Foreach output twee keer

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

HBO startersfunctie .NET Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben je in januari 2023 klaar met je HBO opleiding en zoek je een mooie uitdaging? Wacht niet langer en solliciteer direct! Voor een familiebedrijf in de regio van Boxtel ben ik op zoek naar een C#.NET Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de (door)ontwikkeling van de maatwerksoftware projecten en gaat ook nieuwe software bouwen, middels de Microsoft-stack. Het bedrijf maakt gebruik van de volgende technieken: C# & ASP.NET; MVC; MS SQL; Entity Framework; Je krijgt hier veel tijd om te leren en eventueel door te groeien en het

Bekijk vacature »

Oracle Developer / PL SQL

Dit ga je doen Software ontwikkeling aan een internationaal gebruikt pakket; Werken met technieken als Oracle 19c, Toad, PL/SQL, Oracle Forms, Reports en Designer; Meedraaien in internationale projecten; Meedenken over technisch en functioneel ontwerp; Samenwerken met collega's als Informatie Analisten, Testers en Release Managers; Soms wensen en eisen afstemmen met de business. Hier ga je werken Onze klant, een internationaal bekend bedrijf dat essentiële producten maakt waar iedereen graag gebruik van maakt, zoekt versterking in het Software Development team. Samen met 3 developers, een release manager, een informatie analist en 3 testers werk jij aan een systeem waarmee complexe producten

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
Richard Hansma

Richard Hansma

24/12/2012 15:12:45
Quote Anchor link
Beste PHP-ers,

Ik ben bezig met een formulier, waar je met checkboxes een keuze kunt maken tussen `Ja` en `Nee`. Aangezien er meerdere rijen zijn, wordt dat in een array gezet. Alleen kun je per `Ja` of `Nee` ook een aantal aangeven. Nu wil ik dat uitwerken via foreach, alleen krijg ik de output twee keer.

Hoe kan dit en hoe kan ik het verhelpen?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
    foreach ($_POST['check'] as $check) {
    if ($check == 'Ja') {
    foreach ($_POST['aantal'] as $aantal) {
    $totaal = 50 * $aantal;
    echo $totaal.'<br>';
  }
 }
}

?>
Gewijzigd op 24/12/2012 15:13:00 door Richard Hansma
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 21:29:15
 
- Raoul -

- Raoul -

24/12/2012 15:24:34
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php

$aantal
= 0;

foreach($_POST['check'] as $check)
{

  if ($check == 'Ja') {
    $aantal++;
  }
}


$totaal = 0;

if ($aantal > 0)
{

  foreach ($_POST['aantal'] as $aantal) {
    $totaal *= $aantal;
  }
}


echo $totaal;
?>


Zoiets? Niet getest trouwens.
Gewijzigd op 24/12/2012 15:25:11 door - Raoul -
 
- Mark -

- Mark -

24/12/2012 16:01:33
Quote Anchor link
Tevens niet getest en er zitten wat voorwaarden aan.

De keys van $_POST['check'] en $_POST['totaal'] moeten hetzelfde zijn en het minimum in aantal moet 1 zijn anders telt hij de Ja niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

    $totaal
= array_sum(array_intersect_key($_POST['aantal'], array_keys($_POST['check'], 'Ja')));

?>


EDIT: Een iets meer uitgeschreven variant. Bovenstaande is toch wel wat erg onduidelijk zo.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php

    # Alle sleutels ophalen waarvan de waarde JA is.

        $keys = array_keys($_POST['check'], 'Ja');


    # Van de gekozen opties de aantallen ophalen.

        $values = array_intersect_key($_POST['aantal'], $keys);


    # De som van de gekozen aantallen bepalen.

        $totaal = array_sum($values);

?>
Gewijzigd op 24/12/2012 16:26:46 door - Mark -
 
Richard Hansma

Richard Hansma

24/12/2012 17:45:30
Quote Anchor link
Dit is niet echt wat ik bedoel. Ik zal proberen wat duidelijker te zijn.

HTML:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<form action="" method="post">
<input type="text" name="aantal[]">
Ja <input type="checkbox" name="check[]" value="Ja"> Nee <input type="checkbox" name="check[]" value="Nee">
<input type="text" name="aantal[]">
Ja <input type="checkbox" name="check[]" value="Ja"> Nee <input type="checkbox" name="check[]" value="Nee">
<input type="text" name="aantal[]">
Ja <input type="checkbox" name="check[]" value="Ja"> Nee <input type="checkbox" name="check[]" value="Nee">
</form>


PHP:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
    foreach ($_POST['check'] as $check) {
    if ($check == 'Ja') {
    foreach ($_POST['aantal'] as $aantal) {
    $totaal = 50 * $aantal;
    echo $totaal.'<br>';
  }
 }
}

?>


Als er op `Ja` wordt gedrukt, moet hij het aantal wat in dezelfde rij staat meenemen, anders gewoon `0`. Dit werkt met bovenstaande code, al heb ik die wat simpeler gelaten. Ik krijg de output twee keer. In mijn ogen komt dat door mijn `nested foreach`, alleen kom ik er niet achter hoe ik dit moet veranderen.

Mochten de antwoorden hier al gegeven mij toch kunnen helpen, zou ik graag wat extra informatie willen.
Gewijzigd op 24/12/2012 17:45:51 door Richard Hansma
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

24/12/2012 18:15:54
Quote Anchor link
Als je dit doet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<input type="text" name="aantal[1]">
<input type="checkbox[]" name="check[]" value="1">
<?php
foreach ($_POST['check'] as $value) {
    if (trim($_POST['aantal'][$value]) != '') {
    $totaal = 50 * $_POST['aantal'][$value];
    echo $totaal.'<br>';
}

?>
Gewijzigd op 24/12/2012 18:16:39 door Ger van Steenderen
 
Jurgen B

Jurgen B

24/12/2012 21:42:47
Quote Anchor link
Het feit dat je checkbox gebruikt om Ja/Nee te kiezen is een beetje vervelend. Als je namelijk niks invult dan verloopt je index ten op zichtte van de value array. Er van uitgaande dat alle Ja/Nee correct worden ingevuld zou dit moeten werken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
foreach ($_POST['check'] as $key => $value) {
   if ($value == 'Ja') {
      $totaal += 50 * $_POST['aantal'][$key]; // je overschrijft hier steeds het totaal, terwijl je aannemelijk wilt optellen?
   }
}
?>
Gewijzigd op 24/12/2012 21:43:11 door Jurgen B
 
Richard Hansma

Richard Hansma

24/12/2012 22:12:38
Quote Anchor link
Heel erg bedankt voor de moeite iedereen. Het is gelukt. Ik heb elk antwoord bekeken en geprobeerd en uiteindelijk dit gekregen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
foreach ($_POST['check'] as $key => $value) {
   if ($value == 'Ja') {
      $totaal = 50 * $_POST['aantal'][$key];
      echo $totaal.'<br>';
   }
}

?>
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

25/12/2012 11:34:54
Quote Anchor link
Dan denk je dat het gelukt is maar dat is niet zo. Als er bv 5 checkboxen op de pagina zijn en iemand checked 3 en 4, dan worden de aantallen van aantallen 1 en 2 berekend.
Daarom heb ik in mijn eerdere reactie op een andere manier gedaan, dit werkt namelijk altijd.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.