For-loopje: kan dit..?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Hoofddorp. Binnen deze functie vervul je een onsite learning programma waarbij je aan de slag gaat met PHP en Laravel. Hierbij ben je voornamelijk werkzaam op verschillende klantlocaties en is het jouw taak om hun wensen en eisen

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »
Eric Cartman

Eric Cartman

07/11/2005 18:41:00
Quote Anchor link
Hallo,
Ik gebruik niet echt vaak for-loopjes, vandaar ook mijn probleem. Ik wil graag onderstaande code in een for-loopje zetten, maar zelf lukt het me niet...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
  if ($getal == 1) {
    $een++;
  }

  if ($getal == 2) {
    $twee++;
  }

  if ($getal == 3) {
    $drie++;
  }

  if ($getal == 4) {
    $vier++;
  }

  if ($getal == 5) {
    $vijf++;
  }

  if ($getal == 6) {
    $zes++;
  }
    
  if ($getal == 7) {
    $zeven++;
  }

  if ($getal == 8) {
    $acht++;
  }

  if ($getal == 9) {
    $negen++;
  }

  if ($getal == 10) {
    $tien++;
  }

?>


Ik weet niet of het wel kan, maar als het kan, hoe..?

Groetjes,

Jip
Gewijzigd op 07/11/2005 18:42:00 door Eric Cartman
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 17:51:51
 
Martijn B

Martijn B

07/11/2005 18:45:00
Quote Anchor link
Wat lukt er niet?, waarom gebruik je geen switch.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php

switch( $getal )
{
  case
1:
    $een++;
     break;
  case
2:
    $twee++;
     break;
}


?>
Gewijzigd op 07/11/2005 18:45:00 door Martijn B
 
Thijs X

Thijs X

07/11/2005 18:46:00
Quote Anchor link
Edit laatma

Edit: Wat is precies de bedoeling, waar komt $getal vandaan en $een enzo
Gewijzigd op 07/11/2005 18:47:00 door Thijs X
 
Eric Cartman

Eric Cartman

07/11/2005 18:59:00
Quote Anchor link
In een ander zei Jelmer dan hij wilde controleren of de functie rand() wel eerlijk was... Dat wilde ik dus ook gaan doen :p en deed dat zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
<?php
$n
= 1000;
for ($i = 1; $i <= $n; $i++) {
  $getal = rand(1, 10);
 
  if ($getal == 1) {
    $een++;
  }

  if ($getal == 2) {
    $twee++;
  }

  if ($getal == 3) {
    $drie++;
  }

  if ($getal == 4) {
    $vier++;
  }

  if ($getal == 5) {
    $vijf++;
  }

  if ($getal == 6) {
    $zes++;
  }
    
  if ($getal == 7) {
    $zeven++;
  }

  if ($getal == 8) {
    $acht++;
  }

  if ($getal == 9) {
    $negen++;
  }

  if ($getal == 10) {
    $tien++;
  }
}


echo "<b>Eén :</b> " .$een. "<br>";
echo "<b>Twee :</b> " .$twee. "<br>";
echo "<b>Drie :</b> " .$drie. "<br>";
echo "<b>Vier :</b> " .$vier. "<br>";
echo "<b>Vijf :</b> " .$vijf. "<br>";
echo "<b>Zes :</b> " .$zes. "<br>";
echo "<b>Zeven :</b> " .$zeven. "<br>";
echo "<b>Acht :</b> " .$acht. "<br>";
echo "<b>Negen :</b> " .$negen. "<br>";
echo "<b>Tien :</b> " .$tien. "<br>";
?>


Maar nou lijkt het mij, dat al die if'jes ook in een for-loopje kunnen, en dat is nou juist het punt, dat lukt mij dus niet.

-- edit--
Martijn2:
Wat lukt er niet?, waarom gebruik je geen switch.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php

switch( $getal )
{
  case
1:
    $een++;
     break;
  case
2:
    $twee++;
     break;
}


?>


Kan, maar dat wordt ook zo lang (ik hou van kort :p)...
Gewijzigd op 07/11/2005 19:01:00 door Eric Cartman
 
Robert Deiman

Robert Deiman

07/11/2005 19:07:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

/*hier een array met de getallen en hun waarden*/
$getallen = array('geschreven' =>
                array('1' => 'EEN',
                        '2' => 'TWEE',
                        '3' => 'DRIE'));
//etcetera//


$maxloops=10;
for($getal=1 ; $getal <=$maxloops ; $getal++){
echo ("$getal:{$getallen['geschreven'][$getal]}<br>");
}

?>


EDIT:
Ik weet dat die andere manieren ook werken, maar wou toch ff laten zien dat het idd mogelijk is met een loopje ;)
Gewijzigd op 07/11/2005 19:59:00 door Robert Deiman
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

07/11/2005 19:59:00
Quote Anchor link
Robert:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo ("$getal:{$getallen['geschreven'][$getal]}<br>");
?>


Die zal waarschijnlijk niet werken Robert, omdat PHP die eerste $getal als een variabele zal proberen te interpreteren vanwege de dubbele quotes.

Ik doe het ook pas sinds kort, maar alle variabelen buiten quotes blijft toch veiliger in dit soort gevallen.

edit: oh wacht, je echoot gewoon de waarde van $getal, dan werkt het wèl :-)
Gewijzigd op 07/11/2005 20:00:00 door Jan Koehoorn
 
Robert Deiman

Robert Deiman

07/11/2005 20:34:00
Quote Anchor link
Jan:
Robert:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo ("$getal:{$getallen['geschreven'][$getal]}<br>");
?>


Die zal waarschijnlijk niet werken Robert, omdat PHP die eerste $getal als een variabele zal proberen te interpreteren vanwege de dubbele quotes.

Ik doe het ook pas sinds kort, maar alle variabelen buiten quotes blijft toch veiliger in dit soort gevallen.

edit: oh wacht, je echoot gewoon de waarde van $getal, dan werkt het wèl :-)


Tuurlijk Jan, ik test de scripts die ik hier compleet neerzet zelf ook wel hoor.. Als het niet had gewerkt had ik het ook niet gepost. Hij geeft in dit geval netjes een lijstje met:
1: EEN
2: TWEE
etc.
 
- SanThe -

- SanThe -

07/11/2005 21:08:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$tel
=array(0,0,0,0,0,0,0,0,0,0);
$n = 1000;
for ($i = 1; $i <= $n; $i++)
{

  $getal = rand(1, 10);
  $tel[$getal-1]++;
}


for ($i = 1; $i <= 10; $i++)
{

echo "<b>".$i." :</b> " .$tel[$i-1]. "<br>";
}

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.