12
Quote Anchor link
hmm...

En wat bedoel je met 'in de richting schoppen'? Ik kan je wel deze geweldige tutorial geven, maar veel schiet je daar met je 'anti-php brein' niet mee op. En daarnaast, waar heb je deze code vandaan, ben wel benieuwd wie er nu nog eregi gebruikt :S
 
Franco bussche

franco bussche

02/05/2012 23:06:36
Quote Anchor link
de code is van een gratis gastenboek van een of ander tuup uit india. het gastenboek staat op deze site:
http://eaglebeatdriveinshow.nl
Gewijzigd op 03/05/2012 20:18:27 door franco bussche
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/05/2012 14:15:18
Quote Anchor link
In dit forum werken we met UBB-codes, en gelukkig geen HTML....
Kan je de relevante code even tussen [code] en [/code] blokken zetten?
Gewijzigd op 03/05/2012 14:16:06 door - Ariën -
 
Kees Schepers

kees Schepers

03/05/2012 14:53:15
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if (preg_match("/^http:\/\//", trim($row[6]))) echo " <a href=\"$row[6]\" target=\"_blank\"><img src=\"imgs/homepage.gif\" border=\"0\" alt=\"$row[6]\"></a>";


Al geprobeerd?
Gewijzigd op 03/05/2012 14:53:25 door kees Schepers
 
Henk PHP

Henk PHP

03/05/2012 16:28:09
Quote Anchor link
Is het zo raar dat als je gebruikt maakt van php, dat je iig een klein beetje snapt wat er aan de hand is? Hoe kun je anders een site runnen? Maarjah dat zal wel aan mij liggen.

Bovendien is de fout duidelijk: EREGI is deprecated, oftewel verouderd i.e. mag je niet meer gebruiken. Een simpele kijken in de PHP manual legt het nog even uit voor je (eregi) en verwijst je zelfs door naar de functie die je dan wél zou moeten gebruiken (sinds PHP 5.3).
Gewijzigd op 03/05/2012 16:28:24 door Henk PHP
 
Wouter J

Wouter J

03/05/2012 16:29:59
Quote Anchor link
Simon, en als men eens de hele topicpost leest leest men:
Quote:
Maar ik heb wat gezocht en denk dat ik eregi moet vervangen met preg_match (...) maar dan snap ik er nog niks van ik heb een anti php brein lijkt het wel, het wil er gewoon niet in.

Oftewel: Alles wat jij zegt wist hij al...
Gewijzigd op 03/05/2012 16:33:14 door Wouter J
 
Henk PHP

Henk PHP

03/05/2012 16:36:06
Quote Anchor link
Alles wat jij zei wist hij ook al, maar je ziet mij daar niet dom over doen. Wat ik iig wil zeggen is, waarom heeft ie niet een voorbeeld code met preg_match gepost met een foutmelding, dan kunnen we dat tenminste debuggen. Ik probeer hem gewoon te helpen, en jij kruipt weer in mijn reet om de een of andere reden.
Gewijzigd op 03/05/2012 16:36:25 door Henk PHP
 
Wouter J

Wouter J

03/05/2012 16:37:56
Quote Anchor link
Naar mijn mening heeft Kees al het topic beantwoord en was jou bericht onnodig en ook omdat alles wat jij zei hij ook al wist.

Waarom hij geen code met preg_match poste? Omdat hij niet weet hoe hij eregi naar preg om moet zetten, dat was zijn vraag. Kees heeft dat succesvol gedaan en dus was dit topic al afgerond.
 
Jeroen VD

Jeroen VD

03/05/2012 16:40:20
Quote Anchor link
simon:
Quote:
Maar ik heb wat gezocht en denk dat ik eregi moet vervangen met preg_match, (...)


oftewel de hele strekking van de post staat in jouw reactie, daarmee maakt dat jouw post nutteloos, en snap ik heel goed dat wouter daar wat van zegt. verder mag je anderen ook best normaal behandelen, dat is niet verboden.
Gewijzigd op 03/05/2012 16:40:59 door Jeroen VD
 
Henk PHP

Henk PHP

03/05/2012 16:41:04
Quote Anchor link
Zucht, u bent echt de oneindige smart-ass. Ga je maar lekker superieur voelen Wouter Jeej. Ga je nu overal mijn posts overbodig noemen?

Het lijkt mij namelijk geen slecht idee om de manual te gebruiken als je zo'n error krijgt én om de manual te gebruiken om de functionaliteit van preg_match te vinden. Is het nou zo erg dat ik daar op wijs?
 
Jeroen VD

Jeroen VD

03/05/2012 16:46:46
Quote Anchor link
nee. maar de topicstarter heeft al duidelijk aangegeven dat hij preg_match() moet hebben. hij weet alleen niet goed hoe die dat moet toepassen. wat zeg jij: 'gebruik een preg_match()'. dat is vrij nutteloos

Offtopic:

ik weet dat ik buiten de discussie tussen wouter en simon sta, maar ik ben het totaal met wouter eens. daarom reageer ik ook
 
Kees Schepers

kees Schepers

03/05/2012 16:50:47
Quote Anchor link
Simon Whiteley op 03/05/2012 16:41:04:
Zucht, u bent echt de oneindige smart-ass. Ga je maar lekker superieur voelen Wouter Jeej. Ga je nu overal mijn posts overbodig noemen?

Het lijkt mij namelijk geen slecht idee om de manual te gebruiken als je zo'n error krijgt én om de manual te gebruiken om de functionaliteit van preg_match te vinden. Is het nou zo erg dat ik daar op wijs?



Ik wil je verzoeken je reacties in de toekomst te nuanceren, en ergens begrijp ik de strekking van je bericht en de 'irritatie' t.o.v. de topic starter wel maar op deze manier reageren heb je alleen jezelf mee. Ik doel met name op je vorige reactie.
Gewijzigd op 04/05/2012 10:08:39 door kees Schepers
 
Franco bussche

franco bussche

03/05/2012 20:00:14
Quote Anchor link
De melding is weg dank je hartelijk kees en iedereen die nog enigzins een positieve reactie kon opbrengen. Het was niet mijn bedoeling om wereldoorlog 3 te starten.

En simon, zoal ik al postte, het gaat om de site van een vriend me, en als iedereen die een site heeft verstand moet hebben van de coderingen die er gebruikt worden om een site etc te maken, dan kunnen alle webdesigners en php coders wel in pakken lijkt me.

Anywho's......de melding is weg en het ziet er perfect uit nu echter als je nu in het gastenboek op de knop versturen klikt zegt tie: invalid url format.

Dus ergens staat er een link niet goed denk ik, weet iemand in welk blad die link zou moeten staan?
 
Wouter J

Wouter J

03/05/2012 20:13:01
Quote Anchor link
Quote:
en als iedereen die een site heeft verstand moet hebben van de coderingen die er gebruikt worden om een site etc te maken, dan kunnen alle webdesigners en php coders wel in pakken lijkt me.

Nee, maar die hebben die site wel laten maken door iemand die er verstand van heeft, in elk geval dat hoop ik.

Je moet een site vergelijken met een huis (hè heb ik weer dat huis, moet eens iets anders bedenken :S). Bijna niemand die een huis heeft heeft verstand van een huis bouwen, sommige wel een beetje die noemen zich dan klussers...
Als een mens een huis wilt, laten we uitgaan van een rijk mens, dan gaat hij bij een aannemer en/of architect langs. Die maken vervolgens een huis voor hem.
Waarom maakt die persoon niet zijn eigen huis? Juist, omdat hij dat niet kan.

Zo is het ook met een website. Jij wilt een website, of in dit geval je vriend. Nu kun je zelf wat gaan aanmodderen (want laten we eerlijk zijn, dat doe je nu) of je kunt iemand inhuren die voor jou, of je vriend, hetgeen aanpast dat je wilt.
Aangezien je zelf geen verstand ervan hebt is het zeer verstandig om iemand in te huren die er wel verstand van heeft.
Wat redenen waarom je dat zou moeten doen:
- Denk eens aan veiligheid, een van de grootste aspecten van PHP. Jij weet nog niet hoe je veilig moet scripten en er komen dus lekken en kunnen mensen virussen op je site plaatsen, gegevens van de server halen, hele domein leeghalen, kortom mensen kunnen dingen doen die jij absoluut niet wilt.
- Je weet zeker dat je goede scripts maakt. Scripts moeten goed in elkaar zitten, dat vind ik ook het leuke van scripten. Je moet nadenken over elke stap die je maakt. Heb je een script die niet goed in elkaar zit dan loop je vanzelf tegen het probleem op dat je script een keer niet gaat werken.
- Je script is up-to-date. Een script zoals jij nu hebt met eregi is totaal niet up-to-date en stamt zo'n beetje uit de oertijd. Een oud script is onveilig en gaat niet meer werken, zoals je al hebt gemerkt.

Mijn tips: Gooi dit script weg en begin met een up-to-date script een script met eregi erin zou eigenlijk vanzelf van het internet verwijderd moeten worden; Huur iemand in die er verstand van heeft, zo kun je een veilige en goede site bouwen.
 
Franco bussche

franco bussche

03/05/2012 20:30:23
Quote Anchor link
hij heeft zijn site inderdaad laten maken door iemand die wist wat hij deed (de laatste versie van het script is van 3 jaar geleden dacht ik) echter deze gast is met de noorderzon vertrokken en verstoken van alle vormen van contact.

En ik moet je gelijk geven wat opnieuw beginnen betreft dat zou het beste zijn, maar dan gaat het hem geld kosten en dat wilt hij nu juist vermijden.
Tegenwoordig wordt er zoveel "gratis" aangeboden, dat je een dief van je portomonnee lijkt als je voor hetzelfde einddoel dan geld gaat betalen.

Ik heb zelf absoluut geen intentie om te gaan scripten met php, daar heb ik helemaal geen kaas van gegeten.

En met de website is niks mis (althans nog niet) het is dat verrekte gastenboek. :)
Gewijzigd op 03/05/2012 20:32:04 door franco bussche
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.