foreach loop geeft extra ongewenste resultaten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Informeel bureau zoekt Senior PHP developer

Functie Als senior PHP developer neem je het voortouw in ontwikkeltrajecten en ben je in staat werk uit te leggen aan collega’s om zo je kennis met hen te delen. Je deinst niet terug voor ingewikkelde projecten. Deze zie jij alleen maar als uit uitdaging. Je werkt doorlopend aan klantcases (en hierdoor je klant echt leert kennen), maar toch ben je afwisselend bezig. Dit alles in een vrije en ontspannen werksfeer, met een team van gelijkgestemde. Binnen de development teams werken ze met o.a. PHP, Laravel, React, Node, Elastic, Amazon AWS, JIRA, Solid, Domain-driven-design, Doctrine, Redis, docker, Kubernetes, CI, PHP

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »
Robert deBeer

Robert deBeer

11/10/2020 15:24:35
Quote Anchor link
Werkend aan een verhuur systeem met PHP en Mysql loop ik tegen een raar probleem aan. Als ik een query uitvoer op de database komt deze keurig met een tabel terug met de gevraagde gegevens. Als ik die gegevens vervolgens via een foreach loop echo, dan heb ik ineens meer records. Wellicht dat ik de array verkeerd vul of er iets anders aan de hand is. Ik kan niet vinden wat. Hier is de code die ik gebruik:

Hmm kan geen code/script tags vinden.. doe het maar even met "quote"

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php

  $mysqli
= new mysqli('localhost','root', '', 'availabilitycalendar');
  $sql = "
    SELECT rentaltype.VehiculeType, vehicules.VehiculeNr FROM vehicules, rentaltype WHERE rentaltype.Id = vehicules.VehiculeType ORDER BY vehicules.VehiculeNr ASC"
;
  $result = $mysqli -> query( $sql);    
  if (!$result) {
    printf("Query failed: %s\n", $mysqli->error);
    exit;
  }


  echo '<pre>';
  print_r($result);
  echo  '</pre>';echo "<br><br>";

  while ($vehiculeCode = $result -> fetch_array()) {
    $new_array[$vehiculeCode['VehiculeType']] = $vehiculeCode;
    $new_array[$vehiculeCode['VehiculeNr']] = $vehiculeCode;
//    echo( $vehiculeCode['VehiculeType'] . "_" . $vehiculeCode['VehiculeNr'] . '<br>');
  }
  echo '<pre>';
  print_r($new_array);
  echo  '</pre>';echo "<br><br>";

  $mysqli -> close();
  echo "<br><br>foreach loop<br><br>\n";

  foreach( $new_array as $row){
    echo $row[0] . "_" . $row[1] . "<br>";
//    echo $row['VehiculeType'] . '_' . $row['VehiculeNr'] . '<br />';
  }

?>

Wat zie ik over het hoofd?



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
Output
eScoot_2104001
eScoot_2104002
eBike_2104003
eScoot_2104004
eScoot_2104005
eBike_2104006
eScoot_2104007
eScoot_2104008
eScoot_2104009
eScoot_2104010


foreach loop

eScoot_2104010
eScoot_2104001
eScoot_2104002
eBike_2104006
eBike_2104003
eScoot_2104004
eScoot_2104005
eBike_2104006
eScoot_2104007
eScoot_2104008
eScoot_2104009
eScoot_2104010


Edit:
Code-tags toegevoegd. Zie ook de Veelgestelde Vragen.
Gewijzigd op 11/10/2020 18:23:29 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 10:47:24
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/10/2020 15:30:58
Quote Anchor link
Er zijn gewoon code-tags hoor. Zie ook de Veelgestelde vragen.

Je maakt nu twee array's en dat is niet de bedoeling. Buiten je foreach kan je een extra element aanmaken.
Gewijzigd op 11/10/2020 15:42:08 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

11/10/2020 16:01:09
Quote Anchor link
Wat @Ariën zegt, je slaat twee keer dezelfde informatie op onder verschillende indexen.

Als je dan toch niet de key van $new_array gebruikt (regel 28) dan zou ik eerder in plaats van regel 17 en 18 zoiets verwachten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$new_array[] = $vehiculeCode;

Waarbij op index 0 VehiculeType zit, en op index 1 VehiculeNr.

Wellicht is het ook handiger om met textuele indexen te werken want "VehiculeNr" zegt een stuk meer dan "1".

Het is overigens vehicle in plaats van vehicul, lijkt mij.
Gewijzigd op 11/10/2020 16:01:31 door Thomas van den Heuvel
 
Robert deBeer

Robert deBeer

11/10/2020 17:44:38
Quote Anchor link
Ah ok, bedankt, ik zal daar eens mee gaan stoeien om niet twee keer hetzelfde op te slaan. Ook de opmerking om buiten de foreach een extra element aan te maken moet ik eens bekijken.

Mbt vehicule en vehicle zit t verschil in dat t ene frans is en de voorgestelde in t engels :) en je hebt helemaal gelijk dat je niet twee talen moet mixen..

Ik had in eerste instantie de indexen tekstueel en heb dat gewijzigd in 0 en 1, maar ik verander het terug is inderdaad veel leesbaarder.

YES!! het werkt zoals ik verwacht. Nogmaals dank.
Gewijzigd op 11/10/2020 17:52:45 door Robert deBeer
 
Ad Fundum

Ad Fundum

12/10/2020 09:38:13
Quote Anchor link
Ik ben juist voorstander van het mixen van twee talen; engels voor alles van PHP en (het liefst :) Nederlands voor alles wat je zelf hebt bedacht: variabelen, classes, etc.
Op die manier heb je letterlijk twee namespaces en loop je minder kans op naamconflicten.
Gewijzigd op 12/10/2020 09:38:34 door Ad Fundum
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/10/2020 12:46:42
Quote Anchor link
Ik kijk weer een beetje gemengd naar het mixxen van twee talen. Voor een simpel eigen projectje is het leuk, maar het moet wel begrijpbaar blijven voor een ander. Ik heb ooit eens iemand mogen helpen met een script, en die bleek variabelen in Esperanto te hebben. Dat moet je echt flink heen en weer zoeken wat sommige dingen betekenen en wat het doet. Ik heb diegene dan ook geadviseerd om gewoon de Engelse taal te hanteren.

Als je het project op Github zou plaatsen, dan zou ik echt Engels aanhouden.
Evenals voor documentatie en comments.
Gewijzigd op 12/10/2020 12:47:14 door - Ariën -
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

12/10/2020 13:07:32
Quote Anchor link
vehicul, da's niet zo ridicuul - voor een Belg (even afgaande op de spelling van deBeer)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.