Euwige loop bij uitlezen table

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tim

tim

20/02/2008 16:56:00
Quote Anchor link
Hallo.
als ik het volgende stukje code gebruik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
while($rij = mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT id,naam FROM post"))) {
?>

<tr><td><a href="?editpost=<?php echo $rij["id"].'">'.$rij["naam"];?></a></td></tr>
<?php
}
?>


Dan krijg ik een eeuwige loop.
waarom is dit??

Tim
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 12:25:14
 
Frank -

Frank -

20/02/2008 16:58:00
Quote Anchor link
compacte code en bugs... Ga je query eens uitvoeren buiten de while-lus! Tevens kan het geen kwaad om te kijken of de query is gelukt en resultaten heeft opgeleverd.
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

20/02/2008 16:58:00
Quote Anchor link
omdat je continue een nieuwe query start die nooit zal eindigen zolang jij je databaseverbinding hebt..

doe het zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$result
= mysql_query("SELECT id,naam FROM post") or die(mysql_error());
while($rij = mysql_fetch_array($result)) {

echo '<tr><td><a href="?editpost='.$rij["id"].'">'.$rij["naam"].'</a></td></tr>';
}

?>


edit: typo
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Terence Hersbach
 
Tim

tim

20/02/2008 17:21:00
Quote Anchor link
Pfff, het lijkt wel een chat, zo snel wordt er gereageerd.

maar terence bedankt (en pgFrank ook:P)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.