Form posten naar Mysql

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Eduard

Eduard

24/05/2006 23:41:00
Quote Anchor link
Als ik nou een heel simpel Formpje pak.:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<html>
<head><title>Form</title>
</head>
<body>
<form>
First Name:
<input type="text" name="firstname">
<br>
Last name:
<input type="text" name="lastname">
</form>
</BODY>
</HTML>

En ik wil dit naar mijn database versturen hoe doe ik dat?.
P.S. de database weet ik wel maar hoe post ik het NAAR mijn databse in Het form ?
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 09:36:41
 
Eris -

Eris -

24/05/2006 23:45:00
Quote Anchor link
PHP verbinding maken met Mysql

Dan via de insert de query verwerken
 
Eduard

Eduard

24/05/2006 23:46:00
Quote Anchor link
Dat snap ik in de praktijk ;) ..
maar in het scripten niet :(
mag ik heel meschien een voorbeeldje ?,
Alvast bedankt ;)
 
- SanThe -

- SanThe -

24/05/2006 23:46:00
Quote Anchor link
Ik zou eerst je formulier afmaken. Bij <form> geef je action en method op en dan graag nog een submitknop om het te kunnen verzenden.
 
Niek Berckmans

Niek Berckmans

24/05/2006 23:47:00
 
Frank -

Frank -

24/05/2006 23:48:00
Quote Anchor link
Wat Niek ook al zegt, wat is er mis met de tuts? http://www.phphulp.nl/php/tutorials/3/2/
 
Eduard

Eduard

24/05/2006 23:52:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<html>
<body>

<form action="naar database.php" method="POST">
Firstname:
<input type="text" name="firstname" >
Lastname:
<input type="text" name="lastname " >
<input type="submit" >
</form>

</body>
</html>

Zo dats klaar =)
 
- SanThe -

- SanThe -

24/05/2006 23:58:00
Quote Anchor link
"naar database.php"
Het is zeer af te raden om spaties in bestandsnamen te zetten. Gebruik dan de underscore. Dus "naar_database.php"

Bij <input type="submit" > krijg je een 'lege' knop te zien. Het is handig als daar ook iets op staat. Bijvoorbeeld <input type="submit" value="Verzenden">
 
Eduard

Eduard

25/05/2006 00:00:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
$naam
= "Firstname";
$achternaam = "lastname";
?>

--------------------------------------------
Edit : naar database.php
--------------------------------------------
INSERT INTO Database SET
, $firstname = 'veld 1 waarde'
, $lastname = 'veld 2 waarde'
------------------------------------
<html>
<body>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?
<form action="naar database.php" method="POST">
Firstname:
<
input type="text" name="$naam" >
Lastname:
<
input type="text" name="$achternaam" >
<
input type="submit" >
<
/form>
?>

</body>
</html>
meschien zoiets heb echt geen idee ?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Eduard
 
- SanThe -

- SanThe -

25/05/2006 00:05:00
Quote Anchor link
Heb je die tuts al doorgelezen. 'heb echt geen idee' doet mij vermoeden van niet.
 
Emile Verbunt

Emile Verbunt

25/05/2006 00:21:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
$naam
= "Firstname";
$achternaam = "lastname";
?>


Bij de code die jij gebruikt worden de variabelen $naam Firstname en $achternaam lastname
dus als je dan de variabelen wilt laten zien zie je niet hun naam die ze ingevuld hebben maar staat er: Firstname lastname.
Je moet de variabelen een waarde geven met deze code.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$firstname
= $_POST["firstname"];
$lastname = $_POST["lastname"];
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Emile Verbunt
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

25/05/2006 02:45:00
Quote Anchor link
SanThe:
Bij <input type="submit" > krijg je een 'lege' knop te zien. Het is handig als daar ook iets op staat. Bijvoorbeeld <input type="submit" value="Verzenden">


Niet helemaal waar, er komt dat iets als Queryverzenden te staan, maar verder geef ik je helemaal gelijk, want het ziet er namelijk niet uit :)
 
Eduard

Eduard

25/05/2006 13:06:00
Quote Anchor link
En hoe Stuur ik hem dan via die knop ..?
 
Frank -

Frank -

25/05/2006 13:11:00
Quote Anchor link
Eduard:
En hoe Stuur ik hem dan via die knop ..?
Ook deze vraag wordt beantwoord in diverse tutorials.

Je verwacht toch niet dat men hier beetje bij beetje stukken uit de tutorials gaat kopieeren wanneer jij deze tutorials ook uitstekend zelf kunt lezen? Ga er eens mee aan de slag!
 
Eduard

Eduard

25/05/2006 13:24:00
Quote Anchor link
KaN de tutorial niet vinden :( ...
zou je hem dan op z'n minst willen posten als je weet welken het is plz.. :)
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

25/05/2006 14:08:00
Quote Anchor link
^^^ scroll naar boven:P
 
Eduard

Eduard

25/05/2006 14:27:00
Quote Anchor link
DIe tut boven gaan over de database en over hoe de database eruit zie records invoegen ..^^ .. maar mijn bedoeling is nu om via submmit NAAR de databse te sturen.
hoe doe ik dat
 
Eduard

Eduard

25/05/2006 14:29:00
Quote Anchor link
IK bedoel VIA EEN KNOP een record toevoegen ..
 
Eduard

Eduard

25/05/2006 14:41:00
Quote Anchor link
Sorry , Exuces .. Je hebt gelijk Frank ..;)
http://www.w3schools.com/php/php_mysql_insert.asp
daar heb ik het gevonden ;)
bedankt voor alles php hulp :D
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.