file_exists werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

18/05/2022 15:36:47
Quote Anchor link
Ik wil het volgende doen::

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
if (file_exists($path.'.jpg'))
    {
    $ext = 'jpg';    
    }


Het bestand bestaat gewoon en heeft 777 rechten.
openbase dir staat uit voor het domein.
Het gaat dus om een plaatje dat op een ander domein staat dus buiten de document root.

ini_set('display_errors',1);
geeft geen enkele error.

Hoe kan ik dit debuggen?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 20:10:39
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

18/05/2022 16:19:39
Quote Anchor link
Het bestand kan wel bestaan met de juiste rechten, maar heeft $path die ook.
Bekijk het vanuit de server. Die moet erbij kunnen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/05/2022 16:39:27
Quote Anchor link
Heb je wel het volledige path opgegeven vanuit de root? Zoiets als:

/var/www/mijnsite.nl/mijnfolder/plaatje.jpg

of /home/mijnsite.nl/mijnfolder/plaatje.jpg
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

18/05/2022 17:12:25
Quote Anchor link
absoluut het pad is:

/home/xxxxx/domains/xxxxxxxx.nl/private_html/images/producten/m_2077361070_image.jpg

En die bestaat, dat pad is correct. zo vreemd dit.
Gewijzigd op 18/05/2022 17:12:53 door Daniel van Seggelen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/05/2022 17:23:09
Quote Anchor link
Maar pas je dit pad ook toe in file_exists?

Draai je dit vanuit een cronjob of als los script?
Gewijzigd op 18/05/2022 17:25:03 door - Ariën -
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

18/05/2022 17:31:54
Quote Anchor link
Jazeker, natuurlijk pas ik dit pad toe.

Nu apart in een bestand krijg ik weer dit, was eerst weg.

Quote:
<b>Warning</b>: file_exists(): open_basedir restriction in effect. File(/home/xx/domains/xx.nl/private_html/images/producten/m_2077361070_image.jpg) is not within the allowed path(s):


Update,

nu heb ik openbase_dir uitgezet naar het doel pad waar de plaatjes staan en ook de bron site waar de verwijzing staat. Nu krijg ik geen foutmelding. maar hij bestaat niet.

deze code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
if (file_exists('/home/xx/domains/xx.nl/private_html/images/producten/m_2077361070_image.jpg'))
{
echo 'bestaat';    
}


in DA open open_base restrictions in het doeldomein uitgezet bij: Custom HTTPD Configurations
Maar bestaat komt maar niet.
Gewijzigd op 18/05/2022 17:33:27 door Daniel van Seggelen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/05/2022 17:49:56
Quote Anchor link
Weet je zeker dat het private_html is? Vaak wordt dit gesymlinkt met public_html.
Gewijzigd op 18/05/2022 17:50:16 door - Ariën -
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

18/05/2022 18:10:29
Quote Anchor link
Misschien is toegang tot een ander domein niet toegestaan.
Ook al is het je eigen domein.
Haal dat plaatje anders op met curl of file_get_contents :
https://www.php.net/manual/en/function.file-get-contents.php
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/05/2022 18:12:59
Quote Anchor link
Ik lees dat de resultaten van file_exists worden gecachet. Probeer voor de zekerheid die cache eens te wissen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

clearstatcache();

if (file_exists('/home/xx/domains/xx.nl/private_html/images/producten/m_2077361070_image.jpg'))
{

echo 'bestaat';    
}


?>
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

18/05/2022 18:23:53
Quote Anchor link
Voorbeeld
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$plaatje = file_get_contents('http://url/naar/images/producten/m_2077361070_image.jpg');
header("Content-Type: image/jpeg");
header('Content-Disposition: attachment; filename="plaatje');
echo($plaatje);
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

18/05/2022 19:39:59
Quote Anchor link
Gedaan en helemaal noppes.

Snap er helemaal niks meer van.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/05/2022 19:50:15
Quote Anchor link
Ik denk dat je niet de eigenaar bent van dat bestand op filesystem niveau.
Anders had ik ook op een hostingserver kunnen unlink()'en naar: /home/pietje/domains/pietje.nl/private_html/index.php.

Zo te zien gebruik je DirectAdmin, en in de filemanager kan je de ownership resetten.
Je kan dit ook via SSH doen, als dat aanstaat:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
chown -R JOUW_USER:JOUW_USER /home/JOUW_USER/domains/DOMEIN.NL/public_html/*
Gewijzigd op 18/05/2022 19:52:03 door - Ariën -
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

18/05/2022 19:52:06
Quote Anchor link
Ik had met chown al in rood de ownership van het bestand al aangepast naar:
CHOWN bronnaam:bronnaam de groep en eigenaar.
Bronnaam is dan de gebruiker van waar het bestand van opgevraagd word. Ook dit werkt niet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/05/2022 19:53:43
Quote Anchor link
Maar heb je al in de Filemanager de ownership kunnen resetten?
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

18/05/2022 19:57:07
Quote Anchor link
De ownships staan al correct, op dezelfde voor alle plaatjes ook.
Het gaat erom dat een andere user op dezelfde server toagang tot deze plaatjes moet hebben.

Moet ik die dan niet in de groep doen zoals:

chown -R DOELUSER:JOUW_USER /home/DOEL_USER/domains/DOMEIN.NL/public_html/*
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/05/2022 20:00:17
Quote Anchor link
Je, dan moet die domein ook in die groep zitten.

Maar waarom zijn er eigenlijk twee verschillende users? Je kan toch ook onder één user verschillende domeinen aanmaken?
Dat lijkt mij logischer. Dan hoef je niet zulke aanpassingen te doen, die mogelijk misschien zelfs met DirectAdmin schuren.
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

18/05/2022 20:11:46
Quote Anchor link
dan doet hij het wel idd. in hetzelfde user, thanks
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.