Extra forum/Scripts categorie: Tips/Snippets

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Hoofddorp. Binnen deze functie vervul je een onsite learning programma waarbij je aan de slag gaat met PHP en Laravel. Hierbij ben je voornamelijk werkzaam op verschillende klantlocaties en is het jouw taak om hun wensen en eisen

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

PHP Newbie

PHP Newbie

21/07/2008 15:16:00
Quote Anchor link
Heey allemaal,

Ik zat me te bedenken dat het misschien wel handig is om gewoon een forum-categorie of script-categorie "Tips" aan te maken. Hierin kunnen dan kleine handige snippets in geplaatst worden die eigenijk niet in de huidige scriptlib thuis horen, maar wel gewoon handig zijn.

Daarnaast zouden hier gewoon tips gepost kunnen worden van dingen die vaak mis gaan tijdens het scripten. Gewoon even een simpel voorbeeldje van wat ik bedoel:


-------------------
Bij een inlogcontrole wordt vaak de volgende SQL-code gebruikt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
    $sql
= "SELECT
                id
            FROM
                users
            WHERE
                username = '"
.mysql_real_escape_string($_POST['username'])."'
                AND password = MD5('"
.mysql_real_escape_string($_POST['password'])."')";
?>


In eerste instantie lijkt hier niets mis mee, maar veel mensen weten niet dat op deze manier het wachtwoord keurig netjes onbeschermd in de SQL-logs komt te staan.
Gebruik daarom liever:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
    $sql
= "SELECT
                id
            FROM
                users
            WHERE
                username = '"
.mysql_real_escape_string($_POST['username'])."'
                AND password = '"
.md5($_POST['password'])."'";
?>


Op deze manier komt het md5() gehashte wachtwoord in de logs te staan en kan niemand het wachtwoord dus nog achterhalen.
------------------

Dit is toch iets waarmee mensen redelijk vaak de fout in gaan en er is geen echte plek om dit soort tips/snippets te posten.

Laat eens horen wat je van het idee vindt.

Groet
Newb

edit:
Thx SanThe
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 16:07:13
 
- SanThe -

- SanThe -

21/07/2008 15:43:00
Quote Anchor link
Ik vind dat wel een goed idee.
Quote:
password = ..... $_POST['username']

=> password = ..... $_POST['password']
 
- -

- -

21/07/2008 15:44:00
Quote Anchor link
Inderdaad, in de scriptlib hoort niet alleen volledige scripts, maar ook kleine snippets.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

21/07/2008 15:50:00
Quote Anchor link
iChris.nl schreef op 21.07.2008 15:44:
Inderdaad, in de scriptlib hoort niet alleen volledige scripts, maar ook kleine snippets.


Heb je het topic en de reactie uberhaupt gelezen?
 
- -

- -

21/07/2008 15:52:00
Quote Anchor link
Quote:
Hierin kunnen dan kleine handige snippets in geplaatst worden die eigenijk niet in de huidige scriptlib thuis horen, maar wel gewoon handig zijn.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

21/07/2008 15:54:00
Quote Anchor link
Quote:
Ik zat me te bedenken dat het misschien wel handig is om gewoon een forum-categorie of script-categorie "Tips" aan te maken. Hierin kunnen dan kleine handige snippets in geplaatst worden die eigenijk niet in de huidige scriptlib thuis horen, maar wel gewoon handig zijn.

Quote:
Inderdaad, in de scriptlib hoort niet alleen volledige scripts, maar ook kleine snippets.


Die staan er nu ook al in regelmatig om keihard te worden afgeschoten. Zoals jij het zegt moet het blijven zoals het is en dat is het punt van TS dat het nie zo is
 
Jelmer -

Jelmer -

21/07/2008 15:55:00
Quote Anchor link
Kleintje die vooral handig kan zijn bij formpjes:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
function ifset(&$x, $y = null) {
    return isset($x) ? $x : $y;
}

?>

Dan kan je gemakkelijk voor-ingevulde waarden in je formulier zetten, tenzij de gebruiker al iets gepost heeft:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<input type="text" name="naam" value="' . htmlentities(ifset($_POST['naam'], 'je voornaam'), ENT_QUOTES) . '">';
?>


Dankzij de reference (het &-tekentje voor $x) kan je niet-bestaande variabelen meegeven zonder dat PHP boos wordt. Nadeel is wel dat je alleen maar variabelen mee kan geven, en dit bijvoorbeeld niet zal werken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo ifset('a', 'b'); // levert error op
?>


edit: En omdat ik de bestanden toch toevallig open heb staan, deze 2 heb ik gisteren nog gemaakt. Bleken wel handig te zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
function array_validate($callback, array $input) {
    foreach($input as $value) {
        if(!call_user_func($callback, $value)) return false;
    }

    
    return true;
}

?>

Hiermee kan je gemakkelijk een hele array testen tegen een bepaalde functie. Zodra een enkele waarde niet voldoet, stopt hij met testen en geeft hij 'false' terug. Voorbeeldje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$nummers
= array(1, 2, 3, 4, 5);
var_dump(array_validate('is_int', $nummers)); // geeft true

$meer_nummers = array(1, "2", 3.1);
var_dump(array_validate('is_int', $meer_nummers)); // geeft false
?>

Het verbaasde me een beetje dat PHP niet standaard zo soort functie heeft.

En als laatste, een one-liner om je gegenereerde code een beetje netjes te houden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
function str_indent($text, $depth = 1) {
    return implode("\n", array_map(create_function('$s', 'return "' . str_repeat("\t", $depth) . '$s";'), explode("\n", $text)));
}

?>

Je gooit er een lap tekst in, en er komt een lap tekst met $depth maal een tab teken op iedere regel uit.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 
- -

- -

21/07/2008 15:55:00
Quote Anchor link
Sorry, je hebt gelijk Jacco, ik formuleerde het verkeerd; Ik bedoelde dat er een aparte categorie voor de snippets moet komen :)
 
Jacco Engel

Jacco Engel

21/07/2008 15:59:00
Quote Anchor link
Jelmer kan aan mij liggen maar kun je jou probleem niet oplossen door gewoon

function ifset($var = null)
{
return $var;
}

Te doen? in dat geval krijg je met een gevulde waarde de waarde terug en anders krijg je null terug. en nu kun je wel vaste waarden doen zoals ifset('a')
 
PHP Newbie

PHP Newbie

21/07/2008 16:04:00
Quote Anchor link
Inderdaad Jelmer, dat soort dingen!

Maar dit topic was alleen om even het idee aan te dragen, niet om hier al allerlei scripts neer te gooien. Dat kan altijd nog als de meerderheid het géén goed idee vindt.
 
Jelmer -

Jelmer -

21/07/2008 16:05:00
Quote Anchor link
Jacco, dan zal je een Notice van PHP krijgen omdat je een variabele aanroept die niet bestaat.
 

21/07/2008 16:56:00
Quote Anchor link
Jelmer schreef op 21.07.2008 15:55:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php
function array_validate($callback, array $input) { ?>

Bedoel je niet:
function array_validate(array $input, $callback) {

Verder vind ik het ook wel een goed id, maar het moeten dan wel goede snippetes zijn dus niet iets van:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
for ( $i=0; $i <= 10; $counter++) {
    echo "blaat" . $i;
}
?>

Om maar een veel te simpel en lomp voorbeeld te geven.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Jelmer -

Jelmer -

21/07/2008 16:58:00
Quote Anchor link
Eerst wel, maar toen dacht ik, "laat ik dezelfde volgorde gebruiken als array_map" en heb ik het verandert. Ik heb de voorbeelden even verandert zodat de volgorde weer klopt ;)
 
B a s
Beheerder

B a s

21/07/2008 19:19:00
Quote Anchor link
Heb een categorie 'snippets' aangemaakt. Als je nu scripts toevoegt kun je deze kiezen :). Goed idee, tnx!
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

21/07/2008 22:18:00
Quote Anchor link
Ik neem aan dat de nieuwe categorie er nog niet bij staat omdat er nog geen snippets in staan?

Goed idee trouwens, is ook leuk om die kleine dingetjes, zoals van Jelmer, te ontdekken, dat met ifSet() vind ik wel leuk. Daar kun je nog eens in gaan bladeren als je niets te doen hebt, ontdek je toch nog leuke dingen.
 
- -

- -

21/07/2008 22:27:00
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

21/07/2008 22:35:00
Quote Anchor link
Ja, dit is denk ik een goeie toevoeging voor PHP Hulp!

Lol @ iCrhis.nl tekst-onder-naam-gedoe..
 
- -

- -

21/07/2008 22:38:00
Quote Anchor link
Het is iChris.nl voor jou Tommy! :) hehe
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

21/07/2008 22:40:00
Quote Anchor link
En dat was het moment waarop het niveau daalde \
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

21/07/2008 23:00:00
Quote Anchor link
Het zijn denk ik niet de 'normale' snippets, maar toch echt de wat beknoptere, kleine, nuttige en effeciënte (?) stukjes code die de programmeurs hier gebruiken om hun code te verbeteren, aan te vullen en hun programmeren te versnellen.
 
B a s
Beheerder

B a s

22/07/2008 01:26:00
Quote Anchor link
Mooie nietszeggende stelling Tommy, maar mooi geprobeerd ;-).

Nice snippets Jelmer! De MD5 is ook nieuws voor mij..
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.