Flexibel CMS maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

Developer Angular & Kotlin

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van mobiele apps en webapplicaties; Het opstellen van technisch ontwerp en het bespreken van ontwerpen met de software architect; Het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van technisch testen; Het in de gaten houden van nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied en het adviseren van de organisatie hierover. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze organisatie is van oorsprong een familiebedrijf, er wordt hard gewerkt, er heerst een no nonsense en doeners mentaliteit, een informele sfeer en er is een mix van

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

IT Infrastructuur Developer

IT Infrastructuur Developer Ben jij (bijna) klaar met je HBO studie in de richting van IT? Opzoek naar een spannende eerste baan, waar je ontzettend veel kan leren? Dan hebben wij de ultieme job voor jou! Voor een goede klant van ons in de financiële dienstverlening zijn wij opzoek naar een Junior Infrastructure Developer. Deze baan is een mooie kans om een sterke start te geven aan jouw carrière binnen de IT! De job Je werkt nauw samen met het Devops team, en zal je voornamelijk bezighouden met het automatiseren van infrastructure componenten. De componenten worden opgevraagd door het DevOps

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »
Marien xD

Marien xD

20/03/2007 10:49:00
Quote Anchor link
Ik zit eigenlijk met een structureel probleempje wat mij eigenlijk veel tijd kost.

Elke keer dat ik een website maak moet ik veel standaard stappen doorlopen welke voor elke website eigenlijk hetzelfde zijn.

Nu zat ik te denken aan het ontwikkelen van een CMS met templates om snel en eenvoudig een website te kunnen maken. Dit ook ter beheersbaarheid richting de klant maar vooral het inkorten van de ontwikkelingstijd voor mij op lange termijn.

Nu heb ik al het 1 en ander uitgedacht maar ik blijf een beetje tegen 1 ding aanlopen.

Mijn feitelijk vraag
Als ik de pagina inhoud van een website in de database stop heb ik statische tekst.
Nu wil ik een module systeem hebben zodat ik simpel, volgens een standaard in- en output, bijvoorbeeld een dynamisch gastenboek kan toevoegen. Wat is hiervoor de beste aanpak met betrekking tot ontwikkeling?

Wat ik natuurlijk als hoofddoel heb dat ik niet moet afwijken van mijn huidige stijl van websites ontwerpen. (dus geen kilometers parameters achter de url, nee gewoon simpel: site.nl/gastenboek/)

Hopelijk hebben jullie wat ideeen voor mij...
 
PHP hulp

PHP hulp

11/05/2024 09:49:51
 
Jacco Engel

Jacco Engel

20/03/2007 10:55:00
Quote Anchor link
Je zou bijvoorbeeld bestanden kunnen opdelen in :

Template
Php
Config

In de template kun je werken met html. Zolang de benaming van de onderdelen gelijk blijft doet de layout er niet toe

In de php (die eigenlijk altijd gelijk is) kun je de data verwerken met instellingen zoals deze in de config staan

In de config kun je tot slot bijv het type opslag aangeven met de daat bij behorende data.


Het enige dat dan rest is een layout maken en mischien wat klantspecifieke wensen
 
Frank -

Frank -

20/03/2007 10:55:00
Quote Anchor link
Quote:
gewoon simpel: site.nl/gastenboek/
Dit kun je simpel met Apache mod_rewrite doen, geen enkel probleem.

Verder raad ik je aan om eens naar een standaard cms te kijken, bv. Joomla of Drupal. Scheelt jou een hele hoop werk.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

20/03/2007 10:59:00
Quote Anchor link
@ Frank

Hoe ik het lees is dat TS gewoon een aantal standaard scripts wil hebben die snel te implementeren zijn. In dat geval is CMS mischien een groot woord en heel veel van Joomla en Drupal gewoon overbodig
 
Marien xD

Marien xD

20/03/2007 11:11:00
Quote Anchor link
@ allebei
Dat klopt, ik wil een klein flexibel csm maken wat net iets groter is als elke keer een specifieke admin maken. En ik heb zelf een gruwelijke hekel aan Joomla. Ik heb er wel eens mee gewerkt maar het is me net te groot om elke keer te uploaden enzo.

@jacco
Ik was van plan om voor de template (dit is eigenlijk het belangrijkste voor een snelle layout change)
- een map templates te maken met submappen met daarin de templates (met de standaard elementen)
- deze templates worden geladen in de database en zo kan er eenvoudig gewisseld worden, of alvast test draaien vd nieuwe layout.
- in de template kunnen dus gewoon de site specifieke menus opgenomen worden, dit hoeft in het begin niet allemaal zo dynamisch

De pagina's gaan in de database met een soort structuur van :
id - paginanaam - phpbestand? - tekst - typepagina (dynamisch / tekst)

Is dit een goede aanpak?

@frank
het mod_rewrite gebruik ik al veelvuldig en dat ben ik ook zeker van plan te gebruiken

edit:
Waar ik meer op doel is ook de toekomstige uitbreiding, zoals het cachen van gegevens enzo. Dus met 1 druk op de knop kan ik een website vanuit de database exporteren naar een online locatie. (dit is wel te doen, het is maar een voorbeeld)

Denk ook bijvoorbeeld aan meerdere talen enzovoorts (wat zijn tips waar ik rekening mee moet houden?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marien xD
 
Jacco Engel

Jacco Engel

20/03/2007 11:19:00
Quote Anchor link
Ik volg het niet helemaal maar ik raad je aan niet alle templatefiles verschillend te maken maar verschillende css files die op 1 template toepasbaar zijn.

Welke css dat dan is kun je in je config file/table regelen bijv :
index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
//je db verbinding
$query_conf = "SELECT * FROM config_table" ;
$result = mysql_query ($query_conf) ;
$config = mysql_fetch_array($result)
echo '<link href="css/'.$config["template"].'.css" rel="stylesheet" type="text/css"/>';
?>


Table :

config_table :
template
/*verdere conf items*/

Iets in die strekking
 
Marien xD

Marien xD

20/03/2007 11:33:00
Quote Anchor link
Het probleem bij mijn re-designs is dat de html ook vaak verschilt... dus dan moet ik ook een html bestand uploaden met place holders erin. Deze haal ik dan door een template parser.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

20/03/2007 11:34:00
Quote Anchor link
Aha
 
Marien xD

Marien xD

20/03/2007 11:38:00
Quote Anchor link
Snapt u ;)

Maar dat ding gaat wel lukken, ik zat meer met mijn module ontwikkeling (vooral gericht op het flexibele inzet van het systeem)
 
Marien xD

Marien xD

20/03/2007 23:56:00
Quote Anchor link
Of heb ikzelf nu al het antwoord gegeven :(...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.