file upload

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »
Mitchel V

Mitchel V

27/06/2010 17:14:03
Quote Anchor link
Hallo.

Zelf ben ik niet zo bekend met het uploaden van een file.
Maar ik loop tegen het volgende probleem op.

Ik wil controleren of een bestand is ingevoerd bij de input, maar dat gaat ergens fout.
Zelf weet ik niet hoe ik dit kan oplossen, zou iemand mij kunnen helpen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php

$aantalp
= 0;
for ($i = 1; $i <= $_POST['aantal']; $i++) {
    $imagename = basename($_FILES['file']['name'.$i]);
    if(!$imagename == ""){
        $aantalp = $aantalp + 1;
    }

    echo $imagename;
}

$i = 0;
if($aantalp == 0){
    $error .= "Het is verplicht om minimaal <u>1</u> product toe te voegen aan een factuur.<br>";
}

if(!$error == ""){
    echo '<b>Foutmelding:</b><br>'.$error;
}
else{
// Rest van de code.
}

echo '<form method="post" enctype="multipart/form-data"><table>
<tr>
    <td></td>
    <td>Bijlage</td>
    <td>Omschrijving</td>
</tr>'
;

for ($i = 1; $i <= $_POST['aantal']; $i++) {
    echo '<tr>
            <td>'
.$i.'</td>
            <td><input name="file'
.$i.'" type="file" /></td>
            <td><input type="text" name="omschrijving'
.$i.'" value="'.$_POST['omschrijving'.$i].'" size="35"></td>
          </tr>'
;
    }

echo '<tr><td colspan="5"><br></td></tr>';

echo '<tr><td colspan="1"><input type="hidden" name="aantalproducten" value="'.$i.'"></td><td colspan="4"><input type="submit" name="submit" value="Zet factuur klaar"></td></tr>
</table>
</form>'
;
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 06:32:01
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

27/06/2010 17:34:18
Quote Anchor link
name="file'.$i.'"

dit is toch echt niet handig, je kan dan beter
name="file[]" er van maken

En als je dan een kijkt naar de var_dump($_FILES), dan zie je hopelijk zelf wel hoe en wat.

Zo niet dan kijk je maar naar dit:
http://wiki.phpfreakz.nl/Upload
 
Mitchel V

Mitchel V

27/06/2010 18:40:05
Quote Anchor link
Ok,

Maar hoe kan ik ze in de POST dan uitlezen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php
$aantal
= 5;

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){
    if ($_FILES["file"]["error"] > 0){
        echo "Return Code: " . $_FILES["file"]["error"] . "<br />";
    }
else{
        $_FILES["file"]["name"] = date("dmYHis").$_FILES["file"]["name"];
        if (file_exists("uploadfactuur/" . $_FILES["file"]["name"])){
            echo $_FILES["file"]["name"] . " already exists. ";
        }
else{
            move_uploaded_file($_FILES["file"]["tmp_name"], "uploadsfactuur/" . $_FILES["file"]["name"]);
            echo "Stored in: " . "uploadfactuur/" . $_FILES["file"]["name"];
        }
    }
}

?>


<html>
<body>

<form method="post"
enctype="multipart/form-data">
<table>
<tr><td></td><td>Bestand</td><td>Omschrijving</td></tr>
<?php
for ($i = 1; $i <= $aantal; $i++) {
    echo '<tr>
            <td>'
.$i.'</td>
            <td><input name="file[]" type="file" /></td>
            <td><input type="text" name="omschrijving[]" value="'
.$_POST['omschrijving'.$i].'" size="35"></td>
          </tr>'
;
    }

?>

<tr><td></td><td><input type="submit" name="submit" value="Submit" /></td><td></td></tr>
</table>
</form>

</body>
</html>
 
Jan geen

Jan geen

27/06/2010 19:32:26
Quote Anchor link
Door middel van een foreach
 
Mitchel V

Mitchel V

27/06/2010 19:52:05
Quote Anchor link
Ok, Ik heb het geprobeerd maar ik krijg de volgende fout:
Return Code: Array
Return Code: Array
Return Code: Array
Return Code: Array
Return Code: Array

wat doe ik fout?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php
$aantal
= 5;
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){
    foreach($_FILES["file"]["name"] as $key => $value){
        if ($_FILES["file"]["error"] > 0){
            echo "Return Code: " . $_FILES["file"]["error"] . "<br />";
        }
else{
            if($_FILE["file"]["size"] > 0){
                $_FILES["file"]["name"] = date("dmYHis").$value;
                if (file_exists("uploadfactuur/" . $_FILES["file"]["name"])){
                    echo $_FILES["file"]["name"] . " already exists. ";
                }
else{
                    move_uploaded_file($_FILES["file"]["tmp_name"], "uploadsfactuur/" . $_FILES["file"]["name"]);
                    echo "Stored in: " . "uploadfactuur/" . $_FILES["file"]["name"];
                }
            }
        }
    }
}

?>


<html>
<body>

<form method="post" enctype="multipart/form-data">
<table>
<tr><td></td><td>Bestand</td><td>Omschrijving</td></tr>
<?php
for ($i = 1; $i <= $aantal; $i++) {
    echo '<tr>
            <td>'
.$i.'</td>
            <td><input name="file[]" type="file" /></td>
            <td><input type="text" name="omschrijving[]" value="'
.$_POST['omschrijving'.$i].'" size="35"></td>
          </tr>'
;
    }

?>

<tr><td></td><td><input type="submit" name="submit" value="Submit" /></td><td></td></tr>
</table>
</form>
</body>
</html>
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

27/06/2010 20:37:56
Quote Anchor link
je hebt geen eens keken naar een var_dump($_POST) / var_dump($_FILES).

als je dat bekeken hebt dan zal het ook zo moeten zjn dat je ziet wat je fout gedaan hebt.
 
Mitchel V

Mitchel V

27/06/2010 21:25:30
Quote Anchor link
ik heb gekeken op: http://nl.php.net/var_dump
maar nee, ik zie niet wat ik fout doe :S
 
Jelmer -

Jelmer -

27/06/2010 23:21:57
Quote Anchor link
$_FILES['file']['name'] is een array, zoals je zo te zien weet, want je gebruikt hem als argument voor de foreach-lus. Maar $_FILES['file']['error] is dat ook, en $_FILES['file']['size'] ook. Als je daar de juiste waarde uit wilt pakken, moet je die arrays benaderen via hun key, $key die je foreach-lus oplevert.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
foreach($_FILES['file']['name'] as $key => $file_name) {
   echo 'Bestand ' . $_FILES['file']['name'][$key] . ' is tijdelijk opgeslagen als ' . $_FILES['file']['tmp_name'][$key];
}

?>


Als je vlak voor je foreach-lus var_dump($_FILES) zet, dan laat PHP je zien hoe de $_FILES array is opgebouwd. Dat bedoelde Noppes.
 
Mitchel V

Mitchel V

28/06/2010 00:09:31
Quote Anchor link
Ohh ok,

Maar dan snap ik de output niet van de var_dump..
Ik upload 1 bestand, nl.gif

dan krijg ik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
array(1) { ["file"]=> array(5) { ["name"]=> array(5) { [0]=> string(6) "nl.gif" [1]=> string(0) "" [2]=> string(0) "" [3]=> string(0) "" [4]=> string(0) "" } ["type"]=> array(5) { [0]=> string(9) "image/gif" [1]=> string(0) "" [2]=> string(0) "" [3]=> string(0) "" [4]=> string(0) "" } ["tmp_name"]=> array(5) { [0]=> string(14) "/tmp/phprwAerP" [1]=> string(0) "" [2]=> string(0) "" [3]=> string(0) "" [4]=> string(0) "" } ["error"]=> array(5) { [0]=> int(0) [1]=> int(4) [2]=> int(4) [3]=> int(4) [4]=> int(4) } ["size"]=> array(5) { [0]=> int(360) [1]=> int(0) [2]=> int(0) [3]=> int(0) [4]=> int(0) } } } Bestand nl.gif is tijdelijk opgeslagen als /tmp/phprwAerPBestand is tijdelijk opgeslagen als Return Code: 4


Hij slaat niets op in de ftp...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<?php
var_dump($_FILES);

$aantal = 5;
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){
foreach($_FILES['file']['name'] as $key => $file_name) {
   echo 'Bestand ' . $_FILES['file']['name'][$key] . ' is tijdelijk opgeslagen als ' . $_FILES['file']['tmp_name'][$key];
            if ($_FILES["file"]["error"][$key] > 0){
            echo "Return Code: " . $_FILES["file"]["error"][$key] . "<br />";
        }
else{
            if($_FILE["file"]["size"][$key] > 0){
                if (file_exists("uploadfactuur/" . $_FILES["file"]["name"][$key])){
                    echo $_FILES["file"]["name"][$key] . " already exists. ";
                }
else{
                    move_uploaded_file($_FILES["file"]["tmp_name"][$key], "uploadsfactuur/" . $_FILES["file"]["name"][$key]);
                    echo "Stored in: " . "uploadfactuur/" . $_FILES["file"]["name"][$key];
                }
            }
        }
    }
}

?>


<html>
<body>

<form method="post" enctype="multipart/form-data">
<table>
<tr><td></td><td>Bestand</td><td>Omschrijving</td></tr>
<?php
for ($i = 1; $i <= $aantal; $i++) {
    echo '<tr>
            <td>'
.$i.'</td>
            <td><input name="file[]" type="file" /></td>
            <td><input type="text" name="omschrijving[]" value="'
.$_POST['omschrijving'.$i].'" size="35"></td>
          </tr>'
;
    }

?>

<tr><td></td><td><input type="submit" name="submit" value="Submit" /></td><td></td></tr>
</table>
</form>
</body>
</html>
 
Niels K

Niels K

28/06/2010 09:15:01
Quote Anchor link
Kijk anders even bij deze tutorial, daarin heb ik beschreven hoe je een file upload

http://www.phphulp.nl/php/tutorial/overig/uploadsysteem/705/uploaden-php/1859/

Later deze dag zal ik nog een upload class bij de scripts plaatsen, maar dan moet je nog even geduld hebben
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

28/06/2010 09:25:55
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
array(1) {
    ["file"]=> array(5) {
        ["name"]=> array(5) {
            [0]=> string(6) "nl.gif"
            [1]=> string(0) ""
            [2]=> string(0) ""
            [3]=> string(0) ""
            [4]=> string(0) ""
        }
        ["type"]=> array(5) {
            [0]=> string(9) "image/gif"
            [1]=> string(0) ""
            [2]=> string(0) ""
            [3]=> string(0) ""
            [4]=> string(0) ""
        }
        ["tmp_name"]=> array(5) {
            [0]=> string(14) "/tmp/phprwAerP"
            [1]=> string(0) ""
            [2]=> string(0) ""
            [3]=> string(0) ""
            [4]=> string(0) ""
        }
        ["error"]=> array(5) {
            [0]=> int(0)
            [1]=> int(4)
            [2]=> int(4)
            [3]=> int(4)
            [4]=> int(4)
        }
        ["size"]=> array(5) {
            [0]=> int(360)
            [1]=> int(0)
            [2]=> int(0)
            [3]=> int(0)
            [4]=> int(0)
        }
    }
}

Even wat mooiere weer gegeven. Dat word het een stuk duidelijker. Jammer dat je dat zelf niet doet.
php.net:
If filename is a valid upload file, but cannot be moved for some reason, no action will occur, and move_uploaded_file() will return FALSE. Additionally, a warning will be issued.

Je kunt dus doen in regel 12 - 17 van jou laatste code blokje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
                if (file_exists("uploadfactuur/"  . $_FILES["file"]["name"][$key])){
                    echo $_FILES["file"]["name"][$key] . " already exists. ";
                } elseif(move_uploaded_file($_FILES["file"]["tmp_name"][$key], "uploadsfactuur/" . $_FILES["file"]["name"][$key])) {
                    echo "Stored in: " . "uploadfactuur/" . $_FILES["file"]["name"][$key];
                } else {
                    echo 'Opslaan mislukt.';
                }

Maak van de destination eens een absuluut pad. En chmod naar 777.
 
Niels K

Niels K

28/06/2010 09:35:37
Quote Anchor link
Ik heb de uploader bij de scripts toegevoegd.

http://www.phphulp.nl/php/script/classes/uploader-class/1792/
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

28/06/2010 10:31:27
Quote Anchor link
Bij uploadscripts gaat het vaak fout met de rechten die de map heeft waarnaar je je bestanden wilt uploaden. Wat ook vaak fout gaat, is de verwijzing naar de goede map.
Probeer maar eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    echo $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . '/uploadsfactuur/';
?>
 
Arjan -

Arjan -

28/06/2010 12:10:51
Quote Anchor link
Je had aardig wat foutjes in je code staan. Probeer het eens middels onderstaande code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php

$map
= $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/uploadsfactuur/';

$aantal = 5;
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){
    foreach($_FILES['file']['name'] as $key => $file_name) {
           
        echo 'Bestand ' . $file_name . ' is tijdelijk opgeslagen als ' . $_FILES['file']['tmp_name'][$key];
        
        if ($_FILES['file']['error'][$key] < 1){
            if($_FILES['file']['size'][$key] > 0){
                if (file_exists($map . $file_name)){
                    echo $file_name . " already exists. ";
                }
else{
                    move_uploaded_file($_FILES['file']['tmp_name'][$key], $map . $file_name);
                    echo "Stored in: " . $map . $file_name;
                }
            }
        }
else{
            echo "Return Code: " . $_FILES['file']['error'][$key] . "<br />";
        }
    }
}



?>
Gewijzigd op 28/06/2010 12:42:04 door Arjan -
 
Mitchel V

Mitchel V

28/06/2010 12:28:19
Quote Anchor link
bij het controleren van de groote van een bestand:

if($_FILES["file"]["size"][$key] > 0){

)

Ik heb gezien, als ik een file wil uploaden, dan krijg ik geen size mee :S
wat doe ik dan fout?
array:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
array(1) {
    ["file"]=> array(5) {
        ["name"]=> array(5) {
            [0]=> string(15) "middenboven.png"
            [1]=> string(15) "middenonder.png"
            [2]=> string(0) ""
            [3]=> string(0) ""
            [4]=> string(0) ""
        }
        ["type"]=> array(5) {
            [0]=> string(9) "image/png"
            [1]=> string(9) "image/png"
            [2]=> string(0) ""
            [3]=> string(0) ""
            [4]=> string(0) ""
        }
        ["tmp_name"]=> array(5) {
            [0]=> string(14) "/tmp/php746Dv6"
            [1]=> string(14) "/tmp/phpYY9hfT"
            [2]=> string(0) ""
            [3]=> string(0) ""
            [4]=> string(0) ""
        }
        ["error"]=> array(5) {
            [0]=> int(0)
            [1]=> int(0)
            [2]=> int(4)
            [3]=> int(4)
            [4]=> int(4)
        }
        ["size"]=> array(5) {
            [0]=> int(56083)
            [1]=> int(50727)
            [2]=> int(0)
            [3]=> int(0)
            [4]=> int(0)
        }
    }
}


Bestand middenboven.png is tijdelijk opgeslagen als /tmp/php746Dv6
Return Code: 0
Bestand middenonder.png is tijdelijk opgeslagen als /tmp/phpYY9hfT
Return Code: 0
Bestand is tijdelijk opgeslagen als
1
size: 0Bestand is tijdelijk opgeslagen als
1
size: 0Bestand is tijdelijk opgeslagen als
1


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
$rootmap
= $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/';

$aantal = 5;
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){
    foreach($_FILES['file']['name'] as $key => $file_name) {
          
        echo 'Bestand ' . $file_name . ' is tijdelijk opgeslagen als ' . $_FILES['file']['tmp_name'][$key].'<br>';
        
        if ($_FILES["file"]["error"][$key] > UPLOAD_ERR_OK){
            echo '1<br>
            size: '
. $_FILES["file"]["size"][$key];
            if(!$_FILES["file"]["size"][$key] == 0){
                echo '2';
                if (file_exists($rootmap."uploadsfactuur/" . $file_name)){
                    echo $file_name . " already exists. ";
                }
else{
                    move_uploaded_file($_FILES["file"]["tmp_name"][$key], $rootmap."uploadsfactuur/" . $file_name);
                    echo "Stored in: " . $rootmap . "uploadsfactuur/" . $file_name;
                }
            }
        }
else{
            echo "Return Code: " . $_FILES["file"]["error"][$key] . "<br />";
        }
    }
}

?>
 
Arjan -

Arjan -

28/06/2010 12:40:58
Quote Anchor link
Gebruik nog even de aangepast versie van mijn post, want ik had zelf een foutje gemaakt en snel aangepast.

En je krijgt in je var_dump wel een size mee, zie onderaan je output:

["size"]=> array(5) {
[0]=> int(56083)
[1]=> int(50727)
[2]=> int(0)
[3]=> int(0)
[4]=> int(0)
}

De eerste 2 bestanden hebben een attribuut size met als waarde een integer. Dus dat is correct.
Gewijzigd op 28/06/2010 12:45:09 door Arjan -
 
Arjan -

Arjan -

28/06/2010 12:40:58
Quote Anchor link
Dubbelpost
Gewijzigd op 28/06/2010 12:41:13 door Arjan -
 
Mitchel V

Mitchel V

28/06/2010 12:56:26
Quote Anchor link
ok top.

Waar vind ik de error codes?
Zodat ik kan uitlezen wat Return Code: 4 is
 
Arjan -

Arjan -

28/06/2010 13:19:03
Quote Anchor link
http://www.php.net/manual/en/features.file-upload.errors.php

Je kan deze functie gebruiken (code uit bovenstaande link):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php

function file_upload_error_message($error_code) {
    switch ($error_code) {
        case
UPLOAD_ERR_INI_SIZE:
            return 'The uploaded file exceeds the upload_max_filesize directive in php.ini';
        case
UPLOAD_ERR_FORM_SIZE:
            return 'The uploaded file exceeds the MAX_FILE_SIZE directive that was specified in the HTML form';
        case
UPLOAD_ERR_PARTIAL:
            return 'The uploaded file was only partially uploaded';
        case
UPLOAD_ERR_NO_FILE:
            return 'No file was uploaded';
        case
UPLOAD_ERR_NO_TMP_DIR:
            return 'Missing a temporary folder';
        case
UPLOAD_ERR_CANT_WRITE:
            return 'Failed to write file to disk';
        case
UPLOAD_ERR_EXTENSION:
            return 'File upload stopped by extension';
        default:

            return 'Unknown upload error';
    }
}


if ($_FILES['file']['error'] === UPLOAD_ERR_OK)
    // upload ok
else
    $error_message = file_upload_error_message($_FILES['file']['error']);

?>
Gewijzigd op 28/06/2010 13:20:45 door Arjan -
 
Mitchel V

Mitchel V

28/06/2010 14:11:36
Quote Anchor link
ok dit begind er op te lijken :D

Maar nu, buiten dat ik een file mee geef, wil ik ook een omschrijving mee geven..
Hoe kan ik die in de zelfde foreach zetten?

Dit werkt niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
foreach($_FILES['file']['name'] as $key => $file_name && $_POST['omschrijving'] as $key2=> $omschrijving){

}

?>
Gewijzigd op 28/06/2010 14:12:20 door Mitchel V
 
Arjan -

Arjan -

28/06/2010 14:44:59
Quote Anchor link
Je zal dan dit moeten doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

foreach($_FILES['file']['name'] as $key => $file_name){

echo $omschrijving[$key];

}


?>


De key van $_FILES['file']['name'] komt overeen met de omschrijving array. Dus dit zal moeten werken.

Ik denk dat het goed is dat je even goed kijkt hoe een array werkt en hoe je er mee kan werken. Want wanneer je in html een input de naam omschrijving[] mee geeft en je hebt hier nog 10x dezelfde inputs staan, dan krijg je dus een array zoals:

$omschrijving[0] = 'Omschrijving 1';
$omschrijving[1] = 'Omschrijving 2';
$omschrijving[2] = 'Omschrijving 3';
etc...

Hier zijn dus de cijfers tussen de brackets de keys van de array en die komen overeen met de keys in je $_FILES['file']['name'] array omdat die ook weer keys bevat, beginnend vanaf 0:

$_FILES['file']['name'][0] = 'Naam bestand 1';
$_FILES['file']['name'][1] = 'Naam bestand 2';
$_FILES['file']['name'][2] = 'Naam bestand 3';
Etc...
Gewijzigd op 28/06/2010 14:48:25 door Arjan -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.